Slik ser du Danmark-Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Det er mange veier til Parken.

06.09.11 20:21

Det finnes mange lovlige måter å se kampen Danmark-Norge på uten å bruke muligens tvilsomme streamingsider på nett man finner gjennom Google-søk.

På TV

Kampen sendes på Canal+ Fotball. For å se den kanalen må du ha et abonnement. Prisen på dette er noe avhengig av hvilken kabel/satelitt-leverandør du har. Et abonnement på Canal+ Sport hos Get koster 269 kroner per måned (total koster 20 kroner mer per måned).

Hos RiksTV koster en litt mindre kanalpakke (færre kanaler) 230 kroner. Et lite tips er her at Get har tilbydt mange av sine abonnenter en måned gratis Canal+, så det kan være lurt å sjekke sms og/eller e-post man har fått av den leverandøren. Eventuelt ringe Get. Flere andre har også tilbydt/tilbyr gratis Canal+ i en testperiode. Det kan være verdt å snakke med ditt kabel/parabol-selskap.

Til VG sier forbrukerombudet at det kan være mulig å bestille kanalen for så å bruke angreretten dagen etter. Dette kan nok likevel være en risikabel måte å få kampen gratis på.

- Angrefristen er først og fremst tenkt for situasjoner der kunden har gjort et feilkjøp og angrer seg. Hvis det viser seg at påfallende mange kunder angrer seg etter landskampen, må vi gjøre en juridisk vurdering og se på hva vi skal gjøre med det, sier direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby

I Danmark går kampen på dansk TV 2. Denne kanalen koster 39 kroner per måned hos Get, og er også tilgjengelig hos andre leverandører. Get har dog varslet at kanalen vil gå i svart under kampen. Noe som sikkert er litt irriterende for dansker som abonnerer på den kanelen i Norge.

Den internasjonale kanalen ESPN sender også kampen, om du skulle være på reise et sted med den kanalen tilgjegenglig.

På nett

Kampen kan sees på nett hos C Sports/Play, Canal+ sin nett-tjeneste. Kampen koster der 159 kroner. Her finner du videospilleren. VGLive og Aftenposten.no sender også kampen til samme pris. Skulle du være i Danmark kan du se kampen på danske Sputnik (omtrent det samme som TV 2 Sumo her). Der koster en måned 129 kroner. Det er likevel mulig å få 24 timers tilgang til kanalen om man kjenner en danske med mobil. Norske IP-adresser er dog sperret for kampen.

Hos bettingselskaper

Flere av de utenlandske bettingselskapene sender kampen på sine nettsider og krever kun en registrering på disse sidene. Det er ikke påkrevd at du spiller. Blant de som viser kampen er Unibet og Bet365.

På pub

Du finner en oversikt over hvilke puber i Norge som sender kampen hos Canal+ her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.