Slik lokket Wenger Alexis Sanchez til Arsenal

Liverpool lå langflate etter Alexis Sanchez, men chileneren valgte Arsenal.

Liverpool lå langflate etter Alexis Sanchez, men chileneren valgte Arsenal. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Liverpool lå langflate etter Alexis Sanchez, men chileneren valgte Arsenal.

Nå forteller Arsène Wenger om hvordan han overtalte Barcelona-spilleren til å velge London.

Sanchez har allerede scoret 14 mål for Arsenal. Wenger mener angriperen nyter godt av tilliten etter sparsomt med sjanser i Spania.

– Jeg møtte agenten hans et par ganger i Brasil. Vi snakket om en overgang. I Europa snakket vi med Barcelona så fort vi fikk vite at han hadde bestemt seg for å komme til oss. Og da fikk vi gjennomført det, sier Wenger til arsenal.com.

Jaktet Suárez

Søndag skal Arsenal ut i en vanskelig bortekamp mot Liverpool, klubben som så desperat ønsket å erstatte storscorer Luis Suárez (nå Barcelona) med nettopp Alexis Sanchez.

– Vi var interessert i Suárez i fjor. Han scoret 40 mål for Liverpool, og det er slik det er å ha konkurranse. Til slutt er det opp til en hver storspiller å velge hvor han ønsker å spille, sier Wenger.

– Alexis valgte oss. Vi er veldig glad for det. Jeg er sikker på Liverpool ikke tenker det samme, for å si det slik. Jeg vet ikke hvorfor han valgte oss og ingen andre, men vi er veldig glad for beslutningen han tok, fortsetter franskmannen.

Passer inn

Det er liten tvil om at Wenger personlig involverte seg tidlig for å få chileneren til London.

– Han fikk nok ikke like mange kamper som han ønsket i Barcelona. Jeg prøvde, som alle managere ville gjort, å overtale spilleren om at jeg kunne hjelpe ham til å utvikle seg og at vi spilte en fotball som ville passe ham. Til slutt tror jeg det var det som ble avgjørende for at han valgte oss, mener Wenger.

– I tillegg har vi kontinuiteten. Alle spillerne ønsker å spille i Champions League. Så enkelt er det. Der har vi erfaring gjennom mange år, sier Wenger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag