*Nettavisen* Sport.

Slik skal Deila slå Solskjær og Molde

Celtic-manager Ronny Deila (t.v.) er tilbake i Molde. Foto: Graham Stuart (Reuters)

Celtic-manager Ronny Deila vil ha med seg Molde til cupspillet i europaligaen. Telemarkingen innrømmer at romsdalingene har overrasket stort så langt i turneringen.

Torsdag møtes nettopp Celtic og Molde på «Røkkeløkka». Ikke mange hadde trodd at romsdalingene skulle toppe gruppe A foran det møtet. Celtic og Ajax er to poeng på etterskudd, mens Fenerbahçe er tabelljumbo etter to kamper.

– Molde var outsideren i gruppa og har overrasket. De har satt seg selv i en veldig bra posisjon, fastslår Celtic-trener Deila.

Han er ikke i tvil om hvilke lag han helst vil ha videre til cupspillet fra gruppe A.

– Celtic og Molde.

Johansen tilbake

Sett med Celtic-øyne vil seier torsdag være et viktig bidrag til å oppfylle den målsettingen. Deila tror laget hans vil ha kommandoen i kampen, men ber spillerne være oppmerksomme på hjemmelagets kontringsstyrke.

– Jeg tror vi kommer til å styre og ha ballen mye. De (Molde) kommer til å være direkte og forsøke å ta oss på kontringer. Litt sånn de har gjort i de to første kampene, sier Deila.

Stefan Johansen forventer også et Molde-lag som ikke gir ved dørene.

– De har spilt bra så langt, og vi må være på vårt aller beste for å slå dem. Da Ole Gunnar var her sist, vant de ligaen og bygde et godt lag. Mange av spillerne er her fortsatt, sier han.

Celtic-strategen sto over helgens ligakamp mot Motherwell (1-0-seier), men er ventet tilbake i startoppstillingen torsdag.

Gjensyn med Kamara

For Johansen blir torsdagens kamp et møte med flere av landslagskollegaene. For trener Deila blir det et gjensyn med norsk fotball, og i tillegg én spiller han kjenner litt ekstra godt: Ola Kamara.

Molde-måltyven blomstret under Deilas ledelse i Strømsgodset.

– Ola har utviklet seg mye de siste årene. Han var viktig da vi vant ligaen i 2013. Da scoret han vel 13 mål på 11 kamper eller noe slikt. Han er en leder og jobber hardt. I tillegg er han flink til å finne bakrom og elsker å score mål, sier Deila.

At torsdagens kamp spilles på kunstgress bruker ikke Celtic-spillerne krefter på.

– Vi har også et par lag i den hjemlige ligaen som spiller på kunstgress, så det er vi vant til, fastslår Stefan Johansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.