*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

FRISK: Mats Møller Dæhli fikk bare 45 minutter på banen, men brukte dem godt. Foto: Odd Andersen (NTB scanpix)

Sjekk vår børs fra Russland-kampen.

31.05.14 18:02

NORGE - RUSSLAND 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Etter 4-0-smellen mot Frankrike tidligere denne uken skulle de norske landslagsgutta hevne seg mot Russland.

Det endte med uavgjort. Anders Konradsen scoret Norges mål.

Slik spilte Norge:

Rune Jarstein – 6
Den norske keeperen måtte se Ørjan Nyland gjøre en god kamp mot Frankrike, men tar selv godt vare på muligheten da han får den. Må se ballen bak seg etter tre minutter, men den må forsvaret ta skylden for. Varter opp med en glimrende redning etter 21 minutter og gjør ellers mye bra.

Andre Danielsen – 3
Debutanten er i likhet med resten av høyresiden ikke patent ved 1-0-scoringen. Russerne skaper også mange andre farligheter på høyre. Kommer til noen innlegg offensivt, men presisjonen er dårlig. Har en fin forsering oppe ved russernes hjørneflagg, men det hele ender med et dårlig innlegg. Danielsen får også en god sjanse etter innlegg fra Dæhli, men avslutningen holder ikke mål.

Håvard Nordtveit – 3
Imponerte ikke i stopperrollen mot Frankrike og gjør det heller ikke i dag. På etterskudd da Russland tar ledelsen etter tre minutters spill og glipper gang på gang i markeringene inne i feltet. Tidvis hårreisende posisjonering og markering av Nordtveit og de som spiller rundt ham. Viser at Per-Mathias Høgmo har mye jobb foran seg om han vil tette forsvaret. Nordtveit varter imidlertid opp med et par brukbare frispark fra distanse.

Vegar Forren – 4
Sliter i likhet med resten av forsvaret med markeringene. Gang på gang får russerne stå alene inne i og rundt det norske feltet. Rydder unna på strek to ganger og må få pluss for det. Har en rask igangsetting før pause, som kunne gitt resultater. Litt uforsiktig når han takler inne i feltet.

Tom Høgli – 4
Fikk litt pes av undertegnede etter Frankrike-kampen, men mot russerne gjør han totalt sett en bedre kamp, selv om det ofte også glipper litt bak for Høgli. Har gode bidrag offensivt og har tidvis en god tone med Møller Dæhli som spiller på plassen foran. Bar kapteinsbindet mot Russerne lørdag.

Jone Samuelsen – 3
Ble plassert ute på høyresiden og fikk rundt 55 minutter på banen. Russerne skaper mye på høyresiden og Samuelsen henger ikke helt med tempomessig. Må i en situasjon lage et frispark, som fører til en farlighet foran mål. Få bidrag offensivt for midtbanespilleren fra Odd.

Anders Konradsen – 5
Scorer 1-1målet med en god heading etter innlegg fra Morten Gamst Pedersen. Gjør ellers en ganske ryddig jobb på midten, men er ikke akkurat noen kreativ kraft. Har både gode involveringer og mindre gode, men kommer alt i alt fra denne kampen med æren io behold.

Ruben Yttergård Jenssen – 4
Tysklandsproffen har tidvis et fint samarbeid med Mats Møller Dæhli og de to finner hverandre fint i første omgang. Jenssen tar løpene framover, men i likhet med midtbanekollega Konradsen, så mangler det litt kreativitet. Spiller mye på det trygge. Gir ikke spissene mye å jobbe med.

Mats Møller Dæhli - 7BB
Får en omgang i møtet med russerne og er Norges toneangivende spiller offensivt. Har flere gode involveringer og kombinasjoner med de rundt seg. Viser kvikke føtter, men får ikke alltid den hjelpen og de initiativene han trenger. Et utsøkt innlegg mot Andre Danielsen var høydepunktet.

Tarik Elyounoussi – 3
Som mot Frankrike blir Hoffenheim-proffen litt usynlig på topp. De norske spissene får lite å jobbe med og skal ikke ha all skylden for at det ser tannløst ut. Blir spilt Forsøkt spilt fri av Møller Dæhli i første omgang, men rekker ikke helt fram i tide. Blir tatt av banen etter rundt 55 minutter.

Håvard Nielsen – 4
Fikk sjansen, men ble i likhet med angrepsmakker Tarik Elyounoussi ganske usynlig. Nielsen viser vilje midtveis i første omgang da han vender opp, avanserer og skyter, men avslutningen er svak. Får ikke all verden med baller å jobbe med og får utnyttet farten sin dårlig på Ullevaal-matta.

Morten Gamst Pedersen (inn 46. min.) – 5
Gamsten skaffer Norge i frispark i forkant av 1-1-scoringen. Når han etter hvert får ballen tilbake, serverer han Anders Konradsen, som setter ballen i mål. Norge skaper lite i andre omgang, men veteranen er involvert i mye av det lille som skjer.

Stefan Johansen (inn 57. min) - 6
Celtic-spilleren kommer inn ganske tidlig i andre omgang og spiller seg opp på skalaen. Endelig får vi se litt av det Johansen ofte viser på klubbnivå Spiller fint fram til Joshua King på tampen og der kunne kampen blitt avgjort.

Valon Berisha (inn 57. min.) - 4
Som mot Frankrike får Berisha et innhopp i andre omgang. Igjen er Salzburg-proffen litt lite involvert og blir litt usynlig i de minuttene han får.

Joshua King (inn 71. min) - ikke vurdert

Martin Linnes (inn 73. min.) - ikke vurdert

Alexander Tettey - (inn 79. min) - ikke vurdert

*En spiller må ha spilt 20 minutter for å bli vurdert.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag