*Nettavisen* Sport.

Slik skal Norges nye yndling bli enda bedre

DEBUT: Mats Møller Dæhli spilte sin første kamp fra start foir Norge mot Tsjekkia. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Per-Mathias Høgmo har en klar plan for unggutten.

PRAHA (Nettavisen): Det har vært snakket om stortalentet Mats Møller Dæhli i norsk fotball i flere år allerede, men det er først under Per-Mathias Høgmos ledelse som landslagssjef at vi har fått se unggutten for landslaget.

I møtet med Tsjekkia onsdag fikk 19-åringen for alvor sitt gjennombrudd for Norge og var lagets desidert beste spiller i sin første kamp fra start.

Det fikk kaptein Brede Hangeland til å hente fram lovordene.

- Ja, han var veldig god. Han er uredd, tør prøve på ting og har en herlig innstilling. Så det er en mann vi kan glede oss til å se mer av i framtiden. Han kan komme til å gjøre veldig gode ting for oss, sier Hangeland til Nettavisen.

- Fri rolle
Fortsetter Cardiff-spilleren på denne måten vil han garantert bli en viktig brikke når EM-kvalifiseringen starter til høsten. Norge har ikke vært i et mesterskap siden år 2000, men Dæhli gir nordmenn et lite glimt av håp.

Landslagssjefen sier han har en klar plan for hvordan han vil bruke Dæhli.

- Han har en veldig fri rolle. Kantene skal dra seg innover, komme inn bak spissene og skape sjanser der. Det er vår idé og det er vanskelig å forsvare seg mot. Backene skal komme fykende bakfra, som de gjorde mot Tsjekkia.

Selv liker 19-åringen at han får mange frie tøyler av Høgmo.

- Han gir meg tillatelse til å gå inn i banen og søke ballen. Tom (Høgli) kommer oppover siden hele kampen og gjør det lett for meg å søke innover. Det er utrolig gøy å spille med sånne folk som er ekstremt profesjonelle og gir alt.

- Må jobbe med
Til tross for en svært god kamp i Praha finnes det fortsatt svakheter i spillet til unggutten og Dæhli vet godt hvilke områder han trenger å forbedre.

- Jeg trener på skudd hele tiden. Det ene skuddet mitt i dag går ut til innkast, det er håpløst. Det andre skuddet mitt er helt greit. Jeg trenger også å bli mer involvert i scoringer og det er jeg mot tsjekkerne, sier Dæhli.

Det var nemlig kantspilleren som fant Mohammed Abdellaoue i forkant av at spissen serverte Tarik Elyounoussi ved 1-1-scoringen i første omgang.

Også i den defensive biten av spillet har Dæhli en jobb å gjøre.

- Jeg er til tider bra defensivt, men har også behov for å bedre meg når en ball går over meg og jeg må jobbe tilbake for å vinne den igjen. Per-Mathias sa til meg på første samling at om jeg ble bedre på gjenvinning på det defensive, så kunne dette bli bra. Det er noe jeg må jobbe med, sier han.

Se høydepunkter fra kampen:


Krampe
Dæhli ble tatt av banen etter 72. minutter, da med krampe i begge beina.

Han innrømmer at det kostet krefter å spille onsdag kveld, men vil ikke høre snakk om at han er for dårlig trent.

- Nei, det er jeg ikke. Jeg ville mye og det var utrolig gøy å spille. Hvorfor jeg fikk krampe i både legger og lår, vet jeg ikke, sier Cardiff-spilleren.

Allerede til helgen venter en ny, viktig kamp for nordmannen. Da møter hans Cardiff bunnlaget Fulham til kamp om uhyre viktige poeng i Premier League.

19-åringen håper å få spille og håper kroppen skal være klar for ny kamp.

- Vi får se på fredag hvordan jeg ligger an, sier Møller Dæhli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag