Slik skal de få slutt på fotballvold

Oppgjøret mellom Panathinaikos og Olympiakos ble preget av andre ting enn fotball.

Oppgjøret mellom Panathinaikos og Olympiakos ble preget av andre ting enn fotball. Foto: Kostas Tsironis (Reuters)

Gresk fotball har vært skjemmet av mye bråk denne sesongen.

04.03.15 18:05

Klubbene i den greske toppserien i fotball la onsdag fram en felles plan for hvordan fotballvolden i landet skal stoppes. De ber om at serien gjenopptas fra helgen.

Onsdag kveld meldte idrettsminister Stavros Kontonis at helgens kamper i toppserien skal spilles som oppsatt, men at de alle skal gå uten publikum.

- Vi hadde i dag en lang diskusjon med fotballens representanter, og jeg kan fortelle at vi nå har retningslinjer for å håndtere voldshendelser. Myndighetenes avgjørelse er at toppseriekampene i helgen skal spilles for stengte porter. Vi kommer til å se på saken igjen neste uke, sa Kontonis.

- Dersom det skjer negative hendelser, vil vi stoppe serien igjen umiddelbart. Vi kan også reagere med store bøter og poengtrekk.

Seriespillet i den greske superligaen ble utsatt én uke som følge av bråket som oppsto under Aten-derbyet mellom Panathinaikos og Olympiakos forrige helg. Omar Elabdellaoui og Olympiakos tapte kampen 1-2, men det var fansens oppførsel som sto i sentrum etter kampslutt.

LES OGSÅ:Norsk landslagsprofil havnet midt i tribunebråk

Et bluss traff Olympiakos-spiller Pajtim Kasami i skulderen og en stol ble kastet mot trener Vitor Pereira. Deretter tok rundt 50 Panathinaikos-supportere seg inn på banen.

Nå skal det tas grep for å forhindre lignende scener. Superligaens president Giorgios Borovilos presenterte onsdag en plan for å stanse bråkmakerne. Blant tiltakene er utestengelse av bortefans ut årets sesong, tøffere straffer for voldshandlinger, mer makt til dommere og banemannskap samt økt politiberedskap.

Borovilos opplyser også at klubbene vil få krav om å innføre et system med elektroniske billetter før neste sesong.

Gresk fotball har vært skjemmet av mye bråk denne sesongen. I alt tre ganger har seriespillet blitt stoppet. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.