RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik har Molde blitt best

TETT I FORSVAR: Molde slipper bare inn 0,75 mål per kamp i Tippeligaen så langt i 2014-sesongen.
TETT I FORSVAR: Molde slipper bare inn 0,75 mål per kamp i Tippeligaen så langt i 2014-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Her er endringene som kan gi nytt Molde-gull.

MOLDE (Nettavisen): Det bunnsolide Molde-forsvaret har bare sluppet inn 12 mål på de 16 serierundene som er spilt i årets Tippeliga. Det gir et snitt på 0,75 mål imot per kamp, og dersom den trenden fortsetter blir det seriegull til romsdalingene, skal vi tro statistikken.

Ingen lag har endt sesongen med et så lavt snitt for baklengsmål uten å ta seriegull siden 1985.

Kapteinen tror på gull

Daniel Berg Hestad, som søndag spilte sin Tippeliga-kamp nummer 441, er veldig imponert over forsvarsspillet moldenserene har vist i år, og har troen på at den gode forsvarsjobben kan hjelpe laget til å hente mer edelt metall til jazz-byen.

- Hvis vi fortsetter den trenden som vi har nå, så vinner vi seriegull. Selvfølgelig gjør vi det. Vi scorer også veldig mye mål, men den gode forsvarsjobben gjør det mye enklere å vinne kamper, fastslår Molde-kapteinen ovenfor Nettavisen.

Også Molde-trener Tor Ole Skullerud er glad for at forsvarsspillet har fungert så godt, men han er langt ifra overrasket.

- Jeg er veldig glad for at vi slipper inn så lite mål. Dette har vi trent på. Vi jobber konsekvent med forsvarsspillet og vi har vært fast bestemt på å stramme igjen bakover i år. Også har vi veldig mye kvalitet i spillergruppen. Vi har gode forsvarspillere og en god keeper, sier Skullerud.

Endringer fra Solskjær-tiden

Moldes forsvarsklippe Vegard Forren merker klar forbedring fra de tidligere sesongene han har tilbragt hos blåtrøyene.

- Vi har tatt store steg defensivt i år. Det er godt å se at vi klarer å tette igjen, sier den tidligere Southampton-spilleren.

FORNØYD: Vegard Forren.


Han påpeker at endringene som Tor Ole Skullerud har gjort, har vært avgjørende for at klubben nå har Tippeligaens beste forsvar.

- Vi har tatt grep og gjort noen små endringer i forhold til tidligere. Vi forsvarer oss mer i en 4-4-2 med smalere kanter, i forhold til 4-2-3-1 under Ole Gunnar. Det er den største endringen vi har gjort, og det har fungert veldig bra med de spillerne vi har i dag, utdyper Forren.

- Hva har det å si at dere har hatt en så stabil forsvarstamme i år?

- Det er nok veldig undervurdert. I år har vi fått satt forsvaret over tid, i langt større grad enn vi fikk under Solskjær. Da var det en del skader og utskiftninger som gjorde at det ikke ble en så stabil stamme, forklarer midtstopperen.

Hyller spillergruppen

Vegard Forren mener også samholdet og kommunikasjonen i spillergruppen skal ha mye av æren for at Molde har gjort det så bra i år.

- Vi er en fantastisk fin gjeng. Vi er blitt veldig sammensveiset, og alle kjenner sin jobb i laget. Kommunikasjonen på banen er også veldig god. Det gjør alt lettere. sier Forren.

Daniel Berg Hestad går langt i å være enig med midtstopperen.

- Alle i spillergruppen kjenner hverandre veldig godt nå, og vi stoler på hverandre, forklarer Molde-kapteinen.

FÅR SKRYT: Tor Ole Skullerud, Moldes trener.


Forsterkninger på vei

Onsdag i forrige uke offentliggjorde klubben at Ruben Gabrielsen blir Molde-spiller etter at klubben ble enig med økonomisk pressede Lillestrøm.

Det er en signering som gleder Vegard Forren. Han føler seg sikker på at den talentfulle forsvarsspilleren vil hjelpe laget til å opprettholde den gode trenden.

- Jeg syns det er veldig bra. Vi har vært litt tynn på midtstopperplass etter at Even (Hovland) dro. Jeg syns Ruben Gabrielsen er et veldig godt valg, forklarer Forren.

- Han kommer til å gli fort inn i gruppen, og forsterke laget enda mer defensivt. Vi gleder oss til å ta i mot han, og jeg tror han gleder seg til å bli en del av Molde FK, fortsetter han.

Også Molde-trener Skullerud føler seg sikker på at Gabrielsen vil forsterke et allerede bunnsolid forsvar.

- Han tilfører oss bredde i troppen. Ruben Gabrielsen er en hurtig og duellsterk spiller. Han er uten tvil en av de beste midtstopperne i Tippeligaen, sier en tydelig fornøyd Skullerud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere