*Nettavisen* Sport.

Slik forklarer Moa United-målet

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix / Skjermdump Youtube

Les også hva Moa sier om et mulig klubbskifte i dette overgangsvinduet.

13.08.12 20:49

ULLEVAAL (Nettavisen): Mohammed «Moa» Abdellaoues scoring i Hannovers treningskamp mot Manchester United på lørdag har fått mye oppmerksomhet, og det med rette.

Målet var hentet fra øverste hylle, og selv Lionel Messi hadde nok vært fornøyd med sin egen prestasjon om det var han som sto bak nettkjenningen.

Da 26-åringen møtte pressen på Ullevaal mandag ettermiddag, var det ingen overraskelse at journalistene flokket seg rundt vårt soleklare førstevalg på spissplassen.

Kult!
Selv beskriver Moa drømmemålet på denne måten:

- Det bare skjedde der og da, for jeg fikk ikke tid til å tenke så mye over hva jeg skulle gjøre, egentlig. Det er moro å se på det etterpå, sier han til Nettavisen.

- Jeg har fått noen hyggelige tilbakemeldinger, og det er alltid moro. Det var en morsom kamp å spille, og det godt å få en scoring, fortsetter han.

- Var målet bedre enn du trodde det var, da du så det på TV?

- Ja, det var fint å se på og jeg er fornøyd med scoringen. Det var kult det, sier Moa.

Her kan du se praktmålet:

HTML EMBED

Ertes av lagkamerater
Moas spisskolleger på landslaget, Alexander Søderlund og Tarik Elyounoussi, forteller at de lot seg imponere av Moa-målet mot United. Kanskje ikke så rart.

- Det er kjempeflott, ikke mer å si om det, sier Søderlund til Nettavisen.

Elyounoussi forteller at Moa allerede er blitt «mobbet» litt av lagkameratene på landslaget for måten han laget målet på.

- Han har fått høre det. Han må ha begynt å danse, for han danset jo da han satte ballen i mål, sier Elyounoussi og smiler.

- Hadde dere turt å prøve noe slikt i kamp?

- Jeg vet ikke hvordan han gjorde det, heller. Men det var kjempeflott, sier Søderlund.

- Jeg tror ikke jeg hadde prøvd på akkurat det, ler Elyounoussi.

Vil ikke spekulere
Moe selv nekter for at han har øvd på det på trening og at målet heller bensin på ryktebålet om en overgang. Overgangsvinduet er åpent, og et klassemål mot Manchester United er alt annet enn avskrekkende på de speiderne og klubblederne som allerede har ham på blokken.

Men Moa lar seg ikke lure med på spekulasjoner om at han kan forlate Hannover allerede i dette overgangsvinduet.

- Nei, det har vært stille og rolig, egentlig.

- Regner du med å bli værende i Hannover etter vinduet stenger?

- Ja.

- Du har hintet om at spill i England frister deg. Ser du for deg at dette kan bli din siste sesong i Tyskland?

- Nei, jeg har to år igjen av kontrakten min, og det forholder jeg meg til. Men det er vanskelig å si, man vet aldri hva som skjer i fotball. Jeg trives og har det veldig bra, og jeg får spille kamper, det er det viktigste, påpeker Moa.

Vil forbedre målstatistikken
Nå venter Hellas på onsdag med landslaget, før han går inn i de siste ukene med forberedelser før Bundesligaen braker løs og Hannover starter med hjemmekamp mot Schalke den 26. august.

Forrige sesong endte han med 11 scoringer, noe han håper å toppe i år.

- Jeg liker ikke å gå inn på hvor mange mål jeg skal score i løpet av en sesong, men jeg håper det. Jeg blir bedre hele tiden, så det er naturlig, avslutter Moa.

PS: Moa møter Bundesliga-kollega Kyriakos Papadopoulos (20) når Hellas-kampen spilles onsdag kveld. Her kan du lese Nettavisens portrett av stoppertalentet som til daglig spiller for Schalke 04.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.