Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal Tromsø-spillerne markere trenerens redningsaksjon

En stolt Simo Valakari gledet seg over at Tromsø berget plassen.

TROMSØ - HAUGESUND 2-0

ALFHEIM (Nettavisen): Tradisjonen tro, sikret Tromsø plassen i landets øverste divisjon på Alfheim langt ute i november.

- Nå skal vi feire. Målet vårt var å fortsette i Eliteserien. Jeg lovet guttene at når vi har noe å feire, så skal vi feire, gliser Tromsø-trener Simo Valakari overfor Nettavisen etter kampen.

Før kampen var det fem poeng ned til Aalesund på kvalifiseringsplass, og seks poeng ned til Sogndal på nedrykk. Med to kamper igjen, hadde Tromsø alt i egne hender.

- Kampen i dag handlet om resultatet. Det var ikke vår beste kamp. Vi mistet ballen for mange ganger, men gutta mistet ikke troen. Vi prøvde å gjøre det vi skulle gjøre. All ære til motstanderen som gjorde det vanskelig for oss, men vi skapte nok sjanser. Totalt sett fortjente vi å vinne, sier Tromsø-trener Simo Valakari til Nettavisen etter kampslutt.

Tiende scoring

Det var en rolig start på kampen før hjemmelaget fikk første stikk etter 20 minutter.

Vingback Lasse Nilsen sentret inn til Gjermund Åsen, som førte ballen inn mot sekstenmeteren. Der slapp trønderen ballen elegant videre til Tromsøs toppscorer Thomas Lehne Olsen, som enkelt satte ballen nede i lengste bak Haugesund-keeper Helge Sandvik.

Lehne Olsens tiende mål for sesongen, og hans fjerde på de siste tre kampene.

Les også

Sarpsborg holder på medaljeplassen - Aalesund på kanten av stupet

Sett bort fra noen skumle tilbakespill, som Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn fikk ordnet opp i, var det få farligheter bortelaget klarte å skape i jakten på reduseringsmål i første omgang.

Haugesund-trener Eirik Horneland, hadde en enkel forklaring for hvorfor gjestene, som gikk på sitt fjerde strake tap, ikke klarte å skape mer.

- Kvalitet i offensivt spill, så enkelt er det, sier Horneland til Nettavisen.

Corner-mål av Gamst

Andre omgang startet på verst mulig måte for Haugesund. Dødballekspert Morten Gamst Pedersen, skrudde en corner mot første stolpe. Ballen lurte seg inn uten at noen andre var borti ballen.

- Det er ikke hver dag man skrur cornere i mål, selv om det har skjedd før. Det var godt å få et mål, og fint å få en tomålsledelse tidlig, sier Gamst Pedersen til Nettavisen.

Målet var finnmarkingens første seriemål for Tromsø siden august 2004, rett før overgangen til Blackburn.

- Det var ikke så mange muligheter i fjor. Jeg skjøt i stolpen da, men det er ikke så nøye. Det er morsomt å score selvfølgelig, men det viktigste er at vi har hatt en fin høst. Det er morsomt å slå målgivende også. Når man spiller defensiv midtbane, så er det ikke så ofte man er i skuddposisjon, forklarer Eliteseriens assistkonge, som har ti målgivende pasninger denne sesongen.

Haugesund slet også i andreomgang med å skape sjanser, og Tromsø hadde kontroll defensivt. Offensivt kom de seg til noen sjanser, men verken Gjermund Åsen, Morten Gamst Pedersen eller Mikael Norø Ingebrigtsen klarte å øke ledelsen for Tromsø.

Klubben har uansett sikret plassen i Eliteserien neste år, før de reiser til Bergen for å møte Brann

Formdupp

Men mens stemningen var høy i Tromsø-garderoben etter kampen, var det langt mer alvorstung blant de tilreisende før sesongen skal avsluttes neste helg.

- Vi hadde en bra periode etter mai-måned, men så har vi solgt oss litt ned i kvalitet. Vi har solgt spillere for mye penger i sommer, og derfor har vi tapt litt kvalitet. Det er mange unge gutter som må dra et lass som er tungt for øyeblikket. Men det henter vi i utvikling og kommer sterkt tilbake, forklarer Horneland til Nettavisen om den svake formen den siste tiden.

- Vi må vinne den siste. Vi må få en fin avslutning hjemme på stadion i Haugesund i siste kampen og går for å vinne den, så får vi se hvor vi ender, avslutter Horneland til Nettavisen før kampen mot Kristiansund.

Les også

Kristiansund senket Sandefjord og sikret fornyet kontrakt i Eliteserien

Les også

Rørt Skjønsberg kom med avsløring etter Stabæk-avskjeden

Kommentarer til denne saken