*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge mot Kypros

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sjekk Nettavisens spillerbørs og si din mening.

17.10.12 00:20

KYPROS - NORGE 1-3:

LARNAKA (Nettavisen): Norge tok tre vel fortjente og svært viktige poeng med seier 3-1 borte mot Kypros tirsdag kveld.

Brede Hangeland utlignet til 1-1, mens Tarik Elyounoussi sørget for 2-1 med et straffespark og Joshua King punkterte kampen med sitt 3-1-mål.

Sveits vant 2-0 borte mot Island og topper gruppe E med sine ti poeng. Norge er nummer to med sju poeng, mens Albania er på tredjeplass på bedre målforskjell enn Island etter sin 1-0-seier mot Slovenia. Både Albania og Island har seks poeng.

Rune Almenning Jarstein – 7:
Jarstein åpnet kampen med en kanonredning da Giorgos Efrem prøvde seg med en heading etter 11 minutter. Der trodde de fleste at hjemmelaget hadde tatt ledelsen. Var trygg og god i det meste han foretok seg før pause, og fra vår posisjon så det ikke ut som at Jarstein ikke lastes for 1-0-scoringen. Ballen gikk via Riise og gjorde det vanskelig for Norges sisteskanse. Nok en solid kamp av Jarstein.

Espen Ruud – 5:
Relativt usynlig i første omgang, både fremover og bakover på banen. Mer med etter pause, men lyktes ikke helt i innleggsfasen. , Slo noen gode dødballer, som trekker opp. Fikk gult kort for en forseelse i andre omgang, og må dermed stå over Norges neste landskamp mot Albania i mars 2013.

Brede Hangeland – 7:
Som mot Sveits sto kapteinen frem på dødball, og sørget for den viktige 1-1-scoringen rett før pause. Vant det meste av nærkamper som vanlig, og virket rolig og fin med ballen i beina. God kamp av kapteinen.

Vegard Forren – 6:
Viste seg igjen som et farlig våpen på dødball, og headet i kryss-stolpen etter 20 minutter. Gjorde en solid kamp, men ble het i visse situasjoner, noe som fort kunne ha blitt straffet. Prøvde som vanlig

John Arne Riise – 5:
Uheldig på hjemmelagets scoring, da ballen går via venstrebacken og i mål bak Jarstein. Hadde en stygg pasningsfeil i andre omgang som kunne blitt farlig, men Kypros rotet vekk muligheten. Rettet opp sin egen feil da han kastet seg frem og blokkerte et farlig skuddforsøk noen minutter senere.

Markus Henriksen – 5:
Unggutten åpnet nervøst og gjorde flere enkle feil, men hevet seg utover omgangen. Burde fått en målgivende pasning på innlegget til Yttergård Jenssen etter hvilen, men mål ble det ikke. Jobbet knallhardt, men klarte aldri å prege kampen.

Magnus Wolff Eikrem – 6:
Eikrem ble Drillos valg som anker mot Kypros, og den rollen løste han fint. Flink til å vri spillet da han fikk ballen i beina, og virket totalt upåvirket av stundens alvor. Rolig og konstruktiv da Kypros prøvde å stresse Norge ved å presse høyt.

Ruben Yttergård Jenssen – 6:
Flink til å finne gode løsninger på midtbanen, men i likhet med Eikrem ble han ikke nok involvert til å prege kampen nevneverdig. Kunne ha scoret i første omgang, men skuddet gikk utenfor. Hadde en enda større mulighet etter 70 minutter, men avslutningen gikk rett på keeper fra kort hold. Der burde han ha sendt Norge i ledelsen, noe som trekker ned når børsen skal settes.

Daniel Braaten – 5:
Første omgang var et skritt tilbake for Daniel Braaten, som har vært Norges beste i de siste landskampene. Klarte ikke å komme skikkelig inn i kampen før pause. Litt bedre ble det etter hvilen, uten at han klarte å herje like mye som i de tre siste kampene. Fikk gult kort i andre omgang, og må stå over Norges neste landskamp.

Tarik Elyounoussi – 7 BB:
Åpnet kampen ed en god mulighet etter et kvarter, men skuddet ble reddet av keeper Tasos Kissas. Jobbet og slet fra sin posisjon til venstre på midtbanen, og i perioder klarte RBK-spilleren å skape trøbbel for Kypros med kreativiteten sin. I andre omgang fikk han flere gode muligheter til å score, men det måtte et straffespark til. Fra ellevemeteren var han iskald og sendte Norge i ledelsen. Kronet en god kamp med målgivende pasning da han spilte fri Joshua King i forkant av 3-1-scoringen. Norges beste.

Alexander Søderlund – 5:
Jobbet og kjempet som en helt før pause, men klarte ikke å komme til de helt store målsjansene. Ble byttet ut for Joshua King i pausen.

Joshua King (Inn for Alexander Søderlund etter 45 min) – 7:
Unggutten fikk en omgang på å vise at han fortjener spissplassen på landslaget, og det gjorde han med bravur. Først skaffet han straffesparket som sendte Norge i ledelsen 2-1, før han fem minutter senere gjorde alt selv og økte til 3-1. Viste at han er en mann som evner å skape ting ut av det blå.

Valon Berisha (inn for Ruben Yttergård Jenssen etter 75 minutter) – ikke vurdert

Ardian Gashi (inn for Magnus Wolff Eikrem etter 90.) – ikke vurdert

*En spiller må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.