RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Slik går RBK videre, enkelt og greit

Sist oppdatert:
Seier mot København og litt flaks. Verre er det ikke for Rosenborg!

KØBENHAVN (Nettavisen): Selv om spillet tidvis har gledet (i hvert fall borte mot St. Etienne), så har Rosenborgs resultater i Uefa-cupen hittil vært en katastrofe. Med ett poeng på tre kamper og 0-7 i målforskjell er trønderne temmelig nederlagsdømte før sin siste kamp i Europa i 2008.

Alt håp er likevel ikke ute før torsdagens avsluttende gruppekamp mot FC København i Parken.

Tar man en kjapp titt på tabellen, ser man fort at Rosenborg verken kan passere St Etienne (syv poeng) eller Valencia (fire poeng og 11 mål bedre målforskjell enn RBK). Tre av de fem lagene i gruppespillet går videre, og dermed er det Club Brugge og FC København som Trondheims stolthet må sørge for å få bak seg.

Kompliserte regler
Belgierne står med to poeng på sine to kamper, mens danskene står med det ene. Begge lagene har to kamper til gode, og møtes i den siste runden av Uefa-cupens gruppespill den 17. desember.

Da er det en rekke faktorer som skal til for at Rosenborg skal få tredje mest poeng i gruppa, eventuelt dele en tredjeplass og gå videre på målforskjell eller flest seirer. (I tvil om reglene? Her ser du Uefas gruppespillreglement. Punkt 6.06 sier noe om kriteriene hvis to lag ender på samme poengsum i gruppespillet.)

Skal Rosenborg videre, må følgende skje:

* Rosenborg MÅ slå København på torsdag. Ingen seier, og Erik Hamréns mannskap er ute – uansett resultat i de andre kampene.

* Med seier til Rosenborg i ovennevnte kamp MÅ Rosenborg unngå Club Brugge-seier i den siste kampen til belgierne - mot FC København. Med seier til belgierne her, vil de ende på fem poeng, og Rosenborg er ute med sine (maks) fire.

Hypotetisk sett ...
* Taper FC København mot Rosenborg OG FC København vinner mot Club Brugge i sin siste kamp i gruppespillet, må Rosenborg vinne med (minst) tre mål i Parken. Blir det 3-0 til Rosenborg i Parken, og FC København slår Brugge 1-0, er lagene helt likt, det samme ved 4-1/2-1, og koeffisienten blir avgjørende. 4-1 til Rosenborg, og 1-0 til FCK vil dog gjøre at Rosenborg er videre på flere scorede bortemål. Vinner FC København med to mål mot Brugge, må Rosenborg først ha vunnet med fire mål i Parken for å gå videre. Vinner Rosenborg med under tre mål torsdag, og FC København vinner sin siste, kommer danskene uansett foran RBK.

* Valencia bør slå Brugge torsdag. Riktignok kan det bli trønderavansement med uavgjort på Mestalla, men da må Brugge-FC København ende med borteseier. Teoretisk sett KAN Rosenborg også klare å gå forbi Brugge på målforskjell hvis begge de gjenværende Brugge-kampene ender med uavgjort, men da må Rosenborg slå FC København med syv mål i Parken på torsdag, og det skjer ikke. Vinner Brugge på Mestalla torsdag, er det kun kalassifre som kan gjøre et Rosenborg-avansement hypotetisk mulig, da på Valencias bekostning. Det vil heller ikke skje.

Forvirret? Kortversjonen lyder som følger:

Rosenborg MÅ slå FC København, Valencia BØR slå Brugge, og Brugge og FC København BØR DEFINITIVT ende uavgjort. Går alle tre inn, er Rosenborg definitivt videre.

Verre er det ikke!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere