RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal Zahid bli enda bedre

STORSPILLER: Ghayas Zahid feirer målet mot Start med Daniel Fredheim Holm og Deshorn Brown (til høyre).
STORSPILLER: Ghayas Zahid feirer målet mot Start med Daniel Fredheim Holm og Deshorn Brown (til høyre). Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Eksperter hyller Ghayas Zahid (20) etter sesongstarten, men 20-åringen selv er ikke fornøyd.

START- VÅLERENGA 2-3

KRISTIANSAND (Nettavisen): Ghayas Zahid har stått bak flere av Vålerengas scoringer denne våren. Mot Strømsgodset skaffet han straffespark og hadde den nest siste pasningen på målet til Niklas Gunnarson. I bortekampen mot Sarpsborg 08 sto han bak en perlescoring.

Det samme ved 1-0-målet mot Start. Før han assisterte Deshorn Brown med en guddommelig touch senere i kampen. De magiske øyeblikkene mot sørlendingene kommenterer han slik:

- På målet drar jeg meg fint forbi forsvarsspilleren og legger ballen rolig i hjørnet, fordi jeg ser keeperen er langt på vei til den andre siden. Pasningen er også ganske fin. Jeg ser at Brown er på vei, og bare forlenger ballen så fort jeg kunne, forteller Ghayas Zahid til Nettavisen.

- Elsker fotbal

Til tross for at han serverte unike glimt i Kristiansand, var han en slukøret mann etter kampen. For å ta blidgjøre seg selv skal norsk-pakistaneren bli enda mer målfarlig.

- Det har gått greit så langt i år, men jeg har mye mer å gå på. Jeg skal score enda flere mål og terpe på å sette sjansene mine. Jeg har slurvet for mye ellers i spillet mitt foreløpig, men det kommer.

Hemmeligheten bak Zahids imponerende og publikumsvennlige spill er resultatet av en enorm glede bak det han bedriver.

- Jeg går bare rundt og gleder meg til neste trening og kamp. Jeg elsker fotball og nyter å få lov til å gjøre det jeg synes er gøyest her i verden. Å utvikle meg videre ser jeg veldig frem til selvfølgelig. Jeg er ikke fornøyd enda, sier hovedstadslagets nummer ti.

- Ligaens beste nummer 10

Fotballeksperter hyller den elegante 20-åringen for prestasjonene i de fire første rundene av serien.

- Det som imponerer meg er kombinasjonen av god oversikt, glimrende teknikk og stor mobilitet, sa Lars Tjærnås til Nettavisen etter kampen.

Tjærnås mener at Zahid har flere strenger å spille på, enn ligaens andre artister.

- Veldig mange i den rollen har en eller to av de egenskapene, men han har nesten hele pakken. I hvert fall på dette nivået. Jeg mener han er ligaens beste nummer 10.

Også på sosiale medier hyller fotballkjennere Vålerengas gullgutt.

- Er et litt internasjonalt snitt over Ghayas Zahid. Veldig morsom spiller å se på, melder TV2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

Frode da Costa-Lia, redaktør i Josimar, slenger seg på de positive uttalelsene om Zahid.

-Har ikke for vane å nominere spillere til landslaget. Men Ghayas Zahid er mer enn god nok etter min mening.

- Han er helt magisk

Lagkameratene forteller til Nettavisen at det er en drøm å spille med playmakeren fra Mortensrud. De mener, i likhet med da Costa-Lia, at Per-Mathias Høgmo ikke bør vente med å ta han inn i landslagstroppen.

- Ghayas er helt magisk med ballen. Han gjør det veldig vanskelig for alle forsvar. Det er vanskelig å finne noen grunn til at han ikke skal være med på landslaget, roser Daniel Braaten.

- Han fortsetter bare å imponere og er en herlig spiller. Jeg synes absolutt at han bør få muligheten for Norge nå, mener Engas kaptein, Christian Grindheim.

- Tyngdepunktet hans er helt rått. En mot en er han umulig å stoppe. Å ha han på treninger er helt rått, han er alltid klar. Det er ikke opp til meg å bestemme, men jeg synes han er klar for landslagsspill, sier Herman Stengel.

Rekdals viktigste mann

Enn så lenge har Zahid kun fem U-21-landskamper å vise til. Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, mener det samme som Zahid selv. Vi har ikke sett det beste av han enda.

- Jeg skjønner at han var litt skuffet etter kampen mot Start. Han bommer litt på mottak og slurver innimellom i pasningsspillet. Jeg setter krav til han fordi jeg vet han kan enda bedre, sier Rekdal til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ROSER JUVELEN: Kjetil Rekdal synes Ghayas Zahid har prestert fantastisk for Vålerengai sesonginnledningen.

På den andre siden nyter gulltreneren svært godt av Zahids mange strålende kvaliteter. Rekdal innrømmer at han er lagets store mann om dagen.

- Han har enorme plusser. Ghayas viser noen fantastiske prestasjoner og er veldig viktig for oss. Han bare fortsetter den strålende utviklingen hans.

- Bør han være med i landslagstroppen i juni?

- Ja, det mener jeg, men jeg er ikke landslagssjef. At han er vanskelig å utelate nå sier seg selv, svarer Rekdal.

Stabæk-kampen foreløpig topp

Zahid lar landslagsdiskusjonen gå sin egen gang, uten at han har noen sterke meninger å komme med. Det samme gjelder også om, eller kanskje når, tiden er inne for å prøve større utfordringer enn Vålerenga og Tippeligaen.

-Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg tenker mest på utviklingen min, og hvis jeg presterer bra nok og gjør ting riktig, kommer det helt sikkert muligheter, smiler Zahid.

Zahid står nå med 40 kamper i eliteserien for Enga. I løpet av opptredene har han levert elleve mål og åtte målgivende pasninger. Steget fra benken til å bli den store nøkkelspilleren har vært lang, men full av fryd for spilleren som i 2013 var på utlån i Ull/Kisa før han fikk det store gjennombruddet i fjor.

- Den veien har vært helt utrolig. Jeg er utrolig fornøyd med det siste halvannet året.

Vålerenga har nå fått klubbens beste sesongstart siden 1999. Forventingene var store til Rekdal, Zahid og co før sesongen. De har blitt enda større etter fire kamper. Zahid har vist prov på praktfull ballkunst i karrieren allerede. 20-åringens foreløpige høydepunkt kom 27. juli sist sesong, da han ble matchvinner mot naboene fra Bærum.

- Å score to mål mot Stabæk er vel det jeg husker best så langt. Det var første gang jeg scoret to mål.

Det vil garantert komme flere kunstneriske detaljer fra den tidligere Klemetsrud-gutten. Neste helg det kanskje Aalesunds tur til å bli straffet av Zahids ferdigheter på Ullevaal Stadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere