RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik spilte Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sjekk Nettavisens spillerbørs etter kampen mot Litauen.

NORGE – LITAUEN 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Egil Olsens landslag var glade for sjansen til å slå Litauen, ettersom det sikret Norges landslag en plass blant de ni høyest rangerte lagene i Europa – og følgelig også status som førsteseedet i VM-trekningen.

Det var likevel en skuffende forestilling. Litauen ledet 2-0 i målsjanser ved pause, og det tok over en halv omgang til før Norge produserte sin første målsjanse. Det endte til slutt 3-2 i sjanser til Norge.

Her er Nettavisens spillerbørs:

Rune Jarstein – 5 poeng

Hadde nesten ingenting å gjøre, men tok i det minste det som kom.

Espen Ruud – 5 poeng

Kom inn for Tom Høgli for å gi Norge større offensiv slagkraft. Det var ikke merkbart i første omgang. Ruud ble mer involvert da Tom Høgli kom inn for Bjørn Helge Riise og Ruud ble skjøvet fram på midtbanen.

Kjetil Wæhler – 5 poeng

Tilbake etter sykdommen som satte ham ut av laget i lørdagens kamp mot Portugal. Hadde full kontroll, men lite å gjøre.

Brede Hangeland – 5 poeng

Bidro mer i det oppbyggende spillet – i den grad slik fantes – enn stopperkollega Wæhler, men det er også forventet. Får trekk for noen slurvete pasninger, men pluss for at han som vanlig er sjef i duellene.

John Arne Riise – 5 poeng

Den mest rutinerte landslagsspilleren var nær ved å skaffe Norge et straffespark med et flott løp i første omgang. Løper som vanlig mye.

Bjørn Helge Riise – 4 poeng

Åpnet friskt, men etter hvert ble han mest synlig for et par balltap som førte til farlige angrep mot målet til Jarstein.

Henning Hauger – 4 poeng

Skal være det defensive ankeret på Norges midtbane, men mot Litauen må det være lov å vente at han bidrar også framover på banen, i det minste med noen forløsende pasninger.

Ruben Yttergård Jensen – 5 poeng

Den mest kreative i pasningsvalget på den norske midtbanen, men ble likevel byttet ut ved pause.

Morten Gamst Pedersen – 4 poeng

Er det flere som savner den Gamst Pedersen som imponerte sånn i sine første landskamper? Den som skapte målsjanser med sin frekkhet og uforutsigbarhet?

Mohammed Abdellaoue – 3 poeng

Fikk endelig sjansen fra start og jaktet på sitt første landslagsmål på Ullevaal Stadion. Dessverre fikk han lite å jobbe med, men Hannover-spissen viste seg heller ikke fram på egenhånd.

Erik Huseklepp – 6 poeng NORGES BESTE

Den eneste som så ut til å være skikkelig på hugget hele kampen. Falt kanskje litt for lett i situasjonen som førte til straffesparket som avgjorde kampen, men det er vanskelig å bedømme dette skikkelig av TV-bildene.

Håvard Nordtveit – 5 poeng

Kom inn for Henning Hauger etter pausen. Gjorde et solid inntrykk, i den grad det er mulig å bruke et slikt uttrykk om en norsk spiller i denne landskampen.

Simen Brenne – 5 poeng

Kom inn for Ruben Yttergård Jensen etter pause. Misbrukte en gedigen målsjanse da han skjøt over et helt åpent mål etter et hjørnespark.

Daniel Braaten – 6 poeng

Kom inn for Moa etter pause. Var også langt mer involvert i spillet enn Moa.

Tom Høgli – 5 poeng

Kom inn for Bjørn Helge Riise etter 59 minutter. Hadde en betydelig roligere økt på sin høyreback enn han hadde mot Cristiano Ronaldo på lørdag.

Jonathan Parr – for lite spilletid

Kom inn for John Arne Riise i 81. spilleminutt.

Ubenyttede reserver: Espen Bugge Pettersen, Vadim Demidov, Christian Grindheim, Markus Henriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere