Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal det gjøres, Torres

Branislav Ivanovic ble Chelseas store helt mot Napoli.

CHELSEA - NAPOLI 4-1: Det ble et fotballdrama av de sjeldne da Chelsea tok imot Napoli til returoppgjør på Stamford Bridge onsdag kveld.

Da resultattavla viste 3-1 etter 90 minutter, var det duket for ekstraomganger, ettersom Napoli vant det første oppgjøret med de samme sifrene.

Fernando Torres fikk en alle tiders mulighet til å bli den store helten i ekstraomgangene, men satte ballen utenfor det åpne målet da Morgan De Sanctis var ute på en ordentlig bærtur.

Da alles øyne var rettet mot Cavani, Drogba og Torres, dukket den usannsynlige helten opp. Branislav Ivanovic sendte Stamford Bridge til himmels og hamret inn seiersmålet i første ekstraomgang.

Dermed er Chelsea, som eneste engelske lag, videre til kvartfinalen i årets Champions League.

- En av våre beste kvelder
Etter kampen var det en svært lettet Chelsea-kaptein som møtte pressen i mix zone på Stamford Bridge.

- Dette var en av våre beste kvelder, og vi viste hva Chelsea er laget av. Vi var solide, tøffe og kjempet til siste slutt. I kveld viste vi at vi er et lag. Spillerne holdt sammen da det virkelig gjaldt, sier Terry ifølge BBC.

Frank Lampard, som sikret ekstraomganger med sitt straffespark, var minst like fornøyd som sin lagkaptein.

- Det er en kjempeseier for oss. Det var viktig uansett resultat å prestere godt nok til å henge med i turneringen. Vi kan virkelig bygge på dette og begynne å se opp og fram, sier Lampard.

Livsfarlige kontringer
Det var Chelsea som fikk kampens første sjanse da Didier Drogba fant Daniel Sturridge inne i sekstenmeteren. Den tidligere Manchester City skillen fyrte av, men skuddet ble reddet slått til corner av Morgan De Sanctis.

Chelsea var nødt til å angripe, men fikk en kraftig advarsel om hva som skjer hvis man etterlater seg for mye rom når Napoli kjører kontra.

Etter ti minutter fikk Marek Hamsik ballen inne i sekstenmeteren, vendte om og skjøt via en Chelsea-forsvarer. Petr Cech fikk så vidt avverget skuddforsøket med en beinparade.

Gjestene lå kompakt i forsvar og fortsatte å kjøre kontringer når Chelsea mistet ballen på vei framover, men verken Lavezzi eller Cavani tok vare på muligheten da den bø seg.

Råsterke Drogba
Der Napolis angripere feilet, var Didier Drogba nådeløs. Ivorianeren snek seg foran Salvatore Aronica og stanget ballen kontant i nettmaskene bak De Sanctis da Ramires la inn fra venstre.

Etter Chelseas ledermål, fortsatte kampen å bølge fram og tilbake i et voldsomt tempo. Chelsea skapte flere store sjanser, mens Napoli fortsatte å kjøre kontringer uten å få betalt.

Dessverre for Napoli, måtte hurtige Christian Maggio forlate banen med en skade etter 35 minutter, noe som fjernet litt av gjestenes kontringsstyrke.

Rett før pause viste Paolo Cannavaro hvorfor han heter nettopp det. David Luiz slo ballen inn fra høyre og Didier Drogba trodde nok at han var på vei til å bli tomålsscorer, men i siste liten kom Cannavaro skliende inn og avverget sjansen. Storebror Fabio kunne ikke gjort det bedre i sine glansdager.

Terry tok ansvar
Napoli slapp med skrekken før pause, men hjemmelaget brukte ikke lang tid på å øke ledelsen i andre omgang. Frank Lampards corner ble vakkert stusset inn i det lengste hjørnet av John Terry.

Kapteinen vil nok gjerne revansjere straffebommen fra finalen i 2008 og viste viljestyrke da han stanget inn 2-0.

Det har vært mye snakk om Napolis Cavani, Lavezzi og Hamsik. Det er gjerne målscorerne som stikker av med de største overskriftene.

Ikke like mange har hørt om Gökhan Inler, men den sveitsiske midtbanespilleren gjør en fenomenal jobb på italienernes midtbane. Onsdag kveld bestemte han seg at denne gangen var det han som skulle stjele overskriftene.

27-åringen sto i returrommet og tok imot en klarering fra John Terry, før han hamret ballen i nettet fra 16 meter - en ordentlig kalddusj for Chelsea, som på det tidspunktet var slått ut.

Den usannsynlige helten
Med en snau halvtime igjen å spille sendte Roberto Di Matteo Fernando Torres på banen - det ville jo vært et passende tidspunkt å ende måltørken på for den spanske angriperen.

Men det var en annen mann som sendte hjemmepublikummet på Stamford Bridge til himmels med et kvarter igjen å spille. En heading fra Branislav Ivanovic traff hånden til Andrea Dossena, og dommeren pekte på straffemerket.

Fra 11 meter var Frank Lampard sikker som banken og hamret inn 3-1 og sørget for ekstraomganger på Stamford Bridge.

Fernando Torres har nå passert 24 timer uten scoring i Chelsea-drakta og viste hvorfor da han fikk en stor sjanse ti minutter ut i første ekstraomgang. Det var riktig nok skrått hold, men målet var åpent da den tidligere Liverpool-spissen skjøt ballen utenfor mål.

Da dukket Branisav Ivanovic opp og satte kontant ballen i mål fra ca. 11 meter og sendte Chelsea videre til kvartfinalene i Champions League.

Der får Ivanovic og co. følge av Milan, Barcelona, Real Madrid, Apoel, Bayern München, Marseille og Benfica.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer