Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Premier League-stjernene protestere

Brødrene Rio og Anton Ferdinand har fått med seg flere andre.

Mens Chelsea utestengte supporteren Stephen Fitzwater for rasistisk hets mot Didier Drogba, valgte klubben kun å ilegge kaptein John Terry en bot etter at han innrømte skyld og godtok en utestengelse på fire kamper fra det engelske forbundet (FA) for rasistisk hets mot Anton Ferdinand.

Forrige sesong fikk Luis Suarez åtte kampers karantene for rasistisk hets mot Patrice Evra i Manchester United, men samtidig full støtte og ingen straff fra Liverpool-hold.

Nå har flere spillere i Premier League fått nok.

Anton Ferdinand, og hans mer kjente bror Rio, skal denne helgen stå i spissen for en protest mot det de mener er unnfallenhet mot rasisme i engelsk fotball. Alle spillerne i Premier League skal etter planen delta i den årlige «Kick Racism Out»-kampanjen, men mange av spillerne kommer til å nekte.

Brødrene Ferdinand har ifølge Daily Mirror fortalt venner at de vil nekte å ikle seg T-skjorter med «Kick It Out» på brystet, som en protest mot den milde straffe John Terry har fått.

Reading-spissen Jason Roberts var den første som gikk offentlig ut med planene om å boikotte T-skjortekampanjen.

Flere spillere tok kontakt med Kick It Out allerede for to måneder siden, men er fremdeles frustrerte og føler at deres ønske om nulltoleranse mot rasisme ikke blir hørt .

- Spillere føler seg sviktet av det som var Kick Racism Out Of Football-kampanjen. Selvsagt vil jeg få vekk rasisme fra fotball. Selvsagt er jeg dedikert til det. Men når vi har en bevegelse som jobber for å nå dette bestemte målet og likevel representerer meg og mine kolleger på denne måten, vil jeg ikke støtte den, sier Jason Roberts.

Kick It Out er finansiert av fotballforbundet, Premier League og spillerforeningen. Mange spillere er ifølge Daily Mirror av den oppfatning at foreningen er redd for å ta skikkelige grep i frykt for å miste finansieringen.

HTML EMBED

- Jeg respekterer Jasons meninger og forstår frustrasjonen hans. Hvis Kick It Out hadde hatt makt nok til å fikse dette, hadde vi gjort det. Sorry, Jason, så mektige er vi ikke, sier lord Herman Ouseley, som leder foreningen.

Jason Roberts er irritert over at FA og Chelsea ikke straffet Terry skikkelig, og over at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) heller ikke gjør nok for å fjerne rasisme.

- Hvis spillere begynner å gå av banen når de hører rasisme, kommer UEFA garantert til å gjøre noe, sier Roberts.

Dette temaet ble svært aktuelt igjen etter at det oppsto bråk da U21-landslagene til England og Serbia møttes tidligere denne uka.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar