*Nettavisen* Sport.

Slik harselerer The Sun med United-sjefen

FÅR GJENNOMGÅ: Manchester United-manager Louis van Gaal ville ha unnskyldning fra pressen. The Sun tok saken i egne hender. Foto: Montasje NTB scanpix (Faksimile The Sun)

Manchester United-manager Louis van Gaal (64) etterlyste unnskyldning fra pressen. Det fikk han, men kanskje ikke slik han hadde håpet.

24.12.15 10:46

Julaften trykker nemlig The Sun en unnskyldning til nederlenderen på hele sportscoveret. Men det er med en stor dose ironi og sarkasme at United-sjefen får det han etterlyste.

The Sun har følgende unnskyldninger til van Gaal:

Unnskyld!

Unnskyld for: At du ikke har vunnet på seks kamper.

Unnskyld for: At du har gått fra førsteplass til femteplass.

Unnskyld for: At du er ute av Champions League.

Unnskyld for: At du har kjedet fansen til tårer.

Unnskyld for: At du har brukt 250 millioner pund på alt dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPORTSCOVERET: Klikk for å forstørre. Foto: Faksimile (The Sun)

Britiske medier har spekulert høyt i at nederlenderen har fått to kamper på seg til å redde sin egen jobb etter miserable resultater den siste tiden. United forsvant ut av Champions League allerede i gruppespillet, og i Premier League har det blitt tap for både Norwich og Bournemouth.

På onsdagens pressekonferanse ventet det ikke overraskende nye spørsmål om United-managerens framtid, og det gikk bare snaut fem minutter før en tydelig irritert van Gaal hadde fått nok.

– Jeg ønsker dere en god jul, og kanskje også et godt nytt år når jeg ser dere igjen, sa nederlenderen og marsjerte ut av rommet.

Ville ha unnskyldning

Seiersvante Manchester United står med kun tre seirer på klubbens 13 siste kamper i alle konkurranser. Det er mager kost. Den siste tiden har det vært spekulert i at José Mourinho, som fikk sparken i Chelsea i forrige uke, kan komme til å avløse van Gaal.

Før onsdagens pressekonferanse brått tok slutt rakk nederlenderen å besvare tre spørsmål fra TV-stasjonene som var til stede. Spørsmålene fra skrivende presse ble avvist.

Tidligere onsdag sa Arsenal-manager Arsène Wenger at United-kollegaen har blitt behandlet lite respektfullt. Konfrontert med den uttalelsen, sa van Gaal:

– Har noen i dette rommet tenkt å beklage overfor meg? Det er det jeg lurer på.

64-åringen hevdet videre at han den siste tiden har mottatt støtteerklæringer fra både Sir Alex Ferguson, tidligere United-direktør David Gill og nåværende viseadministrerende direktør Ed Woodward.

Stoke neste

Nederlenderen la ikke skjul på at han føler mediene har behandlet han dårlig.

– Jeg trodde jeg allerede hadde fått sparken. At kollegaen min (Mourinho) allerede var her, sa han.

– Hva tror dere skjer med kona mi og barna mine? Eller med barnebarna mine? Eller med United-fansen? Eller vennene mine? Hva tror dere? De har ringt meg mange ganger, og Arsène Wenger sier noe om akkurat det, fortsatte 64-åringen.

Deretter gjorde han det klart at det å holde pressekonferanse ikke akkurat føltes lystbetont.

– Tror dere jeg ønsker å snakke med pressen nå? Jeg er her bare på grunn av Premier League-reglene. Jeg må snakke med dere, sa van Gaal.

Nederlenderen hevder han føler varme fra alle i klubben foran lørdagens møte med Stoke. To dager senere er Chelsea motstander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag