RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik spilte Norge

EN TØFF DAG: Norge klarte bare uavgjort mot Aserbajdsjan.
EN TØFF DAG: Norge klarte bare uavgjort mot Aserbajdsjan. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sjekk vår spillerbørs.

NORGE - ASERBAJDSJAN 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge møtte Aserbajdsjan til vikitg EM-kvalifiseringskamp fredag kveld i Oslo.

Det endte med et svakt 0-0-resultat.

Slik vurderer vi de norske spillernes innsats.

Ørjan Nyland - 5
Blir ikke satt på de helt store prøvene, men gjør jobben greit de gangene gjestene er på besøk. Er våknet ute og rydder opp i feltet ved et par anledninger.

Omar Elabdellaoui - 4
I en kamp der Norge sjelden blir truet bakover på banen blir det muligheter for Elabdellaoui til å bruke den offensive kraften sin. Tidvis gjør han det bra, med gode løp og presise oppspill. Vi kunne imidlertid gjerne sett hellasproffen enda mer involvert i Norges angrepsspill.

Even Hovland - 5
Kommer inn i det norske forsvaret etter å ha spilt andre omgang mot Sverige tidligere i uken. Tysklandsproffen gjør en god figur og ser ut til å trives sammen med tidligere Molde-makker Vegard Forren. Noe rusk her og der, men alt i alt en grei forestilling av stopperen. Kommer til en svær sjanse mot slutten og kunne fort blitt matchvinner på Ullevaal.

Vegard Forren - 4
Er Norges spillende stopper og får ofte ansvaret for å slå opp mot midtbanen eller spissene. Det gjør Forren med vekslende hell i denne kampen. Molde-spilleren gjør alt fra strøkne langpasninger opp i feltet, til enkle pasningsfeil opp mot midtbanen. Spiller ellers en grei kamp som stopper, men har heller ikke alt for mye å gjøre.

Tom Høgli - 4
Høgli blir utfordret flere ganger på sin side og blir dratt av noen ganger. Slipper likevel billig unna. Backen er med opp noen ganger, også, men det resulterer i lite. Noen ganger virker det som Høgli ikke helt vet hvor han skal gjøre av ballen i angrep.

Håvard Nordtveit - 3
Nordtveit kom inn i den defensive midtbanerollen for Alexander Tettey. Det blir imidlertid både hummer og kanari fra tysklandsproffen. Aserbajdsjan skaper ikke all verden og den norske midtbanen har stort sett kontroll. Nordtveit treffer imidlertid ikke alltid så godt på pasningene. Med litt mer presisjon i avleveringene, kunne midtbanemannen bidratt mer i den offensive oppbyggingen.

Stefan Johansen - 4
Norges midtbanegeneral leverer sjeldent en dårlig kamp og er som vanlig stort sett trygg med ballen og trygg i avleveringene. Jobber, sliter, vinner baller og leverer i nye og ne noen gode offensive bidrag. En bra kamp av Johansen, men ikke det beste vi har sett ham på landslaget.

Martin Ødegaard – 5 BB
16-åringen er lite involvert i første omgang. Den noe mer direkte spillestilen til Norge gjør nok at unggutten ikke helt kommer til sin rett. Slår også en sjelden dårlig feilpasning som Aserbajdsjan fort kunne utnyttet bedre. Sliter også tidvis i andre omgang, men skal ha pluss for en flott stikker igjennom til Pål Andre Helland etter drøye 60 minutter. 16-åringen våkner mer til liv etter dette og setter fart i det norske angrepsspillet med flere fine pasninger og detaljer. På en dag da lite stemmer for Norge er unggutten igjen det nærmeste vi kommer et lyspunkt.

Per Ciljan Skjelbred (ut 55. min) - 3
Norges kaptein er aggressiv fra start og virker tent. Jobber hardt i sin kantposisjon, men er ikke den som stråler mest. Er med offensivt ved et par anledninger første omgang og får en brukbar sjanse, men klarer ikke omsette den i tellende resultat. Han blir tatt av tidlig i andre omgang.

Alexander Søderlund (ut 65. min) - 3
Skal være Norges måltyv, men viser det sjelden. Krangler seg til en stor mulighet i første omgang, men er ofte feilplassert da pasningen kommer og ikke på rett plass til rett tid, slik vi kjenner ham fra Rosenborg. Søderlund blir enda mer usynlig etter pause og blir byttet ut etter 65 minutter.

Joshua King (ut 79. min) - 4
Er et uromoment på topp for Norge og skaper ting med fart og kraft. King ender likevel ofte opp med å angripe fra kant, i stedet for å gå i bakrom. Kommer til noen gode innlegg i første omgang, som skaper kaos i feltet til gjestene, men presisjon i pasninger og avslutninger kunne vært bedre. Blir litt mer anonym i andre omgang, men er fortsatt en trussel. Blir tatt av da Norge jager et ledermål mot slutten.

Pål Andre Helland (inn 55. min) – 3
Blir spilt fantastisk fri av Martin Ødegaard etter at han kommer inn som innbytter, men brenner alle sjansers mor. Det gir dessverre en del trekk for Tippeligaens formspiller.

Magnus Wolf Eikrem (inn 65. min) – Ikke vurdert

Adama Diomande (inn 79. min) – ikke vurdert

*Man må ha vært på banen i 30 minutter for å bli vurdert.

Vurdert av: Ole Jonny Hansen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere