RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik kopierer Kroatia-treneren Per-Mathias Høgmo


KOPI: Niko Kovac minner svært mye om vår egen Per-Mathias Høgmo i måten han svarer på kritikk.
KOPI: Niko Kovac minner svært mye om vår egen Per-Mathias Høgmo i måten han svarer på kritikk. Foto: Igor Kralj (Pa Photos)
Det kroatiske publikum begynner å tvile på sin trener.

Den kroatiske landslagssjefen, Niko Kovac, begynner å miste tillit i sitt hjemland. Treneren, som tidlig i EM-kvalifiseringen så ut til å føre Kroatia stødig mot en EM-plass, kan nå være avhengig av et godt resultat mot Norge for å i det hele tatt beholde jobben. Det skriver kroatiske 24sata på sine hjemmesider.

Den kroatiske avisen har snakket med treneren i forkant av kampen mot Norge på Ullevaal, og lurer på om han frykter for jobben. I den forbindelse velger kroatiasjefen å svare på omtrent nøyaktig samme måte som vår egen landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, svarte på det samme spørsmålet for kort tid siden.

- Slutte? Det er ikke noe jeg har hørt noe om. Jeg har nettopp startet på et langsiktig prosjekt her, forklarer Kovac.

Da Høgmo fikk et lignende spørsmål i forkant av torsdagens kamp mot Bulgaria, svarte han følgende:

- Ledelsen er krystallklar. Dette er et langsiktig prosjekt. Det forholder jeg meg til. Jeg frykter ikke for jobben min, sa Høgmo den gang.

- Et plagsomt lag
Om begge landslagssjefene har rett, eller om det bare er en måte å virke overbevisende på, er uvisst. Det som dog er sikkert, er at Kroatia frykter et Norge-lag som kommer med stor selvtillit etter 1-0-seieren mot Bulgaria.

- Norge er et plagsomt lag å spille mot. Jeg skulle ønske de ville spille ball, men tror ikke de kommer til å prøve på det. De kjenner våre kvaliteter, og de vil nok gjøre det så trangt som mulig for oss, sier Kroatia-kaptein Dario Srna til 24sata før kampen på Ullevaal.

Kjetil Rekdal hevdet også overfor Nettavisen at det er gjestene som har størst press på seg i søndagens kamp.

- Nå er Kroatia redd for å tape. Det sier seg selv. De har hatt kontroll på gruppa, men taper de for Norge, er de utenfor direkte kvalifisering. Italia hangler seg videre med 1-0-seierne sine, mens Norge har Malta hjemme i neste, fortalte Rekdal til Nettavisen.

Guds plan
Kroatia-sjef Kovac velger å ikke snakke alt for mye om presset som er på hans mannskap. Han mener det meste egentlig allerede er avgjort ovenfra.

- Vi kan ikke påvirke det som er skrevet og sagt. Alt vi kan gjøre, er å gjøre vårt beste på banen. Jeg legger alt i Guds hender. Uansett hva Herren bestemmer, så vil det skje, mener treneren.

Kampen følger du live i vårt livesenter fra 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere