*Nettavisen* Sport.

Slik skal de stoppe Mourinho

Atlético Madrid og Diego Simeone sørget i fjor for at José Mourinho fikk en trist sorti i spansk fotball. I år ønsker klubben å ødelegge Chelsea-managerens mesterligadrøm. Foto: Andres Kudacki (Ap)

Atlético Madrid sørget i fjor for at José Mourinho fikk en trist sorti i spansk fotball. I år ønsker klubben å ødelegge Chelsea-managerens mesterligadrøm.

For snart ett år siden måtte Mourinho forlate Real Madrid etter en troféløs tredje sesong. Portugiseren håpet å runde av tiden i storklubben med en cuptittel, men den rappet Atlético under en amper finale i byrivalens egen storstue.

Tirsdag vender Mourinho tilbake til Madrid, denne gangen som Chelsea-manager, for å møte Atlético i den første semifinalekampen i mesterligaen. Det er første gang på 40 år at den spanske klubben har gjort det så bra i den gjeveste europacupen.

Atlético-kaptein Gabi ser ikke for seg en målfest mot Chelsea. Begge lag er bygget rundt et solid forsvar.

– Mourinhos lag er alltid godt forberedt taktisk, og de vil komme hit for å spille sitt vanlige spill. De ønsker ikke å etterlate seg bakrom, spiller med vinger og er gode i luften. De har flere likheter med måten vi spiller på, sier Gabi.

– Det kommer til å bli en meget spennende semifinale med to lag som har ganske lik spillestil. Vi gleder oss. Det blir viktig å spille godt på hjemmebane, fordi det kan bli helt avgjørende, legger han til.

Courtois spiller

Atlético er i ferd med å gjøre en strålende sesong. Klubben er sikret å vinne La Liga for første gang siden 1996 om den vinner tre av sine fire siste seriekamper.

– Det har vært en hard sesong, men det viktigste står igjen. Vi har klart å komme oss i en god posisjon, men vi kan ikke slappe av. Vi har ikke oppnådd noe som helst ennå, sier Gabi.

Det var en stund usikkert om Atlético kunne bruke keeper Thibaut Courtois i kampene mot Chelsea. Belgieren har de siste årene vært innleid fra London-klubben, men etter semifinaletrekningen gjorde UEFA det klart at han kan spille. Klausulen om at Atlético må betale Chelsea en heftig kompensasjon, er ifølge regelverket ulovlig.

Nedturer

Der Atlético flyr høyt om dagen, sliter Chelsea i hjemlig serie. Mourinhos menn har gått på flere smeller i Premier League den siste tiden. Lørdag tapte blåtrøyene overraskende 1-2 for jumbolaget Sunderland hjemme på Stamford Bridge.

Nederlaget gjør at Chelsea skal få store problemer med å erobre seriegullet.

Chelsea håper å få Eden Hazard klar til tirsdagens oppgjør på Vicente Calderon. Belgieren har vært skadd siden kvartfinaleseieren over Paris Saint-Germain. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag