Slik spilte Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Sjekk Nettavisens spillerbørs etter kampen mot Litauen.

07.06.11 23:19

NORGE – LITAUEN 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Egil Olsens landslag var glade for sjansen til å slå Litauen, ettersom det sikret Norges landslag en plass blant de ni høyest rangerte lagene i Europa – og følgelig også status som førsteseedet i VM-trekningen.

Det var likevel en skuffende forestilling. Litauen ledet 2-0 i målsjanser ved pause, og det tok over en halv omgang til før Norge produserte sin første målsjanse. Det endte til slutt 3-2 i sjanser til Norge.

Her er Nettavisens spillerbørs:

Rune Jarstein – 5 poeng

Hadde nesten ingenting å gjøre, men tok i det minste det som kom.

Espen Ruud – 5 poeng

Kom inn for Tom Høgli for å gi Norge større offensiv slagkraft. Det var ikke merkbart i første omgang. Ruud ble mer involvert da Tom Høgli kom inn for Bjørn Helge Riise og Ruud ble skjøvet fram på midtbanen.

Kjetil Wæhler – 5 poeng

Tilbake etter sykdommen som satte ham ut av laget i lørdagens kamp mot Portugal. Hadde full kontroll, men lite å gjøre.

Brede Hangeland – 5 poeng

Bidro mer i det oppbyggende spillet – i den grad slik fantes – enn stopperkollega Wæhler, men det er også forventet. Får trekk for noen slurvete pasninger, men pluss for at han som vanlig er sjef i duellene.

John Arne Riise – 5 poeng

Den mest rutinerte landslagsspilleren var nær ved å skaffe Norge et straffespark med et flott løp i første omgang. Løper som vanlig mye.

Bjørn Helge Riise – 4 poeng

Åpnet friskt, men etter hvert ble han mest synlig for et par balltap som førte til farlige angrep mot målet til Jarstein.

Henning Hauger – 4 poeng

Skal være det defensive ankeret på Norges midtbane, men mot Litauen må det være lov å vente at han bidrar også framover på banen, i det minste med noen forløsende pasninger.

Ruben Yttergård Jensen – 5 poeng

Den mest kreative i pasningsvalget på den norske midtbanen, men ble likevel byttet ut ved pause.

Morten Gamst Pedersen – 4 poeng

Er det flere som savner den Gamst Pedersen som imponerte sånn i sine første landskamper? Den som skapte målsjanser med sin frekkhet og uforutsigbarhet?

Mohammed Abdellaoue – 3 poeng

Fikk endelig sjansen fra start og jaktet på sitt første landslagsmål på Ullevaal Stadion. Dessverre fikk han lite å jobbe med, men Hannover-spissen viste seg heller ikke fram på egenhånd.

Erik Huseklepp – 6 poeng NORGES BESTE

Den eneste som så ut til å være skikkelig på hugget hele kampen. Falt kanskje litt for lett i situasjonen som førte til straffesparket som avgjorde kampen, men det er vanskelig å bedømme dette skikkelig av TV-bildene.

Håvard Nordtveit – 5 poeng

Kom inn for Henning Hauger etter pausen. Gjorde et solid inntrykk, i den grad det er mulig å bruke et slikt uttrykk om en norsk spiller i denne landskampen.

Simen Brenne – 5 poeng

Kom inn for Ruben Yttergård Jensen etter pause. Misbrukte en gedigen målsjanse da han skjøt over et helt åpent mål etter et hjørnespark.

Daniel Braaten – 6 poeng

Kom inn for Moa etter pause. Var også langt mer involvert i spillet enn Moa.

Tom Høgli – 5 poeng

Kom inn for Bjørn Helge Riise etter 59 minutter. Hadde en betydelig roligere økt på sin høyreback enn han hadde mot Cristiano Ronaldo på lørdag.

Jonathan Parr – for lite spilletid

Kom inn for John Arne Riise i 81. spilleminutt.

Ubenyttede reserver: Espen Bugge Pettersen, Vadim Demidov, Christian Grindheim, Markus Henriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag