Slik skal de stoppe fotballpøblene

PØBEL: Kampen mellom Panathinaikos og Olympiakos har ført til spillestopp i Hellas.

PØBEL: Kampen mellom Panathinaikos og Olympiakos har ført til spillestopp i Hellas. Foto: - (Afp)

Klubbene i den greske fotballen går sammen mot tribunebråk.

04.03.15 09:54

Klubbene i den greske toppserien i fotball legger onsdag fram en felles plan for hvordan fotballvolden i landet skal stoppes. De ber om at serien nå gjenopptas.

Seriespillet i den greske superligaen ble utsatt én uke som følge av bråket som oppsto under Aten-derbyet mellom Panathinaikos og Olympiakos forrige helg. Omar Elabdellaoui og Olympiakos tapte kampen 1-2, men det var fansens oppførsel som sto i sentrum etter kampslutt.

LES OGSÅ: Norsk landslagsprofil havnet midt i tribunebråk

Et bluss traff Olympiakos-spiller Pajtim Kasami i skulderen og en stol ble kastet mot trener Vitor Pereira. Deretter tok rundt 50 Panathinaikos-supportere seg inn på banen.

Nå skal det tas grep for å forhindre lignende scener. Superligaens president Giorgios Borovilos opplyser at han onsdag vil presentere en plan for å stanse bråkmakerne. Blant tiltakene sportsminister Stavros Kontonis får presentert er utestengelse av bortefans ut årets sesong, tøffere straffer for bråk, mer makt til dommere og banemannskap samt økt politiberedskap.

Borovillos opplyser også at klubbene vil få krav om å innføre et system med elektroniske billetter før neste sesong.

Gresk fotball har vært skjemmet av mye bråk denne sesongen. I alt tre ganger har seriespillet blitt stoppet.

Det er ventet at sportsminister Kontonis allerede onsdag tar en avgjørelse på om ligaen gjenopptas kommende lørdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.