RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik hylles Riise

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Han vil naturligvis få sin 100. landskamp på lørdag.

HOTEL BRISTOL/GRØNLAND (Nettavisen): Det å få spille en landskamp for Norge er en milepæl for mange.

Mot Wales på lørdag vil John Arne Riise oppnå en enda større milepæl - å spille sin 100. kamp med flagget på brystet.

Det har kun Thorbjørn Svenssen og Henning Berg klart før han i Norge.

Bragden vil selvfølgelig bli markert i forbindelse med den kommende landskampen mot Wales.

- Det blir en markering under banketten, som det alltid er for jubilanter. Før kampen vil han få en plakett som markerer hundre kamper. Denne vil presidenten i det walisiske fotballforbundet dele ut sammen med Yngve Hallén, sier informasjonssjef i Norges fotballforbund, Svein Graff, til Nettavisen.

- Spillerne får gaver når de har jubileum, og kan som regel komme med egne ønsker om hva dette skal være. Noen ønsker seg et servise eller andre ting, men Riise har bedt om en plakett, avslutter han.

- Kan veldig fort bli historisk
Landslagstrener Egil «Drillo» Olsen er imponert over antall kamper venstrebacken har spilt for Norge og forsikrer at Riise vil få spille landskamp på lørdag.

- I hans alder er det ganske unikt. Nå er sikkert John Arne også klare over at han ikke har hatt sin beste sesong på landslaget i 2011. Men han er fortsatt såpass ung at forhåpentligvis kan løfte seg igjen å komme sterkere tilbake, sier Drillo til Nettavisen.

- Han vil naturligvis få sin 100 landskamp på lørdag, forsikrer han om.

Nå som Riise når sitt mål om 100 landskamper tror landslagssjefen at forsvarspilleren vil gå for å bli den norske spilleren med flest landskamper.

- Hvis han ikke får noen down, så spiller man jo rundt ti kamper i året da. Og det sier seg selv at han kan holde på noen år enda. Han kan jo veldig fort bli historisk, at han blir den som får flest, sier han.

Drillo blir ikke overrasket om Riise, som nå er 31 år, spiller til han når 35 år.

- Det er umulig å si. Det er godt mulig det at han kan spille til han er 35, avslutter han.

- Det er fullt fortjent
Riise får også enorm skryt av sine lagkamerater på landslaget.

- Han har alltid vært med, og det er fullt fortjent. Han har gjort mange gode landskamper, og det blir nok en stor dag for ham, forteller Vadim Demidov til Nettavisen.

- Det er en formidabel prestasjon, godt gjort og fortjent. Jeg tviler på at jeg rekker 100 kamper, ler Thomas Sørum, som kan debutere på landslaget i Riises 100-årsjubileeum.

Også landslagets assistentrener Ola By Rise er imponert over spilleren fra Ålesund.

-Det som imponerer meg mest, er de 110 prosentene han legger ned på hver eneste trening. Han er først på spillermøtene, først på treningsfeltet, sist av, gir alt hele tiden, og har jobbet utrolig hardt for å komme dit han har kommet. Han kombinerer en tro på egne ferdigheter med evne til å jobbe hardt hele tiden. Det er en god kombinasjon, og han er et forbilde når det gjelder å gi 100 prosent, sier By Rise til Nettavisen

- All ære til John Arne
Gratulasjonene og honnøren ga seg ikke der. Flere andre landslagsprofiler Nettavisen har pratet med ville hedre Riise for en fantastisk bragd.

-Det er en utrolig statistikk, og vel fortjent, sier Espen Bugge Pettersen.

- Det er jo en stor prestasjon. Han var tidlig inne og har vært lite skadet. Det viser jo bare hvor tilgjengelig han har vært. Han har alltid vært i utlandet, og har vært god hele veien, forteller Morten Gamst Pedersen til Nettavisen.

Bundesliga-kommeten Moa kastet også glans over den kommende jubilanten.

- Det er veldig stort. All ære til John Arne der. Håper han kroner det med en god kamp og seier. Det blir nok spesielt, sier Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Har du et landslagsminne med John Arne Riise du husker spesielt godt? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under eller på våre Facebook-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere