Gå til sidens hovedinnhold

Slik mistet han Stabæk-gullet

Nå er Bernt Hulsker mest opptatt av å redde sin egen fotballframtid.

Vi skriver desember 2007, og Stabæk er på jakt etter forsterkninger. Bernt Hulsker har hatt en god høstsesong i Start-trøya, hvor han har vært på utlån fra svenske AIK, og imponert Jan Jönsson.

Les også: Hulsker klar for Stabæk

Stabæk drøyde for lenge
Hulsker og Stabæk-ledelsen møtes i skjul på Gardermoen, og spissen får beskjed om at han er ønsket på det hardtsatsende laget som tok bronse i Tippeligaen 2007. Men det endelige tilbudet fra Stabæk lar vente på seg, og til slutt gjør tidspresset at romsdalingen skriver under for Start.

- Det drøyde litt med det tilbudet fra (daværende sportsdirektør) Lars Bohinen den gangen, og til slutt hadde jeg ikke mer tid, jeg måtte ta et valg, sier Hulsker til Nettavisen.

Det ble Start, og spill i Adeccoligaen. Stabæk ble seriemester i Tippeligaen.

- Du gikk glipp av et seriemesterskap der?

- Ja, jeg kunne tatt gull med Stabæk, humrer den hollandskfødte spissen.

- Men nå er jeg endelig her, og det skal bli spennende. Det er i alle fall godt at treneren vet hvem jeg er, sier Hulsker til Nettavisen, uten bitterhet over overgangen som gikk i vasken for to og et halvt år siden.

- En beinhard business
Om 32-åringen regner med at han får gullet med i kofferten denne gangen våger han ikke å spå. Stabæk er foreløpig ubeseiret i serien, og ligger to poeng bak tabelltoppende Aalesund, men Hulsker er mest opptatt av å gjøre en god jobb. Etter sesongen er han nemlig kontraktløs.

- Jeg er veldig fokusert på å gjøre en best mulig jobb i Stabæk, og å få vist meg fram. At jeg er Bosman etter sesongen, bekymrer meg ikke, det er bare å gjøre så godt jeg kan på banen.

- Mange av dem som var Bosman-spillere i fjor, står nå klubbløse. Plager det deg?

- Nei. Det er en beinhard business, ikke bare i fotballen for tida, men i samfunnet generelt, og det må også vi fotballspillere finne oss i. Liker noen det de ser, så vil de kanskje ha en. Jeg tror i alle fall jeg har kvalitetene for å kunne spille i Stabæk, og kan gjøre en god jobb sammen med de andre angrepsspillerne i klubben.

- Gunstigst for Stabæk
I Stabæk får Hulsker i utgangspunktet bare fire måneder på å vise seg fram.

- Jeg vet ikke hvorfor utlånsavtalen bare ble til 1. august. Kanskje er det fordi det er gunstigst for Stabæk. De har jo noen skader på noen angrepsspillere akkurat nå, sier den gamle Molde-helten, og tenker på Veigar Páll Gunnarsson og Torstein Andersen Aase.

Når de er tilbake, kan veien fort gå tilbake til Start.

- Jeg tenker i alle fall ikke at jeg har spilt min siste kamp

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken