Slik forsvant kiloene

Foto: Marius Vik (Nettavisen)

Nå er Rune Almenning Jarstein mer sulten enn noen gang.

04.02.09 09:06

LA MANGA (Nettavisen): Fotballåret 2008 er ferdig, og heldigvis for det, sier Rune Almenning Jarstein. Men det er ikke bare tunge bører 24-åringen har kvittet seg med. Fire kilo lettere er sisteskansen også blitt.

- De kaller meg bare havregrøtkongen i Rosenborg nå, flirer den høyvokste hanskemannen.

- Men faktum er at jeg har endret kostholdet etter at Henning Svendsen kom inn, og lever mye sunnere nå. Etter å ha veid rundt 94 kilo, gikk jeg ned syv kilo. Nå er jeg rundt 90, og fettprosenten har gått ned fra 11,5 til 9,1.

Familien: - Altfor tynn
Feit har han aldri vært, men Jarstein selv er særdeles fornøyd med resultatet, og mener han er mer bevegelig enn han noensinne har vært. Hjemme står imidlertid ikke jubelen i taket.

- Familien min sier jeg er blitt altfor tynn, forteller Jarstein.

Noen umiddelbar fare for helsa er det likevel ikke. Heller ikke mentalt.

Etter å ha hengt med hodet utover høsten i fjor, er det en kampsugen og offensiv landslagskeeper Nettavisen møter på den spanske østkysten en fuktig februaraften. Fotballpausen er benyttet effektivt.

- Den gjorde meg veldig godt. Jeg fikk tenkt mye og trent godt. Sesongoppkjøringen i fjor var ikke optimal, men det har den vært nå, forsikrer Jarstein.

Akkurat det er det flere som kan takkes for.

- Lært mye av Jamtfall
Ryktene har villet ha det til at forholdet mellom Jarstein og keepertrener Jørn Jamtfall ikke alltid har vært det beste. Selv benekter han påstanden, og mener han har vært heldig ved å få en keepertrener med så mye erfaring.

- Jørn har lært meg mye, og samarbeidet er også veldig bra. Det tok tid før vi lærte hverandre å kjenne, men det er en god stemning mellom oss nå.

- Men også Alexander Lund Hansen og Espen Johnsen skal ha mye ros. Vi ønsker alle å bli klubbens førstevalg i mål, og pusher hverandre veldig på trening. Espen skal ha spesiell ros, maken til positiv person, som skryter og backer opp, skal du lete lenge etter.

På hjemmebane er det ikke alltid like mye respons å få. Når man er i sesongen og man nøyer seg med én treningsøkt om dagen, kan tiden etter lunsj til samboer Hanne-Stine kommer hjem ofte bli i lengste laget. Spesielt ettersom nettverket ikke er det samme som i hjembyen Skien.

- Det ble en overgang da jeg flyttet til Trondheim. Tiden etter halv ett brukes ofte til å se på film hjemme i stua, innrømmer sisteskansen.

Venter barn
Men det livet er snart over. Om drøye to måneder er det andre inntrykk som vil dominere Jarstein-residensen.

- Vi venter en baby, og det blir veldig spennende, sier Skiens-gutten stolt, og uten frykt for at den fjerde søvnløse natten på rad skal få det til å koke fullstendig over.

Sant å si anser RBK-keeperen seg som en helt annen mann enn den som før kunne få store overskrifter for sitt kraftige temperament - som da han ble værende igjen i Odd-garderoben under andreomgangen mot Lillestrøm etter en kraftig disputt med trener Gaute Larsen.

- Temperamentet mitt er noe helt annet enn tidligere, jeg har helt kontroll og unngår utbruddene mine. Det er null problem nå, faktisk følte jeg til tider at jeg manglet litt temperament i fjorårssesongen, forteller Jarstein.

Dårlig samvittighet for Kvisvik-utvisningen
Lunsjsamtalen med Nettavisens utsendte tyder imidlertid ikke på at temperaturen er tilbake. Ikke engang når Raymond Kvisvik passerer - samme person som plantet begge beina i magen på RBK-keeperen under fjorårets seriekamp på Fredrikstad Stadion - får Jarstein til å reagere.

Bare et smil og en hyggelig kommentar utveksles mellom de to.

- Jeg fikk egentlig kjempedårlig samvittighet for den utvisningen der, forteller Jarstein.

- Hvorfor?

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor, men det plaget meg i flere dager at han ble utvist. Det er sånn jeg er, jeg kan tenke på slike ting i dagevis.

- Mye å bevise
Men selv om landslagskeeperen viser seg fra en annen side enn mange har opplevd ham på TV-skjermen, er det ett område han lover å være knallhard på.

Comebacket i 2009.

- Jeg er enormt tent på å komme tilbake, og å få vist meg fra en helt annen side enn i fjor.

- Jeg har mye å bevise i Trondheim, og selv om målet på sikt er å bli utenlandsproff, er det én ting som gjelder nå: Å bli Rosenborgs førstekeeper denne sesongen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag