RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Hareide utrette et mirakel

NORGES HÅP: Åge Hareide kan ta Malmö til Champions League onsdag.
NORGES HÅP: Åge Hareide kan ta Malmö til Champions League onsdag. Foto: Michal Cizek (Afp)
Nordmannens Malmö møter Juventus.

- Alt handler om å finne riktig plan og taktikk, sier Malmö-trener Åge Hareide foran tirsdagens mesterligadebut mot Juventus i Torino.

60-åringen fra Sunnmøre er det eneste norske innslaget i det som av mange blir regnet som verdens mest prestisjefylte klubbturnering i fotball.

Tøffe tak venter den sørsvenske klubben. I tillegg til Juventus består gruppe A av spanske Atlético Madrid og greske Olympiakos.

Samtlige lag ble seriemestere sist sesong.

- Jeg så Juventus slå Udinese 2-0 lørdag kveld, og det var kvalitet over hele linja. Vi vet at det blir et tøft møte, og vi er nødt til å utnytte det vi er gode på. Det gjelder alltid når du møter slike gode lag. Vi er nødt til å spille veldig taktisk. Der ligger nøkkelen, sier Hareide til NTB.

- Og da mener du?

- Vi er bra defensivt, i hvert fall har vi vært det på hjemmebane. Der er vi trygge. Og så er vi et lag med bra angrepskraft og som er gode på kontringer. Vi må spille på det gode overgangsspillet vårt, sier mannen som blant er tidligere norsk landslagstrener.

Tabbe

Generalprøven kunne vært bedre. Det ble bare 3-3 borte mot Häcken i Allsvenskan sist lørdag. Malmö reddet seg inn med en god sluttspurt.

- Vi fikk en midtstopper syk før kampen, og vi spilte med en midtstopper som var uvant i posisjonen. Han gjorde noen feil for å si det slik. Dermed ble det feil inngang på kampen, og det må jeg ta på min kappe, sier Hareide.

Mot Juventus har han ikke råd til slike feil, og det vet han utmerket godt.

Flere ganger tidligere har Hareide nesten kommet til mesterligaen. Da han trente Rosenborg i 2003, ble det stopp i det aller siste hinderet med 0-1 for Deportivo La Coruña. Brøndby og Helsingborg røk også ut i siste kvalifiseringsrunde da han trente dem.

Belønning

- Litt stas at du lyktes nå?

- Det er klart at det er kjekt og spennende når du har vært så nær så ofte før.

- Dere er ikke med bare for å være med?

- Nei, vi skal huske på at dette er en serie, og vår belønning kan være en 3.-plass som gir rett til videre spill i europaligaen. Da må vi slå Olympiakos og komme oss foran dem. Målet er minimum 3.-plass i gruppa.

- Hva er det siste du sier til spillerne i garderoben i Torino tirsdag?

- At de skal ta vare på øyeblikket og nyte mest mulig av dagen. Det gjelder uansett hvem du møter.

- Hvilke fire lag kommer til semifinalene i årets mesterliga?

- I hvert fall et spansk ett. Så tror jeg Chelsea klarer det, og de to siste blir Bayern München og Paris Saint-Germain. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere