RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik forklarer Liverpool-sjefen fiaskoen

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
- Jeg er skuffet over at vi ikke fikk en ny spiss.

Det var ventet at Liverpool ville hente inn en spiss før overgangsvinduet stengte natt til lørdag, men da fristen gikk ut hadde ingen nye kommet inn porten på Anfield.

Så sent som trosdag forrige uke sendte den røde klubben storvokste Andy Carroll på lån til West Ham, og står dermed igjen med svært få alternativ lengst fremme på banen.

Clint Dempsey var mannen Liverpool gjerne ville ha, men klubben ble aldri enig med Fulham om noen overgangssum og amkerikaneren endte til slutt opp i Tottenham.

Søndag kom det fram at manager Brendan Rodgers hadde så stor tro på å sikre en ny spiss, at han gamblet litt på å slippe Carroll. I ettertid angrer han på den avgjørelsenn.

Rodgers forklarte overfor Sky Sports har han nå vurderer å hente hjem mannen med hestehalen allerede i januar.

Det er Liverpools eiere som har fått mye av skylden for fadesen på overgangvinduets siste dag. Det har blitt rappotert at eierne ikke var villige til å gi mer enn 4 millioner pund for Dempsey.

- Jeg er skuffet
Begrunnelsen for dette skal være amerikanerens alder (29), og det at Liverpool trolig ikke vil få mye igjen for ham ved et eventuellt videresalg ved en senere anledning.

Mandag la Liverpool ut et åpent brev til fansen fra klubbeier John W. Henry på sin nettside. Der forklarer han hvordan han opfatter situasjonen.

- I likhet med alle andre er også jeg skuffet over at klubben ikke klarte å skaffe en ny spiss. Men det skjedde ikke på grunn av manglende innsats fra de involverte, skriver han.

- De jobbet hardt på overgangsvinduets siste dag med en rekke spillere, men denne gangen klarte vi ikke å dra i land akseptable avtaler, forteller Liverpool-eieren.

Liverpool har stort sett hentet inn unge spillere i sommer og de mest profilerte er Fabio Borini, Joe Allen og leiesoldaten Nuri Sahin. Ousamma Assiadi og Samed Yesil har også kommet inn.

- Beholdt de beste
Henry påpeker at klubben nå ønsker å bygge et lag for framtiden, og med tanke på de spillerne Liverpool har hentet, kan ikke sommervinduet stemples som en fiasko for klubben.

- Vi har også gjort en jobb for å beholde våre beste spillere. Daniel Agger, Martin Skrtel og Luis Suarez er fortsatt her. Vi har tro og tillit til klubben, sier Henry.

- Det er heller ingen grunn til å tvile på vår videre involvering i klubben. I Brendan Rodgers har vi en ung manager, og vi stoler på hans vurdering av troppen.

Henry påpeker, som det også har blitt påpekt ofte tidligere, at fansen må være tålmodige, fordi det vil ta tid å bygge opp et nytt lag rundt Rodgers filosofi og spillestil.

- Det handler ikke om å kutte kostnader, men om å få maksimalt ut av de pengene vi bruker, slik at klubben får en stall med kvalitet og bredde, sier amerikaneren.

- Vi ønsker også å forholde oss til UEFAs Financial Fair Play, en ordning vi appluderer. Vi har gjort en jobb for å øke klubbens komerisielle inntekter, og dette vil gjøre Liverpool i stand til å bruke mer penger i framtiden, skriver eieren.

- Systemet vi ønsker
Selv om økonomien i Liverpool fortsatt er trang, er den nå mye bedre enn hva den var da Henry og hans kompaner tok over klubben i 2010.

- Vi ønsker ikke å styre klubben til middelmådighet ved å hente inn spillere som bare kan bidra et par år. Vi vil utvikle egne spillere, ved hjlep av våre stadig bedre trenere.

- Etter snart to år på Anfield er vi nå nær ved å få det systemet vi ønsker. Overgnagsvinduet var ikke perfekt, men vi ser lenger enn de neste 16 ukene.

Henry legger også til at Liverpool-eierne ikke har noen frykt for å bruke mye penger, om det skulle være behov, men de kommer ikke til å betale overpris for spillere igjen.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere