*Nettavisen* Sport.

Slik knekkes Brann-koden

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX

Strømsgodset-trener Ronny Deila røper hvordan man får poeng på Brann Stadion.

15.04.08 13:00

BERGEN (Nettavisen): BRANN-STRØMSGODSET 1-1:

Forrige sesong var det bare Fredrikstad og Start som klarte å få med seg poeng fra Brann Stadion. De andre 11 lagene måtte reise hjem tomhendt.

På forhånd var det ventet at Brann skulle kjøre over Strømsgodset og med rimelig enkelhet sikre tre poeng foran eget publikum. Den ferske og lure treneren Ronny Deila hadde andre planer.

- Først og fremst hadde vi fokus på å spille vårt eget spill. Det er det viktigste dersom man skal ha med seg poeng fra Brann Stadion. Så hadde vi fokus på å demme opp for innlegg fra kantene og unngå at de skapte overtall på sidene, sier Deila til Nettavisen.

Roser Bergdølmo
Brann kom likevel til sjanser på kantene, men ved flere anledninger fikk bortelaget hindret farligheter. De gangene innleggene ble slått inn i boksen var stopperduoen Glenn Andersson og Inge André Olsen på plass og ryddet opp. Ellers tok en solid Espen Johnsen seg av det som kom.

- De gangene de ikke kom rundt på kantene visste vi at de enten ville slå inn i bakrom mot Thorstein Helstad eller til møtende spiss (Njogu Demba-Nyrén). Det åpnet seg mer opp på midten, dermed sier det mer om hvilken strålende innsats André (Bergdølmo) gjorde på midtbanen og de to vi hadde i midtforsvaret, skryter Deila.

Til tross for at Strømsgodset kom under med 0-1 mot Brann, hadde de klokkertro på at de skulle klare å få med seg gevinst. Etter at tabbe-Opdal var i det gavmilde hjørnet endte det slik.

- Vi ville mye i dag og kjempet til kampen var over. Selv om vi kom under viste laget en strålende moral og kom tilbake. Brann var best og presset oss langt tilbake på banen, men vi sto bra imot og fikk til spillet vårt i perioder. Dødballen på målet var perfekt slått. I tillegg var det gode bevegelser i feltet. Det var derfor vi scoret. Det hele var planlagt, sier Deila og sikter selvsagt ikke til selve keepertabben.

Overraskelseslag?
Brann-trener Mons Ivar Mjelde var slettes ikke fornøyd med at Brann mistet to poeng hjemme på Stadion.

- Strømsgodset var heldig som fikk med seg poeng i dag. De skapte vel bare to sjanser og scoret på den ene, vi hadde vel ni. Det er skuffende at vi ikke klarer å glede hjemmefansen mer enn vi gjorde i dag, men det er slikt som skjer. Målet de fikk så enkelt ut og vi setter ikke våre sjanser, sier Mjelde til Nettavisen.

Brann-treneren er ikke overrasket over drammenserne, som han spår vil bli ett av overraskelseslagene denne sesongen.

- Vi så kampen deres mot Rosenborg og der var de bra. Vi visste hva som ville komme og jeg tror de kan overraske i år. Jeg tror de kan være et lag som vil kjempe på øvre halvdel av tabellen, sier Mjelde og bemerker at førstelagsspillere forrige sesong nå sitter på benken:

- Det er et kvalitetstegn, avslutter Brann-treneren.

PS! Godset-spiller Fredrik Winsnes ble byttet ut i kampens 41. minutt på grunn av sykdom han har slitt med de siste dagene. Da han ble tatt ut følte han seg kvalm og følte ikke selv han hadde mye å bidra med. Det er ennå usikkert om han blir klar til kamp neste søndag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.