*Nettavisen* Sport.

Slik prøvde Berg å redde LSK-jobben

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

- Det viktigste for meg er at jeg ble hørt, sier treneren.

27.10.11 15:06

LILLESTRØM (Nettavisen): Presset har vært stort på Henning Berg de siste ukene og torsdag kom bekreftelsen på at den tidligere forsvarsspilleren var ferdig som trener i Lillestrøm.

Det har nærmest vært en heksejakt på Berg i media de siste ukene og det ble stadig mer og mer tydelig at 42-åringen ikke var ønsket med videre hos Romerike-klubben.

På en pressekonferanse torsdag fortalte Berg at han aksepterer styrets avgjørelse om å sparke ham, men påpekte at han var uenig i begrunnelsen styret hadde gitt ham for oppsigelsen.

LES OGSÅ: - Får 2,8 millioner for å gå

- Ba om et møte
Lillestrøm-styret satt i møter onsdag kveld og da ble det tatt en enstemmig avgjørelse om å kvitte seg med 42-åringen. Tidligere på dagen hadde imidlertid Berg gjort sitt for å redde jobben.

- For dem som har fulgt med de siste dagene og den siste uka kommer ikke dette som en bombe. Jeg visste at det var vurderinger som ville bli gjort, sier Berg til Nettavisen.

- Derfor ba jeg om et møte med styret i går, der jeg og Torgeir (Bjarmann) pratet med dem og gikk gjennom det som hadde skjedd, situasjonen nå og framtiden. Vi var klare på hva vi mente.

Den tidligere LSK-treneren hadde selv et ønske om å fortsette i jobben, noe han heller ikke la skjul på. Til syvende og siste klarte han likevel ikke å overbevise styret om at han var rett mann.

- Det møtet var viktig for meg. Det sa jeg også til styret. Når de skulle ta en avgjørelse, ønsket jeg at de skulle ha best mulig grunnlag for å ta en best mulig avgjørelse for Lillestrøm, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen/scanpix

- Naturlig med kritikk
Berg var ikke villig til å gå noe nærmere inn på de begrunnelsene han var uenig i. Styreleder i LSK, Per Mathisen, hintet om dårlige sportslige resultater og måten klubben ble profilert utad.

- Du sier du er uenig i begrunnelsen styret ga deg? Kan du utdype det?

- Jeg føler jeg har hatt en god dialog med styret. Jeg er uenig i begrunnelsen, men aksepterer den. Men hvorfor de valgte å avslutte forholdet, må styret svare for. Jeg hadde ville fortsette.

- Det snakkes også om profilering utad. Er dette et punkt du er uenig i?

- Det er styret som har tatt sine vurderinger på det. Men jeg som øverste ansvarlig for sport har måttet stå for en del tøffe avgjørelser. Da er det naturlig at det blir stilt spørsmål og rettet kritikk.

LES OGSÅ: Reagerer på heksejakten

Styret må vurdere nøye
Sparkingen av Berg betyr at Lillestrøm nå har kvittet seg med fire trenere siden 2004. Kontinuitet er viktig i fotball og Berg håper styret tenker seg godt om, før de ansetter ny hovedtrener.

- Kanskje kommer det inn en som tenker ganske likt fotballmessig og da blir det ikke så stor overgang. Men kommer det inn noen som tenker helt annerledes kan det bli forandringer.

- Dette er noe styret nå må tenke over når de skal velge en ny trener. Jeg føler denne klubben har vært veldig nære ved å ta det neste steget opp og komme oss dit vi ønsket å være.

Under sin tid på Åråsen har Berg spilt en sentral rolle i å senke lønnsutgiftene og bygge opp en yngre og mer framtidsrettet tropp. Han mener LSK nå har et godt grunnlag å bygge videre på.

- Ja, jeg tror klubben nå er satt opp til å ta det neste steget. Sportslig har klubben vist at den kan utvikle toppspillere og utvikle unge gode spillere, sier den tidligere Blackburn-mannen.

- Det er ikke tvil om at jeg har tro på spillerne og støtteapparatet her. Jeg vet at økonomien er bedre nå, etter at vi har tatt noen tøffe grep, og LSK har gode muligheter til å hevde seg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Ikke noe hyggelig
Avskjedigelsen av Berg kommer i kjølvannet av massiv kritikk fra både presse og tidligere spillere. Folk som Anthony Ujah, Espen Søgård og Olivier Ocean har alle gått hardt ut mot 42-åringen.

Akkurat den kritikken har imidlertid ikke Berg tatt så hardt inn på seg, og mener det bare er naturlig at slikt kommer fra ytterst få enkeltspillere.

- Ja, det har kommet fra noen, men ikke fra mange. Det er klart at det ikke er noe hyggelig med slik kritikk, men på den andre siden så er det vel en grunn til at det kommer, sier Berg.

- Hva slags grunner tenker du på?

- Vi kan jo diskutere de grunnene, men jeg føler at dette verken er stedet eller tiden for å ta det. Jeg er veldig fornøyd med støtten jeg har fått fra de spillerne som er her nå, sier 42-åringen.

Hva som kommer nå for den tidligere englandsproffen, har han ikke helt tatt stilling til enda, men legger ikke skjul på at interessen og gløden for fotball og treneryrket fortsatt er der.

- Jeg ønsker fortsatt å utvikle meg og har trivdes godt i den jobben jeg har hatt. Jeg trives på feltet og liker å jobbe med spillere. Jeg liker også den delen med å være involvert i avgjørelser.

- Nå skal jeg benytte anledningen til å reise litt rundt, for det har jeg ikke hatt tid til på lang tid. Besøke folk og få litt faglig påfyll, sier mannen med 100 landskamper for Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Schrøder, Tor Erik

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag