*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

Foto: NTB scanpix

Sjekk børsen fra kampen mot Albania.

08.06.13 10:33

ALBANIA - NORGE 1-1:

TIRANA (Nettavisen): Fredag kveld spilte Norge den meget viktige VM-kvalifiseringskampen mot Albania i Tirana.

Det endte med et skuffende uavgjortresultat, og nå har Norge fryktelig lang vei til VM i Brasil neste sommer.

Det så lenge ut til at Norge hadde god kontroll på kampen, men ut av ingenting scoret Albania. Det så lenge ut til at det var nok til å vinne kampen, men fire minutter før slutt headet Tom Høgli inn utligningen.

Her er Nettavisens spillerbørs, der 1 er laveste og 10 er høyeste karakter:

Rune Almenning Jarstein – 5:
Startet kampen med en god redning etter en albansk dødball, og virket trygg og god i det meste han foretok seg. Burde vært raskere nede på Albanias 1-0-scoring, men må dele skylden med forsvaret som lot Valdet Rama skyte upresset fra 10 meter. Vartet senere opp med en fantastisk heading da albanerne prøvde seg på enheading fra kort hold etter en snau time.

Espen Ruud – 3:
Pådro seg et meget strengt gult kort etter 20 sekunder, og det gjorde ham kanskje noe usikker i det videre duellspillet. Var ofte på halvdistanse, og det lille Albania skapte kom som regel gjennom Norges høyreside. Var uheldig ved Albanias 1-0-mål, som gjorde at Norge havnet i ubalanse og ga bort rom. Slo corneren som ga Norge utligningen.

Brede Hangeland – 6:
Var som vanlig trygg i det meste han foretok seg, og Albania skapte ikke mye på det norske forsvaret. Ble flyttet opp i angrep da det var igjen ti minutter, men klarte ikke å skape nevneverdig av den grunn. Var likevel så god som vi forventer at han skal være.

Tore Reginiussen – 5:
Klarer seg som ventet bra i duellspillet, men burde trolig vært ute og støtet da Valdet Rama fikk skyte Albania i ledelsen upresset fra 10 meter. Gjorde alt i alt en godkjent landskamp, og med unntak av baklengsmålet hadde det norske forsvaret god kontroll.

Tom Høgli – 6 – Norges beste:
Klarer seg fint på Norges venstreback, og Albania kommer sjelden gjennom på Høglis side. Blir noe hemmet offensivt av å være høyrebeint på venstresiden, så bidrar ikke like mye som han kanskje hadde ønsket. Hadde en redning på streken da Albania var farlig frempå på corner i andre omgang, og headet inn utligningen minutter før slutt.Ble dermed en redningsmann i begge ender, og Nettavisen kårer ham til Norges beste spiller i Tirana.

Ruben Yttergård Jenssen – 4:
Var en del av en treer på midtbanen som ikke fungerte. Hadde uvanlig mange balltap, men la som vanlig ned mange meter fra sin indreløperposisjon. Ikke hans beste landskamp, og ble til slutt byttet ut til fordel for Per Ciljan Skjelbred i det 85.minutt.

Håvard Nordtveit – 4:
Gjorde manns jobb defensivt, men slet i likhet med mange andre å ta kontroll over midtbanekampen. God i lufta, og ryddet unna ved flere albanske dødballer, men ingen stor kamp av Tyskland-proffen.

Markus Henriksen – 4:
Gjorde som vanlig en god defensiv jobb fra indreløperposisjon, men klarte ikke å utrette noe nevneverdig fremover på banen. Hadde en brukbar mulighet i første omgang, men skuddet fra 15 meter gikk langt utenfor.

Daniel Braaten – 3:
Åpnet kampen bra, og viste at han er en fysikk få kan matche. Ble mer og mer usynlig jo lenger ut i kampen vi kom, og klarte ikke å skape de farlighetene vi vet han er i stand til. Ikke en god kamp av den rutinerte landslagsspilleren.

Tarik Elyounoussi – 3:
Slet med å komme med i kampen i første omgang, og mistet ballen stort sett hver gang han fikk den. Bommet på Norges største mulighet før pause, da han skjøt over etter en retur fra Albanias keeper. Ble byttet ut i pausen til fordel for Valon Berisha.

Joshua King – 4:
Startet kampen friskt, og sto bak Norges første sjanse foran det albanske målet da han rev seg løs på høyresiden og kom til avslutning. Forsvant litt etter den gode starten, ble løpende mellom og tapte de fleste duellene alene med to albanske stoppere. Fikk null og niks å jobbe med av sine lagkamerater, og ble byttet ut til fordel for Alexander Søderlund etter 66 minutter.

Innbyttere:

Valon Berisha (inn i pausen for Elyounoussi) 4:
Kommer inn med energi og entusiasme, men slet med å sette sitt preg på kampen. Viste at han er ballsikker, men det ble lite ut av det.

Alexanser Søderlund (inn etter 66 minutter for Joshua King) – Ikke vurdert.

Per Ciljan Skjelbred (inn etter 83 minutter for Yttergård Jenssen) – Ikke vurdert.

*Man må ha spilt minst 30 minutter for å bli vurdert til en karakter.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.