Slik reagerer Dæhli på ryktestormen

- IKKE IDEELT: Mats Møller Dæhli vil helst spille fotball.

- IKKE IDEELT: Mats Møller Dæhli vil helst spille fotball. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Vi må finne en løsning, sier landslagsstjernen.

10.11.14 23:31

SANDVIKA (Nettavisen): Mats Møller Dæhli har ikke vært på banen for Cardiff siden den 18. oktober i år. Da kom han inn som innbytter.

Før det var nordmannens siste kamp for den walisiske klubben 30. september. I den kampen spilte 19-åringen sist fra start i klubben.

Det var etter at Russell Slade kom inn som ny manager i klubben at Dæhli har fått mindre og mindre tid på banen. Da Ole Gunnar Solskjær ledet Cardiff, fikk den norske landslagsspilleren brukbart med sjanser i Championship.

Slade uttalte nylig at den kan bli aktuelt å selge eller låne ut Dæhli i januar, men han var også klar på at Cardiff ikke ville slippe unggutten på billigsalg. Manageren uttalte også på en pressekonferanse at Dæhli skal ha slitt med en skade i hoften, men mandag sa Dæhli selv at han har trent normalt den siste tiden og at han føler seg i kampform.

- Ikke ideelt
Lokalavisene og norske aviser har vært fulle av rykter rundt nordmannens framtid de siste ukene, men selv tar 19-åringen det hele med stoisk ro.

- Jeg vil spille fotball, men det har jeg ikke fått gjøre så mye den siste tiden. Det er ikke ideelt, men sånn er det. Jeg gir alt på trening og sørger for å holde meg i kampform akkurat nå, sier Møller Dæhli i et intervju med Nettavisen.

- Har Slade sagt noe om hvorfor du ikke får spille?

- Nei, det må du nesten spørre ham om. Jeg hadde en prat med ham for cirka tre uker siden, men det som ble sagt der, forblir mellom oss, sier Dæhli.

Lokalavisen Wales Online skrev nylig at Dæhlis agent, Jim Solbakken, skulle over til Cardiff for å foreta en såkalt «kriseprat» med Cardiff. Dæhli forteller at agenten enn så lenge ikke har vært der, men at han er ventet i nær framtid.

- Det stemmer ikke at Solbakken har vært der, men han kommer nok snart over en tur for å ta en prat med klubbledelsen, sier landslagsspilleren

- Tåler det
Selv om Dæhli selvsagt ønsker å spille mest mulig fotball, er han ikke utålmodig, og hevder han tåler å sitte på benken en periode.

Dette til tross for at han trenger kamper for å utvikle seg videre.

- Ja, jeg trenger spilletid, men jeg tåler å sitte på benken i én måned eller to. Det sier seg selv at jeg må spille fotball etter hvert. Jeg håper det løser seg.

- Hvis du ikke får spilletid, drar du til en ny klubb i januar?

- Jeg håper vi får tatt en prat om dette på et tidspunkt og se om vi kan finne en løsning på dette som er bra for begge parter, sier Cardiff-spilleren,

- Hvilket inntrykk har du av denne Slade?

- Han har kommet inn og organisert laget på en bra måte. Vi har fått resultater hjemme, men sliter borte, men jeg tror det skal komme seg.

- Ikke gunstig
Også landslagssjef Per-Mathias Høgmo er til en viss grad bekymret for Dæhlis situasjon i Cardiff. Han ønsker imidlertid ikke å krisemaksimere det hele.

- Først og fremst gleder jeg meg over at Mats har tatt nye steg på landslaget. Han scoret mål sist gang vi var samlet. Nå skal han bygge videre på det.

- Vi håper han får muligheten i Cardiff etter hvert. Vi kan leve med dette over et kortere perspektiv, men det er selvsagt ikke gunstig i lang tid, sier han.

Høgmo har heller ikke vært i kontakt med Russell Slade.

- Vi har ikke hatt kontakt, men vi får se. Det er vel naturlig at vi tar kontakt med ham etter hvert, sier den norske landslagssjefen.

Dæhli, Høgmo og resten av det norske landslaget møter Estland til privatkamp på Ullevaal stadion onsdag, før Aserbajdsjan venter i EM-kvalifiseringen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.