RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Slik ser du spansk fotball gratis

Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic kan være nærmere enn du tror.

Dersom du er interessert i fotball fra La Liga (den spanske toppserien), bør du lese nøye nå. Flere nettbasert spillselskaper har nemlig sikret seg webrettighetene for hele greia.

- Vi kommer til å vise samtlige 380 seriekamper fra La Liga denne sesongen. Hele ti kamper sendes parallelt, både i helgene og på ukedager, sier pressetalsmann Kjell Hanssen i Unibet.

Det samme gjelder Expekt:

- Vi har markedets beste live streaming tilbud med La Liga, Serie A, Europa League, VM-kvalik, Carling Cup og engelsk Championship, skriver Per Widerström i en pressemelding.

Utfordrer TV-stasjonene
Selskapene utfordrer dermed TV2 Sport (spansk fotball) og Canal + (Premier League, Serie A, Carling Cup og Nederlandsk Æresdivisjon) som tar betalt for å vise de samme kampene.

Det eneste man i prinsippet trenger å gjøre som kunde, er å opprette en profil på spillselskapenes hjemmesider.

- Alt man behøver å gjøre for å se kampene gratis, er å registrere seg for å logge seg på Unibets nettsted. Men man behøver ikke å bruke en krone på å spille, hvis man ikke vil, understreker Hanssen.

Unibet kom i fokus tidligere i år da de kjøpte opp 1000 billetter til Lyn-Liverpool, for så å dele dem ut gratis til supporterne. Da, som nå, måtte man inn på selskapets sider for å registrere seg. Det vekket ganske sterke reaksjoner hos Lotteritilsynet.

Les mer om den saken her!

Kan miste seriestarten
TV2s sportsredaktør Bjørn Taalesen opplyser til Nettavisen at TV-kanalen ennå ikke har sikret seg egne rettigheter til spansk fotball.

- Tre dager før seriestart har vi ingen rettigheter, så jeg tviler på at dette ordner seg før kampene er igang, sier Taalesen.

- Hva synes du om spillselskapenes fremgangsmåte i denne saken?

- Fremgangsmåten kan jeg ikke si noe på. De har skaffet seg rettigheter via den vanlige veien. Og markedet er åpent for alle som kan betale. Det som noen kanskje burde interessere seg for, er at dette er ren markedsføring. Det har ikke utenlandske spillselskaper lov til å bedrive i Norge, men de er likevel gode til å finne andre måter å markere seg på. Hittil har ikke dette vært så plagsomt, men når det blir så omfattende som dette - bør noen kanskje interessere seg for det, svarer Taalesen.

- Hva gjør det med konkurransen?

- Det føles litt som unfair konkurranse. Det blir en annen agenda for noen av aktørene på markedet. Det er bra med konkurranse, men den bør være reell, mener TV2-sjefen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere