Slik spilte Norge mot Island

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)

Her er Nettavisens spillerbørs.

15.10.13 21:52

NORGE - ISLAND 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag kveld spilte Norge og Island 1-1 i VM-kvalikens siste kamp på Ullevaal.

Kampen var av null betydning for Norge, som allerede hadde fått VM-drømmen knust, men for islendingene sto mye på spill. De kunne juble for playoffplass da sluttsignalet gikk.

Norge viste gode takter på Ullevaal tirsdag kveld, men klarte aldri å vippe kampen over til sin favør.

Her er Nettavisens spillerbørs:

Rune Almenning Jarstein – 6:
Kunne ikke gjøre stort med Islands 1-0-scoring. Vartet opp med en strålende redning da Eidur Gudjohnsen fikk en god skuddmulighet i andre omgang, og fulgte opp med enda en god redning da Birkir Bjarnason prøvde seg noen minutter senere. God kamp av Viking-keeperen.

Omar Elabdellaoui – 6:
Her har Norge en meget spennende høyreback for fremtiden. Løp opp og ned høyresiden som den mest naturlige ting i verden, og var uredd offensivt med flere gode involveringer og gode innlegg, og var trygg defensivt store deler av kampen. Vi tåler noen plasseringsfeil og barnesykdommer når totalpakken er så positiv.

Tore Reginiussen – 4:
RBK-spilleren fikk sjansen i midtforsvaret på bekostning av Johan Lædre Bjørdal, men fikk ikke en god start på kampen. Lå halvannen meter dypere enn resten av fireren og opphevet offsiden da Island scoret på sin første sjanse etter ti minutter. Ble muligens snytt for straffe da han gikk i bakken etter en halvtime, men protesterte ikke på avgjørelsen. Spilte seg opp utover kampen.

Brede Hangeland – 6:
Kapteinen åpnet noe rotete, og slapp sin egen mann i forkant av Islands 1-0-scoring. Hevet seg stort etter det, og leverte til slutt en kamp på vanlig Hangeland-nivå. Det tar nok tid for hele forsvarsfireren å bli vant til å forholde seg til Høgmos midtbaneblokk som hele tiden skal samhandle med stopperne.

Tom Høgli – 5:
VM-kvalikens mest stabile spiller leverte nok en god kamp på Norges venstreback. Slapp Island lite til på sin side, og prøvde å bidra offensivt. Kom stadig på gode løp opp venstresiden.

Per Ciljan Skjelbred – 6:
Gjorde en god jobb i forkant av Norges 1-1-scoring, og viste overblikk og kløkt da han spilte fri Braaten med én touch. Viste stadig prov på god spilleforståelse, og leverte en solid kamp før han ble byttet ut for Frode Johnsen fem minutter før slutt.

Alexander Tettey – 5:
En ting er sikkert, gutten er ingen skarpskytter, til tross for et godt forsøk to minutter før slutt. Men gjorde jobben som Høgmos ryddegutt på midtbanen, og lot seg heller ikke stresse da han hadde ballen i beina. Tettey kan være fornøyd med egen innsats i den nykomponerte midtbanetreeren.

Stefan Johansen – 7 - Norges beste:
Midtbaneeleganten leverte en god kamp på Norges midtbane. Evnet å se pasninger i tredje og fjerde trekk, og traktet stadig etter den kreative løsningen. Ballsikker og fin i Høgmos sittende toer på midtbanen, og viste hele tiden vilje til å få ting til å skje.

Tarik Elyounoussi – 6:
Hoffenheim-spilleren var frisk og god før pause, og skal ha skryt for jobben han gjorde i forkant av Braatens 1-1-scoring. Ble dyttet opp i banen da Kamara gikk ut etter 55 minutter, men slet med å komme til sjanser. Godkjent av Elyounoussi.

Daniel Braaten – 6:
Scoret Norges utligningsmål etter en halvtime, etter godt samarbeid med Elyounoussi og Skjelbred. Det var hans fjerde scoring i kamp nummer 50 med flagget på brystet. Viste seg ofte frem med sin velkjente fysikk, men ble byttet ut da han ble sliten utover i andre omgang.

Ola Kamara – 5:
Bursdagsbarnet hadde flere gode involveringer før pause, og bidro godt i oppspillsfasen. Fikk en gigantmulighet til å score sitt første landslagsmål i andre omgang, men fikk en dårlig touch i det han var i ferd med å avslutte alene med keeper. Ble byttet ut etter 55 minutter, men kan være fornøyd med sin egen hjemmedebut.

Innbyttere:
Valon Berisha – 4 (byttet inn i det 55. minutt for Kamara):
Klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen, og ble løpende mye imellom. Da han hadde ballen i beina, så man stadig prov på kvaliteten han innehar, men dette skjedde for sjelden mot Island. Noterte seg for et greit skuddforsøk fra 20 meter.

Mohammed Abdellaoue – Ikke vurdert (byttet inn i det 74. minutt for Braaten).

Frode Johnsen - Ikke vurdert (byttet inn i det 85. minutt for Skjelbred).

* En spiller må ha vært på banen i minst 30 minutter for å få karakter

Mål:
0-1: Kolbeinn Sigthorsson (12`)
1-1: Daniel Braaten (30`)

Tilskuere: 6796.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag