*Nettavisen* Sport.

Slik ser den ikoniske guttungen ut i dag

IKONISK: Dette bildet er den dag i dag fortsatt populært blant fotballfans. Foto: Imago/werek (All Over Press)

12 år har gått siden han ble verdenskjent.

Det er regnet som et av fotballhistoriens mest ikoniske bilder, blinkskuddet av fem år gamle Mikey Wilson, som viser fingeren under en kamp i 2002.

12 år har gått siden bildet, som ble tatt under UEFA-cupfinalen mellom Feyenoord og Borussia Dortmund ble kjent over hele verden. Feyenoord vant kampen med 3-2 og Mikey Wilson har siden vært et symbol på triumfen.

I årene etter finalekampen har bildet av unggutten blitt brukt på flagg, plakater og bannere blant fotballfans i hele verden. Det er ikke bare Feyenoord-fans som trykket Mikey til sitt bryst, men fans fra mange land.

I dag har Mikey blitt 17 år gammel og er ikke fullt så komfortabel i rampelyset. Da den brasilianske avisen Verminoso nylig ønsket et intervju med 17-åringen, fikk de kun snakke med faren Ronald, siden Mikey var angivelig var for sjenert.

Grunnen til at avisen ønsket kontakt med Mikey og familien, er at det nylig har dukket opp nye bilder av nederlenderen i sosiale medier. På bildet, som har gått sin seiersgang på Twitter, viser han fram en tatovering med faren.

Begge har teksten «You'll never walk alone» tatovert på armen. Sangen er sentral for en rekke fotballklubber, blant annet Feyenoord fra Rotterdam.

- Det er fint å vite at lag fra hele verden, blant annet i Brasil, benytter seg av bildet fra 2002. Men jeg blir ikke blid om bildet av gutten min dukker opp på et Ajax-flagg, sier pappa Roland. Ajax og Feyenoord er bitre rivaler.

- Feyenoord er i vårt blod. Laget er vårt liv, sier faren.

Broren til unge Mikey har for øvrig døpenavnet Brian Wilson Feyenoord.

De var legendene Pierre van Hooijdonk og danske Jon Dahl-Tomasson som scoret målene for Feyenoord i finalen fra 2002, som ble spilt på Feyenoord stadion. Amoroso og Jan Koller scoret for Borussia Dortmund.

HTML EMBED


Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ KAMP: Mikey Wilson og pappa Roland i 2002. Foto: Imago/team 2 (All Over Press)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag