*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

BANENS BESTE: Ørjan Nyland slapp inn fire mål, men var likevel Norges beste. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Sjekk vår børs etter Frankrike-kampen.

28.05.14 06:19

FRANKRIKE – NORGE 4-0:

PARIS (Nettavisen): Frankrike tok imot Per-Mathias Høgmo og hans disipler til privatkamp på Stade de France tirsdag kveld. For franskmennene var matchen et ledd i oppkjøringen til VM i Brasil.

Vertene viste også at de har noe i VM å gjøre. Juventus-stjernen Paul Pogba sendte Frankrike i føringen i første omgang, mens Arsenals Olivier Giroud doblet like etter pause. Loic Rermy la på til 3-0 etter 67 minutter og sørget for en tøff dag på jobben for Norge. Giroud fikset 4-0-målet.

Slik spilte Norge i oppgjøret:

Ørjan Nyland – 6 NORGES BESTE:
Åpner med å gjøre to svært gode redninger. Spesielt den andre, etter en avslutning fra Olivier Giroud, er utrolig. Ikke så mye den norske keeperen kunne gjøre med scoringen til Paul Pogba. Må se tre nye baller bak seg etter pause, men det er også gode avslutninger. Nyland er mannen Norge skal takke for at det ikke ble flere baklengs. Viser at vi har en keeper som kan bli svært solid.

Martin Linnes – 3:
Unggutten til Molde greier seg brukbart mot Patrice Evra i første omgang, men får også kjenne på trykket når Frankrike setter opp farten. Gjør ingen elendig kamp, men henger ikke alltid med. Dette kommer spesielt fram i andre omgang, da Linnes viser at han er et godt stykke unna topp, internasjonalt nivå. Må slite med den kvikke Lucas Digne etter hvilen og er involvert med negativt fortegn ved tre av Frankrikes scoringer.

Håvard Nordtveit – 3:
Ingen god dag å spille bak i det norske forsvaret. Markeringene svikter ofte og et stykke ut i andre omgang går det hele opp i limingen. Nordtveit serverer Giroud det andre målet o taper ellers et par viktige dueller. Verken 23-åringen eller makkeren henger med i svingene når Frankrike skrur opp dampen etter pause.

Brede Hangeland – 3:
Er mannen som skal styre Norges bakre rekke, men lykkes ikke med det mot Frankrike. Det glippes for mange markeringer og posisjoneringen er heller ikke optimal. Hangeland står opp og blokker et par farligheter, men får i likhet med de andre kjørt seg i store perioder av kampen.

Tom Høgli – 3:
Sliter tidvis mot raske franskmenn. Mister ballen unødvendig til Mathieu Debuchy tidlig i første omgang og det holder på å ende i baklengs. Det er også Høgli som ikke klarer å følge Pogba ved Frankrikes 1-0-scoring. Har ikke fart eller teknikk til å bidra nevneverdig offensivt. Er dog med fram i slutten av første omgang, og får ballen, men avslutningen fra skrått hold lurer ikke keeper. Alt i alt faller Høgli igjennom litt for ofte i denne kampen.

Stefan Johansen - 3:
Spiller i en litt uvant rolle på kanten og selv om han har taklet lignende posisjoner på klubblaget, får han det ikke helt til i denne kampen. Midtbanemannen er lite involvert i det Norge skaper offensivt. Må hanskes med folk som Antoine Griezmann og Patrice Evra defensivt.

Alexander Tettey – 3:
Norwich-mannen er mye involvert, men ofte med negativt fortegn. Ruser ofte inn i taklinger og lager tidlig et frispark som fører til en farlighet. Blir også tidvis avkledd av en strålende Paul Pogba. Mister ballen, slår bort ballen og lager frispark. Får gult kort før pause. Mye av det han gjør virker lite gjennomtenkt. Skal ha for et brukbart skuddforsøk, der han viser vilje, og at han spiller seg noe opp etter en veldig svak start.

Ruben Yttergård Jenssen - 3:
Har et hælspark til Mats Møller Dæhli i første omgang som er utsøkt. Tar en del løp framover, men utretter ikke det helt store. Det blir litt som det ofte blir med Jenssen på landslaget, på det jevne. I likhet med Tettey, blir også Jenssen bare en skygge i møtet med råsterke Pogba. Tysklands-proffen blir tatt av banen etter 57 minutters spill og blir erstattet av Daniel Braaten.

Mats Møller Dæhli – 5:
Er god med ballen og pasningssikker. Dæhli slår den sjelden bort, selv om det noen ganger blir litt mye fram og tilbake, uten framdrift. Når han først setter opp dampen, setter han fart i hele det norske angrepet. Skaffet Norge et frispark i farlig posisjon før pause. Er litt mindre involvert etter pause.

Joshua King – 4:
Har ikke verdens beste arbeidsforhold, da Norge skaper svært lite i perioder av kampen, men viser styrke og teknikk ved et par medtak. Får også med seg ballen fra tøffe dueller og kombinerer fint med spillerne rundt seg når sjansen byr seg. Byttet ut for Håvard Nielsen i andre omgang.

Tarik Elyounoussi - 3:
Får i liket med King ikke de beste arbeidsforholdene å topp. Gjør ofte ting mer vanskelig enn det som er nødvendig, som da han i andre omgang prøver å dra med seg ballen med utsiden av foten, i stedet for et enkelt innsidemottak. Ser ikke ut til å være løsningen på Norges scoringsproblemer.

Daniel Braaten – 3 (inn 57. min.):
Norge faller litt sammen etter at Braaten kommer inn, men det er ikke kantspillerens feil. Får vist lite i sitt innhopp, i en periode der Norge har mer enn nok med å forsvare seg.

Håvard Nielsen – 3 (inn 64. min):
I likhet med Braaten får heller ikke Nielsen vist seg fram nevneverdig på den tiden han får på banen. Det blir mest defensiv jobbing på mannen som trives best med fart i beina framover på banen.

Anders Konradsen – (inn 72. min.): Ikke vurdert

Valon Berisha – (inn 72. min.): Ikke vurdert

Jone Samuelsen – (inn 77. min.): Ikke vurdert.

Stian Ringstad – (inn 91. min.) – Ikke vurdert

*Spilleren må ha vært på banen i minst 20 minutter for å bli vurdert.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag