RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Slik spilte Norge

Sist oppdatert:
Sjekk Nettavisens spillerbørs og si din mening.

PORTUGAL - NORGE 1-0:

LISBOA (Nettavisen): Tom Høgli imponerte stort på Norges høyreback. Høgli var en spiller som mange var spente på før kampen, ettersom han skulle møte en av verdens aller beste spillere: Cristiano Ronaldo.

Høgli svarte skeptikerne med en strålende kamp. Han var likevel ikke Norges beste i Nettavisens øyne - den tittelen tilfaller lagets kaptein.

Her er Nettavisens børs:

Rune Jarstein – 5 poeng
Fikk veldig god hjelp av lagkameratene foran seg, men virket ikke alltid like trygg når langskuddene kom. Var sjanseløs på Portugals mål.

Tom Høgli – 7 poeng
Vant den første duellen mot Fábio Coentrão og fikk selvtillit av det. Spilte sin beste landskamp og virker moden for større ligaer enn den norske.

Vadim Demidov – 6 poeng
Fikk plass på laget etter at Kjetil Wæhler pådro seg omgangssyke natt til lørdag. Demidov samarbeidet godt med kaptein Hangeland, men tapte duellen som førte til Portugals mål.

Brede Hangeland – 8 poeng
Norges kaptein var stor på flere måter enn sin fysiske størrelse. Han vant stort sett alle dueller og ryddet opp i stor stil. Norges beste spiller.

John Arne Riise – 5 poeng
Hadde stort sett kontroll på Nani, selv om han et par ganger kunne ha vært mer kontant når han fikk sjansen til å få ballen vekk.

Erik Huseklepp – 6 poeng
Løp mye og klokt og skapte tidlig et par farlige kontringer. Bari-spilleren var også veldig flink til å hjelpe høyreback Tom Høgli med å håndtere stjerneduoen Cristiano Ronaldo og Fábio Coentrão. Byttet ut etter 75 minutter.

Bjørn Helge Riise – 6 poeng
Bidro både offensivt og defensivt og la ned en enorm arbeidsinnsats. Var klart bedre i første omgang enn i andre, men kan likevel trygt kalle dette en av sine bedre landskamper.

Henning Hauger – 6 poeng
Jobben hans er å tette rommet mellom forsvar og midtbane, slik at motstanderne ikke får utnyttet dette farlige mellomrommet. Det klarte Hauger med bravur. Han bidrar dessverre ikke like mye i den offensive delen av spillet, men det skyldes arbeidsoppgavene han får av Drillo.

Christian Grindheim – 5 poeng
Kanskje den minst synlige av midtbanefemmeren, men gjorde en god og viktig jobb med å hjelpe Hauger med å tette mellomrommet. Byttet ut med Markus Henriksen etter 84 minutter.

Morten Gamst Pedersen – 4 poeng
Jobbet hardt, i likhet med resten av midtbanen, men det ble ikke så mye ut av det offensivt. Misbrukte en stor målsjanse midtveis i første omgang.

John Carew – 4 poeng
Det er en tøff utfordring å være enslig spiss mot klassestoppere som Pepe og Brune Alves, og Carew løste den på vanlig vis – ved å bruke sin voldsomme fysikk i duellene. Dessverre klarte han ikke å skape noe i løpet av sin time på banen.

Mohammed Abdellaoue – 6 poeng
Kom inn for John Carew etter 60 minutters spill. Var langt mer livlig og skapte innimellom litt hodebry for Portugals forsvar.

Daniel Braaten – for liten spilletid
Kom inn for Erik Huseklepp etter 75 minutters spill.

Markus Henriksen – for liten spilletid
Kom inn for Christian Grindheim etter 84 minutters spill.

Ubenyttede reserver: Espen Bugge Pettersen, Espen Ruud, Simen Brenne, Jonathan Parr.

Portugals lag: Eduardo – João Pereira (Sílvio fra 73.), Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrão –João Moutinho, Raul Meireles, Carlos Martins (Ruben Micael fra 69.) – Nani (Varela fra 86.), Hélder Postiga, Cristiano Ronaldo. Innbyttere: Rui Patrício, Hugo Almeida, Danny, Rolando.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere