Gå til sidens hovedinnhold

Slik gjør de narr av Norge

Dansk arroganse går tydeligvis aldri av moten.

KØBENHAVN (Nettavisen): Klokken 20.15 braker det løs i Parken.

Danmark tar imot Norge til en fotballklassiker, som attpåtil kan bli helt avgjørende for Norges EM-skjebne.

Vinner Norge, er sjansene meget store for at det blir fjellaper og ikke danskepølser i EM-sluttspillet neste sommer. Vinner Danmark, er det trolig lurt å avbestille fly- og hotellbillettene til Polen og Ukraina.

Dansk arroganse
Dagen før dagen skapte danske B.T oppstyr da de stemplet John Arne Riise som en svingdør og Norges svakeste ledd, men det er omtrent det eneste forsøket på ordkrig fra danske aviser denne kampen.

Man kan nesten merke at danskenes velkjente selvsikkerhet er på hell, for det er Norge som har alt i sine egne hender denne gang.

Men dagens aviser – kampdagens aviser – inneholder selvsagt noen tafatte forsøk på Norge-spøker.

- Skrap vekk Norge
Danske B.T dekker forsiden sin med «Blås dem vekk», en bønn spillerne har til de danske supporterne, og B.T setter sin lit til at den massive stemningen i Parken kommer til å prege det norske laget negativt.

På sportsfronten har B.T valgt en kreativ løsning, som man kan se på bildet. «Skrap av Norge», står det, og avisen mener at det flagget skal «rengjøres» når kampen setter i gang klokken 20.15.

I selve avisen kan man lese at Danmark-trener Morten Olsen ikke synes det er krise om det bli uavgjort i Parken, og en sammenligning mellom det norske og danske laget, mann for mann.

Merkelig nok er det danskene som vinner, med en førsteellever med et karaktersnitt på 5.1, mens det norske laget ender på 4.8.

Duellen Hangeland/Eriksen
Ekstra Bladet har gjort det samme, og utrolig nok vant danskene kampen der også.

Det ingen av avisene har fått med seg, er at John Arne Riise trolig starter som venstre midtbanespiller, så da kan man jo håpe at det samme gjelder Morten Olsen.

Ekstra Bladet legger vekt på duellen mellom Brede Hangeland og den danske kometen Christian Eriksen, og lager et stort nummer av at Hangeland «kun» har 45 i skostørrelse.

- Moa er en kontringsmaskin
Politiken er som vanlig mer konservative i sine fotballrapporter, og skriver i dag at Norge kommer til å satse alt på det defensive mot Danmark. Poltiken advarer spesielt mot Moa, og beskriver ham som en «kontringsmaskin».

Vinner Norge i kveld, kan morgendagens aviser bli langt morsommere, sett med norske øyne. Det er bare å begynne å glede seg.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken