*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

GOD KAMP: Vegar Forren og det norske forsvaret leverte en gof kamp mot et offensivt England. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sjekk spillerbørsen fra England-kampen.

04.09.14 02:32

ENGLAND - NORGE 1-0:

LONDON (Nettavisen): Norge tapte 1-0 mot England på Wembley onsdag kveld. Wayne Rooney ble matchvinner på straffe i andre omgang.

Slik spilte Norge:

Fra start:
Ørjan Nyland - 5:

Takket være et forsvar som ved flere anledninger får blokkert og avverget engelske sjanser i siste liten, slipper keeperen å bli satt på de helt store prøvene da det blåser som verst rundt ørene hans. Virker trygg i feltet de gangene han kommer ut. Kommer også ut og forstyrrer Daniel Sturridge da spissen er alene i gjennom og lobber over målet. Den norske keeperen kan gjøre lite med Wayne Rooneys straffemål i andre omgang.

Omar Elabdellaoui - 4:
Forårsaker straffesparket som gir England en 1-0-ledelse da han klipper ned Raheem Sterling inne i feltet. Den kvikke backen gjør ellers en grei kamp på Wembley og er som vanlig villig framover de få gangene sjansen byr seg. Viser at han matcher de fleste på fart, men har likevel sin fulle hyre med å holde Liverpools Raheem Sterling under kontroll.

Håvard Nordtveit - 6:
Tysklandsproffen klarer seg bra mot et England som får gå i angrep omtrent som de vil i første omgang. Leverer oppofrende og solid stopperspill, og i likhet med makkeren Vegar Forren har han en helt avgjørende involvering som stopper det som trolig ville blitt en engelsk scoring. Har en dytt på Sturridge inne i feltet i andre omgang som i hvert fall hjemmepublikum mener er straffe, men dommeren dømmer i favør Nordtveit. Vurderes både som back og midtbanespiller, men viser at han takler stopperrollen meget bra.

Vegar Forren - 6 (Norges beste):
Det norske midtstopperparet fikk mye å hanskes med i første omgang på Wembley, men kommer bra fra det. Forren blokkerer fint da Daniel Sturridge får muligheten i god posisjon tidlig i første omgang. Molde-profilen prøver å sette i gang det norske spillet bakfra ved et par anledninger, men ballen kommer ofte i retur siden duellene på midten og i angrep ofte tapes. Viser at han har lyst på stopperplassen også mot Italia og blir vanskelig å vrake nå.

Linnes (ut 35. min) - 4:
Molde-backen pådrar seg en skade og må byttes ut etter 35 minutters spill. I løpet av tiden han er på banen viser han prov på positive bidrag framover, uten at Norge klarer å skape det helt store på venstresiden. Linnes har også en viktig inngripen da Alex Oxlade-Chamberlain kommer i god posisjon inne i den norske boksen og backen stopper en gedigen sjanse. Alt i alt grei innsats av Linnes, men England kommer likevel til en del innlegg fra hans side.

Ruben Y. Jenssen (ut 88. min) - 3:
Har en tung dag på den norske midtbanen. Norge sliter med å få i gang noe eget spill og Jenssen og kollegaene blir liggende farlig lavt i banen. Før pause skaper det norske laget omtrent null og niks. Heller ikke etter pause klarer Jenssen å sette sitt preg på kampen.

Per Ciljan Skjelbred ut 70. min) - 3:
Norges ferske kaptein får ingen optimal debut i sin nye rolle. Hertha Berlin-spilleren er lite involvert offensivt og har mer enn nok med å jobbe defensivt. Heller ikke den defensive jobben er all verden å skryte av og vertene bryter gjennom gang på gang. Blir tatt av banen etter 70 minutter, uten å ha imponert nevneverdig.

Stefan Johansen - 4:
Skal være en kreativ kraft på den norske midtbanen, men blir i likhet med de to andre på midten veldig usynlig i store deler av kampen. Har til gode å finne seg skikkelig til rette på landslaget og overbeviser heller ikke denne gangen. Har imidlertid et susende returløp helt på slutten der han stopper en engelsk kontring, som fortjener hederlig omtale.

Mats Møller Dæhli (ut 55. min) - 4:
Cardiff-spilleren har i flere av de siste kampene vært toneangivende for Norge, men blir veldig lav i møtet med England. Ligger ofte inn på egen banehalvdel for å hjelpe til med forsvarsjobben og får lite til framover. Viser det vi vet han kan glimtvis, men klarer ikke å sette sitt preg på kampen. Pådrar seg det som virker som en stygg kneskade tidlig i andre omgang.

Tarik Elyounoussi (ut 76. min) - 3:
Nok en målløs kamp fra Hoffenheim-proffen. Fyrer av et skudd før pause som kanskje kan omtales som en farlighet, men utover dette er det ganske tynn suppe. Blir liggende lavt i store deler av kampen og får dårlig arbeidsvilkår som angripsspiller.

Joshua King (ut 75. min) - 5:
Blir veldig alene på topp for Norge i første omgang og får lite baller å jobbe med. Vinner noen dueller, men har lite folk rundt seg. King får vist seg mer fram etter hvilen og har en god heading etter corner tidlig i andre omgang. Like etter snapper spissen ballen fra Gary Cahill og avanserer mot mål, men avslutter dårlig. Kunne spilt ut i feltet.

Innbyttere:
Per Egil Flo (inn 35. min) - 5:

Kommer inn for Martin Linnes og gjør en god jobb på backen. Er villig med framover og gjør det meste trygt og godt. Kunne kanskje vært litt mer hissig på å slå inn foran mål, i stedet for å slå i støtte, men alt i alt bør Molde-spilleren være greit fornøyd med innsatsen.

Anders Konradsen (inn 55. min) - 4:
Er en defensivt anlagt midtbanemann og tilfører Norge ytterligere defensiv trygghet med sitt innhopp. Er ikke en spiller man legger så mye merke til alltid eller som gjør noe spektakulært, men om planen er å ødelegge for motstanderen, fungerer han utmerket.

Mohamed Elyounoussi (inn 70. min): Ikke vurdert

Håvard Nielsen (inn 75. min): Ikke vurdert

Ola Kamara (inn 76. min): Ikke vurdert

Morten Gamst Pedersen (inn 88. min): Ikke vurdert

Vurdert av: Ole Jonny E. Hansen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag