RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal han redde LSK

Sist oppdatert:
LSK forventer at Henning Berg leder laget til seier over Rosenborg.

ÅRÅSEN (Nettavisen): Henning Berg ble tirsdag presentert som ny LSK-trener. Med to kamper igjen av sesongen handler det kun om én ting på Åråsen - å overleve i Tippeligaen.

- Forventningen til Henning Berg er at han nå leder oss til tre poeng mot Rosenborg neste søndag, sier LSK-formann Per Mathisen.

Les også:Berg overtar med umiddelbar virkning.

Det kan også bli veldig nødvendig. Lillestrøm ligger på 12. plass av 14 lag i Tippeligaen, og avstanden ned til Aalesund på kvalifiseringsplassen i Tippeligaen er bare tre poeng. Romerikingene har hakket bedre målforskjell, uten at det gir noen grunn til trygghet.

LSK møter RBK hjemme i neste kamp, før sesongen avsluttes borte mot nettopp Aalesund. Den kampen kan bli et være eller ikke være for Lillestrøm.

- Ikke hokus pokus
Berg selv var aldri i tvil om at han måtte takke ja da forespørselen kom tirsdag morgen.

- Jeg har tro på at jeg kan gjøre en jobb, og jeg mener at dette er til det beste for klubben. Jeg har heller ikke så mye annet å gjøre for tiden, sier Berg.

- Blir det noen store endringer?

- Nei. Verken i spillerbytter eller på formasjon.

- Det blir ikke noe hokus pokus. Dette må gjøres på treningsfeltet, og det handler om defensiv og offensiv samhandling. Vi må prøve å få ting på plass der. Det må fungere bedre enn det har gjort i det siste, sier han.

Berg mener imidlertid at mandagens kamp mot Vålerenga ikke er representativt for LSK denne høsten, og at det er blitt gjort mye bra i klubben de siste månedene. Så spørs det om han kan utgjøre en forskjell på de fem dagene fram til RBK-kampen.

Er du like god som Henning?
Prøv nettavisen.managerleague.com

- Dette ordner LSK
Erland Johnsen tror Berg og Lillestrøm sikrer kontrakten, og det allerede mot Rosenborg søndag.

- Jeg tror de ordner ny kontrakt allerede mot Rosenborg, og jeg er 100 prosent sikker på at klubben holder seg, sier Johnsen til Nettavisen.

- Hva er det som må på plass til den kampen?

- Vi må finne tilbake til LSKs varemerke. Et varemerke jeg også står for. Det må ligge kjemping i bånn, og vi være aggressive og gode defensivt. Det skal være tøft å spille mot oss, og det er noe alle bånnlag må ha. Det var det som skuffet mest mot Vålerenga. At det ikke var der, sier han.

- Litt urettferdig
Han innrømmer at han var «tom i hodet» etter utviklingen tirsdag, men påstår at den verste skuffelsen var prestasjonen mot Vålerenga - ikke det at han ble satt til side som hovedtrener. Med 19 poeng på 16 kamper mener han likevel at han kan gå med hevet hode etter jobben han har gjort.

- Jeg forstår sportslig utvalg, og at ingenting skal være uprøvd. Når det kommer inn noe nytt kan jo også det gi en kjapp, positiv effekt, sier han.

Men:

- Jeg sitter igjen med en følelse av at vi snudde det. Vi slet med en spillergruppe hvor man måtte ta tak i det helt fundamentale. Det var en spillergruppe blottet for selvtillit. Vi har imidlertid tatt 19 poeng på 16 kamper, og hadde vi tatt like mye med poeng i hele sesongen så hadde vi klart oss med god margin. Sånn sett er det egentlig litt urettferdig. Vi er blitt vurdert utfra tabellposisjonen. Jeg synes vi burde vært vurdert litt mer isolert, sier han.

- Brukbar høst...
- Du lovet en «knallbra» høst. Har den vært det?

- Det er litt under det jeg hadde håpet på, og det er mest fordi vi har vært ineffektive. Men egentlig synes jeg det er brukbart. Vi fikk et produkt vi ikke kunne påvirke så mye. Vi hadde ingen penger til å forsterke, og fikk jo aldri sjansen til å bygge lag og stall gjennom en vinter.

- Men skuta er i alle fall på trygg grunn nå. Det var den ikke da jeg overtok.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere