RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik forklarer Rekdal sin «nye rolle»


AKTIV: Vålerenga-assistent Morten Tandberg gir instrukser til Christian Grindheim underveis i kampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 søndag. Vålerenga-assistenten har fått en langt mer aktiv rolle på sidelinjen denne sesongen.
AKTIV: Vålerenga-assistent Morten Tandberg gir instrukser til Christian Grindheim underveis i kampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 søndag. Vålerenga-assistenten har fått en langt mer aktiv rolle på sidelinjen denne sesongen. Foto: Martin Busk
Sist oppdatert:
- Det er fornuftig at jeg står i bakgrunnen og observerer noen ganger, sier Vålerenga-treneren.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Observante tilskuere har lagt merke til at Kjetil Rekdal i perioder ikke lenger er like aktiv på sidelinjen under Vålerenga-kamper.

Assistenttrener Morten Tandberg tar seg av mye av coachingen under kampene, og det har fått enkelte Vålerenga-supportere til å reagere.

Følgende er hentet fra Klanens forum på nett:

«I alle kampene våre er det Tandberg eller Moesgaard som tar seg av coaching. Rekdal selv sitter passiv eller skravlende med keepertrener Østbye på benken.»

- Vi bytter på
Klubben valgte i forrige uke å gå ut med en forklaring på rollefordelingen mellom trenerne. Allerede etter kampen mot Start i april spurte Nettavisen Rekdal om hvorfor han har en mindre aktiv rolle nå enn tidligere.

(artikklen fortsetter under bildet)

DELER ANSVARET: Morten Tandberg og Kjetil Rekdal bytter på å gi beskjeder til spillerne under kamp.

- Vi bytter litt på. Vi er et team som jobber og av og til er det fornuftig at jeg står litt i bakgrunnen, observerer og gir gode tips inn. Som jeg har sagt før, så er ikke dette et enmannsshow. Det er jeg som har fått all pepperen, og det er greit, men vi er en gjeng som jobber beinhardt for å få resultater og utvikling på spillerne vi har, sa Rekdal.

Trenden har fortsatt også i de siste kampene, og senest da Sarpsborg 08 ble knust på Ullevaal søndag. Etter kampslutt forklarte Tandberg rollefordelingen slik:

- Du får tenke litt roligere og klarere når du sitter inne i bua. Man er litt ute av fokuset og har kanskje lettere for å se det store bildet. Jeg er kanskje litt mer framme og handler i nuet. Det er grovt sett rollefordelingen når jeg er mye framme, sier Tandberg til Nettavisen.

Motbeviser kritikerne
Etter en tung start på sesongen og null poeng på de fire første kampene, ser det nå ut til å ha snudd for Vålerenga. Søndag var Sarpsborg 08 sjanseløse og ble regelrett spilt ut av Oslo-laget.

Kjetil Rekdal benyttet anledningen til å komme med et lite stikk mot kritikerne, etter å ha levert en ny glimrende hjemmekamp.

- Det viser at i motsetning til det veldig mange sitter og gnager om, så har vi et etablert, planlagt spill. Dette motbeviser det, og kampen mot Tromsø motbeviser det. Det er mange lag vi har skapt mange sjanser på, men har ikke scoret. Nå setter vi sjansene, og vi får til mye av det vi prøver på, sier Kjetil Rekdal.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SLÅR TILBAKE: Kjetil Rekdal og Vålerenga leverte tidvis glitrende angrepsfotball mot Sarpsborg 08.

Berge: - Bedre for hver kamp
Sander Berge, som leverte en glimrende kamp mot Sarpsborg 08, mener det har vært et spørsmål om tid før det skulle løsne for Vålerenga.

- Vi blir litt bedre for hver kamp, synes jeg. I banespillet synes jeg vi har vært gode hele sesongen, men det har ikke løsnet riktig ennå. Vi har vært litt dårlig i begge bokser, sier Berge til Nettavisen.

Nå håper han at laget kan ta med seg de gode prestasjonene fra Ullevaal til Bodø førstkommende onsdag når årets første bortepoeng skal jages.

- I fjor var vi gode borte, men i år har det snudd litt. Nå må vi ta med oss de tre solide hjemmeseirene vi har hatt her og prøve å levere det samme på bortebane. Vi har vist tidligere at vi kan det, sier Berge.

Kampen mellom Bodø/Glimt og Vålerenga har avspark 19.00 onsdag og kan følges direkte i vårt livesystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere