Slik skal vi få 12 rette

Foto: EPA/Scanpix

Skottland blir et holdepunkt på lørdagskupongen. Her er dagens tippetips.

03.09.11 10:30

Sportspills meny lørdag
Tipping: 2,75 millioner i bonuspotten
Oddstips: Dagens League One-dobbel
Trav: V75 Biri - Dronninga vinner igjen
Se også: Lesernes oddstips lørdag

Lørdagskupongen består av oppgjør fra League One, League Two og en kamp fra EM-kvalifiseringen.

Bonuspotten er oppe i 2.750.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Skottland - Tsjekkia
EM-kvalifisering gruppe I. Med Spania som suveren gruppeleder, er det bare én plass å kjempe om for disse. Skottland har spilt fire kamper og det ser tungt ut med bare 1-1-2 på disse. På hjemmebane har man slitt seg til 2-1 over Liechtenstein og tapt 2-3 for Spania. På bortebane har man tapt 0-1 for dagens motstander og spilt 0-0 mot Estland. Med disse svake resutlatene må Skottland vinne i dag for å bevare håpet, dette er nøkkelkampen. Og det skal sies at vinner de denne, har de også en kamp mot Liechtenstein til gode på Tsjekkia, og dermed overtaket i kampen om 2. plassen.

Fletcher (f) er tilbake i laget etter at sykdom holdt ham borte fa fotballen en stund, mens Whittaker (f) er suspendert. Trener Craig Levein kan starte med disse, i følge goal.com:

McGregor, Hutton, Caldwell, Berra, Bardsley, Adam, Morrison, Brown, Fletcher, Naismith, Miller.

Tsjekkia viste seg fra en dårlig side på Ullevaal i privatkampen mot Norge. De har gjort det noe bedre i EM-kvalifiseringen, men også her gjorde de en meget svak kamp og tapte 0-1 hjemme for Litauen. Siden har de tapt for Spania, men slått dagens motstander 1-0 og Liechtenstein 2-0 to ganger. Tsjekkia burde kunnet score flere mål når de har spillere som leverer på høyt nivå for sine respektive klubber. Resultatene, og det vi så på Ullevaal, indikerer at dette laget er nede i en bølgedal.

Førstevalget i mål, Cech, er skadet, og Necid (a) er ute. Trener Michal Bilek har hentet inn flere spillere fra Viktoria Plzen denne gangen, etter at de tsjekkiske seriemesterne har spilt meget godt i Champions League-kvalifiseringen. Jiracek, Kolar, Pilar og Petrzela er alle med i troppen. Mulig startoppstilling:

Drobny, Pospech, Sivok, Hubnik, Kadlec, Jiracek, Hubschman, Rosicky, Plasil, Kolar, Baros.

Innbyrdes oppgjør:

08.10.2010 Tsjekkia - Skottland 1 - 0
03.03.2010 Skottland - Tsjekkia 1 - 0
30.05.2008 Tsjekkia - Skottland 3 - 1

Kampen går på Hampden Park i Glasgow. Her kan vi ikke forvente mange mål, disse lagene har hatt tungt for å finne veien til nettmaskene i det siste. Vi tror mest på et nytt 1-0-resultat og hjemmeseier, men tør ikke utelukke 0-0. HU i kamp 1.

2. Sheffield United - Bury
League One. Etter en skuffende sesong i Championship, som endte med nedrykk, kunne man frykte at United ville miste mange spillere og slite på dagens nivå også. Dette har ikke skjedd, ikke i stor grad, hvertfall. Med 4-1-0 og målscore 9-3 på de fem første rundene, er The Blades en opprykkskandidat, kanskje den fremste. Laget styrkes av spillere som kommer på lån, og noen kjøp. Det siste scoopet til manager Danny Wilson var å hente midtbaneduoen Fleck og K. Hutton fra Galsgow Rangers, men i skrivende stund kan ikke klubben bekrefte om låneavtalene er i orden likevel.

Jordan Slew er solgt til Blackburn og Daniel Bogdanovic er solgt til Blackpool. Manager Wilson klarte å unngå salg av den ettertraktede vingen Stephen Quinn. På skadelisten står Montgomery (m), Williamson (m) og McDonald (m).

Bury rykket opp før denne sesongen. De har åpnet godkjent med 2-1-2 på sine fem første, og bortekampene har gitt ett poeng i Huddersfield og tre i High Wycombe. Poeng i Huddersfield er ganske sterkt. Likevel ser ikke Bury ut som et lag kapabelt til å kjempe i toppen, og som opprykker er trolig målet å etablere seg i League One.

Vi kan få se tre debutanter i Bury-trøya i dag. Coke (m) er kommet på lån fra Sheffield Wednesday, Harrad (a) er kommet fra Northampton og Byrne er kommet på én måneds lån fra Leicester. Lowe (a) og Mozika (m) er solgt. Hughes (f), Schumacher (m) og Cullen (a) er fortsatt ute med skader.

Slik Sheffield United har spilt hittil, kommer de til å vinne mange hjemmekamper på dette nivået. Bury er ingen enkel motstander, men det skal holde lenge med HU i kamp 2.

3. Chesterfield - Leyton Orient
League One. Chesterfield ligger nest sist med 0-1-4 på de fem første. Dette er overraskende svakt av klubben som vant League Two forrige sesong. Manager John Sheridan jobber med å få på plass forsterkninger, og etter to ukers forsinkelse er endelig Alex Mendy (m/a), som kom fra Mlada Boleslav, klarert for spill.

De andre nykommerne Grounds, Johnson og Westcarr kan debutere på hjemmebane i dag. Mattis (m) er etter all sannsynlighet tilbake fra skade.

Leyton Orient har hatt en katastrofal start på sesongen og står med 0-0-5 og 2-12 i målforskjell. De fikk en liten opptur på tirsdag, da de slo Bristol Rovers 3-2 i en cupkamp. Ellers ser klubben ut til å være i en liten krise, da man nylig solgte den beste spissen fra forrige sesong, Alex Revell, til Rotherham i en tid man sliter voldsomt med å score. En erstatter skal visstnok hentes inn på lån, men det blir først til uka. I dag blir det Jamie Cureton og David Mooney på topp, førstnevnte var en habil målscorer for Exeter inntil nylig.

Cuthbert (f) og Spring (m) er usikre med småskader. Jones (k) er ute på lang sikt.

Dette er en bunnkamp. Når vi ser på hva som har beveget seg av spillere inn og ut hos disse de siste ukene, ser hjemmelaget styrket ut, bortelaget er vi usikre på. Her bør Chesterfield ta sin første ligaseier denne sesongen. H i kamp 3.

4. Carlisle - MK Dons
League One. Carlisle har fått en fin start med 3-1-1 på de fem første. De var ikke våkne i premieren og røk 0-3 for Notts County, men siden har de ikke tapt. 2-1 hjemme mot Bournemouth for to uker siden. Verre var det å ryke ut av Carling Cup så tidlig, det ble 0-2 mot lille Aldershot. Manager Greg Abbott satset på denne turneringen, og nå ligger det muligens an til at noen av de han mener ikke gjorde god nok innsats i cupen, må starte på benken.

I dag kommer Miller tilbake i angrepet, Tavernier i forsvaret. Michalik (f) er borte med det slovakiske landslaget. Murphy (f) er ute igjen, Simek også.

MK Dons topper tabellen og ser ut til å være i kjempeform. På bortebane har de slått Exeter City 2-0 og Yeovil 1-0. MK Dons gjør det også godt i cupene, der de slo Norwich 4-0 borte forleden. Men vi skal vokte oss litt for å la oss blende fullstendig av disse resultatene, for motstanderne i cupene har delvis ganske reduserte, og i serien har man ennå ikke møtt noen av de antatte topplagene. I dag blir motstanden trolig tøffere.

Nye Beevers (f) og McNamee går rett inn i troppen. Williams (f) er suspendert. Balanta og O'Shea er skadet. Ibehre er tilbake.

Carlisle har vunnet 4-1, 5-0 og 3-1 i de tre siste tilsvarende. MK Dons er nok i enda bedre form nå enn tidligere, og de spiller med stor selvtillit. Her er vi usikre, og vi prøver en dristig HB-gardering på at lagene ikke spiller uavgjort, for syvende gang på rad. HB i kamp 4.

5. Oldham - Huddersfield
League One. Oldham slipper inn for mange mål, men de har klart å vinne hjemmekampen mot Rochdale 2-0, og bortekampen mot Scunthorpe 2-1, så det er langtfra håpløst. Men noe topplag ligner de foreløpig ikke. 2-0-3 totalt.

Manager Paul Dickov stiller trolig med to nye spillere i dag. Veteranen Kuqi (a) er signert etter en liten stund som klubbløs, og Adeyemi (m) er kommet på lån fra Norwich. Begge kan spille fra start her. Sistnevnte kan erstatte Winchester, som er med Nord-Irlands U21-lag. Clarke (f), innlånt fra dagens motstander, spiller ikke denne, og vi får se M'voto tilbake i forsvaret.

Huddersfield kjemper tradisjonelt i toppen og sikter nok en gang mot opprykk. 2-3-0 på de fem første er bra, men de har ennå ikke vunnet borte. 2-2 mot Rochdale og 0-0 mot Hartlepool er middels. I JPT slo de Northampton 2-1 borte på tirsdag. 10-9-1 på de 20 siste spilte gir et bilde av hvor sjeldent dette laget taper.

Kapteinen Clarke (f) er trolig tilbake etter ryggproblemer. Johnson (m) er også så frisk at han kan få spilletid. Smithies (k) er ute på lang sikt.

Her tror vi bortelaget tar poeng. Oldham ser ikke ut til å kunne slå de aller beste denne sesongen, hvertfall ikke nå som nye spillere kastes innpå i en fra før middels god startoppstilling. Vi markerer UB i kamp 5.

6. Notts County - Bournemouth
League One. Notts County har fått en brukbar start med seire over Carlisle og Tranmere. Nå har de spilt to bortekamper på rad og tapt begge, 1-2 mot Wednesday og 0-2 mot Preston, så det trengs en seier på hjemmebane i dag.

Kaptein Neal Bishop (m) returnerer fra suspensjon. Ravenhill (m) og Burgess (a) er trolig tilbake etter skader, mens Hughes (a) er tvilsom. Hunt (f) er ute.

Bournemouth klarte play-off forrige sesong, til tross for at de ikke vant mer enn 6 bortekamper. Denne sesongen har lite stemt, og man ligger langt nede etter 1-0-4 på de fem første. Bortekampene er tapt 0-3 for Charlton og 1-2 for Carlisle. Ellers kom det en fin 4-1-cupseier hjemme mot Hereford på tirsdag. Men nå handler det om å klatre opp fra bunnen i ligaen.

Flahavan (k) er tilbake i buret fra start, ser det ut til. Malone kan være tilbake, Partington og Symes er fortsatt ute.

På torsdag skal Notts County ut på tur og spille vennskapskamp mot Juventus. Det burde ikke påvirke innsatsen i dagens kamp, hvertfall ikke negativt. Vi tror mest på hjemmelaget på Meadow Lane. H i kamp 6.

7. Hartlepool - Exeter City
League One. Hartlepool er ett av fire ubeseirede lag etter fem runder. Men med 1-4-0 ligger de ikke høyere enn 12. plass. Begge hjemmekampene har endt med U, 1-1 mot Sheffield United og 0-0 mot Huddersfield. Dette er sterke motstandere, så vi må forvente at Hartlepool begynner å vinne hjemmekampene sine når motstanden blir svakere.

Flere spillere er på vei tilbake fra skade hos hjemmelaget. Collins (f) Sweeney (m) og Solano (m) er friskmeldt og spilte for reservelaget på onsdag. Nish (a) er også tilbake, mens det er usikkert om Poole (a) blir klar. Horwood (f) er ute.

Exeter City har 0-1-2 på sine tre første bortekamper, og ser ikke veldig sterke ut. De har ikke scoret et bortemål ennå, men klarte 0-0 i Stevenage. Nå har de spilt tre hjemmekamper på rad, med 1-3 for Liverpool (cup), 2-1 over Chesterfield og 1-1 mot Plymouth (cup) som resultater.

Manager Paul Tisdale reiser trolig uten Bauza (a) som kan være ute i flere uker med en strekk, men ellers er det lite skader utenom de langtidsskadde Sercombe og O'Flynn.

Hartlepool har spilt bra i de fleste av kampene sine, mens Exeter har slitt mer. Det blir ikke lett for Exeter å score på Victoria Park, og det lukter hjemmeseier av dette. Vi holder Hartlepool som et bedre lag, og når de ser ut til å få flere spillere tilbake fra skade, markerer vi H i kamp 7.

Følg League One LIVE

8. Stevenage - Rochdale
League One. Stevenage venter på sesongens første hjemmeseier i ligaen, etter å ha spilt 0-0 mot Exeter City i premieren og 2-2 mot Hartlepool for noen uker siden. På bortebane har de tapt for MK Dons, men slått Bournemouth 3-1.

Mannskapsmessig ser det greit ut for manager Graham Westley. Bare Laird (f), som fikk en smell mot MK Dons sist, er usikker. Ellers er Josh Walker (m) og Don Cowan (a) hentet inn på lån, fra Watford og irske Longford.

Rochdale har bare spilt fire kamper, og ikke vunnet noen av dem. På bortebane har de tapt 0-2 for Oldham, ganske svakt det. Oppturen kom i ligacupen, der et svekket Queens Park Rangers lot seg slå ut med 2-0. Fire dager senere tapte Rochdale 1-3 hjemme for Hartlepool.

Troppen trenger forsterkninger, og Ball (a) er lånt inn fra Peterborough, Benali (m) fra Manchester City. Begge kan tenkes å starte her. Manager David Eyre sier at laget for tiden er for svakt i begge ender av banen.

Stevenage sliter litt med å avgjøre på Broadhall Way, men her får de den kanskje beste sjansen hittil i sesongen. Rochdale ligner ut bunnlag per i dag, og vi tror de taper denne også. H i kamp 8.

9. Scunthorpe - Colchester
League One. Scunthorpe var ikke til å bli kloke på i Championship forrige sesong. Konstante skadeproblemer, et lekk forsvar og syv borteseire som lyn fra klar himmel fikk vi servert, før det hele endte med sisteplass og nedrykk. Med 0-3-2 på de fem første i League One har ikke Scunthorpe imponert nevneverdig. Skal man prøve å si noe positvit, så har Scunthorpe scoret i alle kampene sine og de er videre i JPT-cupen etter 2-0 hjemme mot Hartlepool på tirsdag.

Manager Alan Knill vil trolig gi nykommer Mozika (m) spilletid i dag. Knill hentet denne spilleren fra Bury, klubben ha trente tidligere. O'Connor (m) er tilbake fra skade, men Byrne, Robertson og Godden er stadig ute. Ellers er Canavan (f), Duffy og Norwood (m) ute på landslagsoppdrag.

Colchester var som vi var inne på på tirsdag helt tafatte hjemme mot Barnet i Johnstones Paint Trophy og tapte fortjent 1-3, selv om de spilte 11 mot 10 en god stund.

De gode taktene som ble vist i 4-1-hjemmeseieren mot Oldham var forsvunnet, og det er tydelig at Colchester satser kun på ligaen. Her har de 2-1-2 på de fem første, og vi noterer en fin 4-2-borteseier i Preston.

Manager John Ward bytter fra cup-oppstilling tilbake til den faste startelleveren, den som slo Oldham 4-1. Det er ingen nye skader. Ungguttene Sanderson og Hamilton er fortsatt ute.

Tre av de fire siste tilsvarende har endt 0-0. Dette ser ut som den mest åpne kampen på kupongen. Vanskelig kamp, for begge lag er ustabile nok til å ryke på et klart tap, og ren uavgjort blir alt for vågalt. HUB i kamp 9.

10. Walsall - Brentford
League One. Walsall har notert seire over bunnlagene Leton Orient og Bournemouth, og står med 2-2-1 på de fem første. Tirsdag slo de habile Shrewsbury 2-1 i en cupkamp, og formen ser god ut.

Rutinerte Macken (a) er usikker og spiller neppe. Will Grigg er reist med Nord-Irlands U21-lag.

Brentford under Uwe Röslers ledelse har sett tidvis meget lovende ut, dog har resultatene vært blandede. På bortebane har det blitt tap for Sheffield United og seier i Exeter. Rösler har ofte rost spillerne for deres innsats, men i dag mangler han flere av sine faste.

Donaldson (a), Saunders (m), Logan (f) og Legge (f) er faste spillere som mister kampen. Fra før er Diagouraga (m) og Hudson (m) ute, og nå er også McGinn (m) borte med Nord-Irlands landslag.

Her var vi inne på tanken at Brentford kunne overraske, men etter å ha sett skadelisten tror vi Rösler må bokføre et tap her, og heller se frem mot neste mulighet, borte mot Wycombe. H i kamp 10.

11. Tranmere - Yeovil
League One. Tranmere ser friske ut denne sesongen, mye bedre enn da de kjempet mot nedrykk forrige sesong. 3-1-1 på de fem første lover godt, og 2-0-seieren i Brentford forrige helg var sterk. I JPT-cupen ble det sagt at Tranmere skulle satse, men seieren over Port Vale satt langt inne og kom først etter straffespark.

Manager Les Parry mangler McChrystal (f) og Robinson (m). Begge disse spilte cupkampen på tirsdag, der Tranmere stilte ganske sterkt, og prisen for det ble at begge disse nå er ute en stund. Men dog, Goodison (f) ble hvilt på tirsdag og er klar til å steppe inn i dag, sammen med Showunmi. McGurk (a) er usikker.

Yeovil Town hører ikke til blant de sterkeste på dette nivået. De har slått Oldham 3-1 hjemme og står med 1-1-3 totalt. Forrige bortekamp endte 1-1 mot Walsall.

Det har vært problemer i forsvaret, og er det delvis fortsatt. Haynes-Brown (f) er suspendert. Flere andre forsvarsspillere nærmer seg en retur, men spiller neppe fra start, N'Gala, Gilbert og Jones. Blizzard (m) er også høyst usikker.

Godtgående Tranmere skal ha gode sjanser mot et rufsete og noe redusert Yeovil. H i kamp 11.

12. AFC Wimbledon - Port Vale
League Two. Opprykker AFC Wimbledon henger brukbart med etter 2-1-2 på de fem første. Målet er å etablere seg på League Two-nivå, noe som er en passelig ambisjon for en klubb som aldri før har vært oppe i ligasystemet. Begge seirene har kommet på bortebane, i Plymouth og mot Dagenham & Redbridge. For to uker siden ble det bare 1-1 hjemme mot svake Hereford, og AFC Wimbledon bærer muligens litt preg av å være nykommere, de går rett på og gir det de har, så får det bære eller briste.

Vingen Djilali er hentet inn fra Crystal Palace. Flere andre er hentet inn, men Mitchel-King er skadet og Max Noble er lånt rett ut igjen i en måned for å komme i form. Franks (f) er ute med skade.

Port Vale har variert innledningsvis, men har sine gode dager. 3-1 borte mot Barnet og 4-1 hjemme over Accrington Stanley er de eneste seirene hittil. 2-2-1 på de fem første er godkjent av klubben med den hardkokte fansen.

Andrew Little er kommet på lån fra Rangers og kan debutere her. Han er statter mest sannsynlig vingen Haldane, som er ute med benbrudd. Kapteinen Richards (a), Rigg (a) og Loft (m) er på skadelisten fra før.

Ikke godt å si hva som kommer til å skje på Kingsmeadow i dag. Med all respekt for disse lagene, de er ustabile og sannsynlige middelhavsfarere. Vi håper at kun ett av lagene har en god dag i dag. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 03.09.2011 15:55
1. Skottland - Tsjekkia H U
2. Sheffield Unite - Bury H U
3. Chesterfield - Leyton Orient H
4. Carlisle - MK Dons H B
5. Oldham - Huddersfield U B
6. Notts County - Bournemouth H
7. Hartlepool - Exeter H
8. Stevenage - Rochdale H
9. Scunthorpe - Colchester H U B
10. Walsall - Brentford H
11. Tranmere - Yeovil H
12. AFC Wimbledon - Port Vale H B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 03.09.2011 15:55
1. Skottland - Tsjekkia H U
2. Sheffield Unite - Bury H U
3. Chesterfield - Leyton Orient H
4. Carlisle - MK Dons H U B
5. Oldham - Huddersfield U B
6. Notts County - Bournemouth H
7. Hartlepool - Exeter H
8. Stevenage - Rochdale H
9. Scunthorpe - Colchester H U B
10. Walsall - Brentford H U
11. Tranmere - Yeovil H
12. AFC Wimbledon - Port Vale H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.