*Nettavisen* Sport.

Slik gjorde proffene det

Få nordmenn var i aksjon i internasjonal fotball denne helga. Sjekk hvordan de gjorde det her.

21.01.08 10:12

Det var kun seks nordmenn som fikk spilletid i internasjonal fotball denne helga. I tillegg kan to få spilletid mandag. Christian Grindheim (Heerenveen) og Brede Hangeland (Fulham) debuterer imidlertid trolig for sine klubber i løpet av kort tid.

England, Premier League:
Morten Gamst Pedersen spilte 65 minutter da Blackburn spilte 1-1 hjemme mot Middlesbrough lørdag. Blackburn ligger på 9. plass på tabellen, men avstanden frem til Everton på 4. plass er kun på 5 poeng.

John Arne Riises Liverpool møter John Carews Aston Villa mandag kveld.

Se her for tabell, toppscorerliste etc. fra Premier League.

England, League One:
Tore André Flo spilte 53 minutter da Leeds røk 0-1 hjemme for Doncaster lørdag. Stryningen har fått mye spilletid i januar, og har i denne perioden også startet tre kamper. Det er de eneste tre kampene han har startet i serien denne sesongen. Totalt står han med tre mål på 16 seriekamper denne sesongen. Leeds ligger på 5. plass i League One – til tross for at de startet sesongen med 15 minuspoeng. Uten minuspoengene ville de ledet serien med åtte poeng.

Jo Tessem har fått en tøff start på oppholdet sitt i Bournemouth. Det begynte med et bittert 0-1-tap borte mot Cheltenham. I helga fortsatte det med et stygt 1-4-tap hjemme for Southend. Tessem ble byttet ut etter en drøy time.

Se her for alle resultater og tabell fra League One.

Nederland, Eresdivisie:
Pa Modou Kah måtte gå av banen etter kun 34 minutter av helgas kamp mot Utrecht. Helga før måtte han ut etter bare 23 minutter. Roda røk 1-3 mot Utrecht, og ligger på 7. Plass på tabellen. Det er imidlertid bare noen få poeng opp til de aller beste lagene i divisjonen.

Erik Nevland fikk kun 13 minutter som innbytter da Groningen tapte 1-3 borte for Twente i helga. Nevlands lag er likevel best av de norske lagene i Nederland med sin 5. plass. Nevland er forøvrig aktuell for Fulham.

Heerenveen, uten Christian Grindheim og André Hanssen, knuste AZ hele 4-0, men ligger å plassen bak Nevlands lag – og på plassen foran Kahs Roda.

Se her for tabell og resultater fra Nederland.

Skottland, division three:
Carl Thywissen spilte hele kampen da East Stirlingshire spilte 2-2 borte mot Albion Rovers i helga. Thywissens lag ligger på 8. Plass av ti lag i divisjonen.

Belgia, Jupiler League:
Trond Sollieds Gent var også i aksjon i helga, og den norske treneren fikk en fin start på vårsesongen. Det ble 2-0-seier hjemme mot Mouscron. Gent ligger på 5. plass i Belgia.

Se her for alle resultater og tabell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.