Slik spilte Norge

GOD KAMP: Mats Møller Dæhli hadde flere gode involveringer for Norge.

GOD KAMP: Mats Møller Dæhli hadde flere gode involveringer for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Sjekk Nettavisens børs.

06.03.14 07:11

TSJEKKIA - NORGE 2-2

PRAHA (Nettavisen):Norge spilte uavgjort 2-2 mot Tsjekkia i en privatlandskamp onsdag kveld.

Tarik Elyounoussi og Morten Gamst Pedersen scoret målene for Norge, i en kamp der vertene ledet 2-1 til det kun gjensto noen få minutter.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte å gjøre flere bytter i løpet av kampen og testet en rekke spillere.

LES OGSÅ:Keepertabbe reddet Norge.

Slik spilte Norge:

Ørjan Nyland – 4:
Får sjansen fra start og har en ustødig involvering tidlig. Et svakt utkast i forkant av Tsjekkias 1-0-mål trekker ned. Ikke så mye å gjøre med tsjekkernes andre scoring. Holder nullen etter pause og virker trygg i sine involveringer da. Gir sjelden retur når han må i aksjon.

Tom Høgli – 4
Tom Høgli er Tom Høgli og leverer slik vi er vant til at Tom Høgli skal levere. Ikke så spektakulært, men stort sett solid. Henger imidlertid ikke helt med da Tsjekkia får sitt andre mål, etter en cornersituasjon.

Brede Hangeland - 5
Litt rusten, men kapteinen er likevel brukbart solid. Samspillet med stopperkollegaene Forren og Nordtveit er ikke alltid helt optimalt, men Hangeland holder roen og styrer rekkene bra. Får seg en målgivende pasning helt på tampen, også.

Vegar Forren – 3
Ingen god dag på jobben for Molde-stopperen, som får 45 minutter på banen. Tsjekkia kom til flere farligheter inne foran det norske målet mens Forren var på banen og samarbeidet med Brede Hangeland så ikke ut til å fungere optimalt. Sklir da Tsjekkia får en kjempesjanse før pause, men kan takke høyere makter for at avslutningen ikke gikk i kassa.

Omar Elabdellaoui – 5
Er som alltid offensiv og angrepsvillig. Kommer på mange gode løp og er involvert i et par sjanser. Fortsatt litt å hente defensivt, men godkjent av Tysklands-proffen. De gangene Elabdellaoui blir med framover kunne kanskje presisjonen på innlegg og pasninger vært litt høyere.

Stefan Johansen – 5
Vil mye og er mye involvert i de 45 minuttene han er på banen. Viser tidvis både blikk og evne til å lese spillet og bryter fint på midtbanen ved et par anledninger, men det blir litt mye nesten. Har også mye å gå på når det gjelder avslutninger og tar ofte feil valg i de avgjørende situasjonene.

Per Ciljan Skjelbred – 5
Blir litt usynlig og lite involvert i det norske angrepsspillet. Viser noen finesser i ny og ne, som en hælflikk til Omar Elabdellaoui, men helhetsinntrykket er ganske gjennomsnittelig. Jobber og sliter iherdig og bidrar til at Norge tidvis får tsjekkerne ut av rytmen.

Ruben Yttergård Jenssen- 4
Har vist gryende form i Tyskland den siste tiden, men blir i likhet med Skjelbred litt anonym i denne kampen. Gjør seg ikke bort, men det lukter heller ikke svidd av Yttergård Jenssen i Praha. Spiller bort ballen unødvendig i et par situasjoner.

Mats Møller Dæhli – 7 BB
Er mye involvert for Norge og viser både overblikk og pasningsfot. Spiller fram Moa i forkant av 1-1-scoringen og har flere gode involveringer offensivt. Fungerer bra sammen med Tarik Elyounoussi og Mohammed Abdellaoue og er den kreative kraften i det norske laget i denne kampen.

Tarik Elyounoussi – 5
Scorer og får selvsagt pluss for det. Er også mye involvert framover, men ikke like konsentrert hver gang og somler bort et par virkelig store muligheter. Sier selv han føler seg litt sliten, men viser mye positivt i møtet med Tsjekkia.

Moa Abdellaoue – 5
Måtte igjen gå målløs av banen for Norge, men noterte i det minste en assist. Viste godt overblikk da han fant Tarik Elyounoussi ved 1-1-scoringen. Fungerer bra i samspill med Elyounoussi og Møller Dæhli, men vi savner fortsatt den gode, gamle Moa, som hele tiden luktet scoringsmuligheter.

Alexander Tettey – 4
Blir byttet inn ved pause. Jobber bra defensivt, men har ikke så mye å by på framover. Løser jobben som defensiv midtbanemann på den måten vi vet Tettey kan.

Håvard Nordtveit – 4
Kommer inn rett etter pause og er med å holde nullen i andre omgang. Trygg med ballen og et spennende stopperalternativ for Norge.

Håvard Nielsen – 3
Blir byttet inn i det 62. minutt og får en del spilletid i en omgang der Norge skaper lite. Det blir en slitekamp på topp for Nielsen og han får ikke vist seg fram mye.

Morten Gamst Pedersen – 5
Blir byttet inn etter 64. minutter og er nær ved å score, etter et innlegg fra Elabdellaoui. Virker litt rusten og ikke helt i kampform, men setter inn 2-2-målet rett før slutt og får pluss for det.

Daniel Braaten – ikke vurdert (for lite spilletid)

Se høydepunktene her:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.