*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

POSITIV: Mats Møller Dæhli spilte en god førsteomgang for Norge. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Norge ble noen nummer for små.

09.09.14 22:43

ULLEVAAL (Nettavisen): Norge fikk en dårlig start på EM-kvalifiseringen da Italia ble noen nummer for store på Ullevaal.

Simone Zaza og Leonardo Bonucci scoret målene for gjestene, som vant 2-0. Antonio Conte fikk dermed en drømmestart som Italia-trener.

Ørjan Nyland - 5
Blir ikke satt på de hele store prøvene før han plutselig må hente ballen ut av nettet etter 16 minutter. Kan ikke lastes for det første baklengsmålet, som går via beinet til Håvard Nordtveit. Hindrer 0-3 når han reader headingen fra Florenzi fra kort hold.

Omar Elabdellaoui - 4
Er som alltid villig til å komme framover og bidra på den norske høyresiden. Det var også fra den kanten Norge skapte mesteparten av farlighetene. Kombinerte fint med Mats Møller Dæhli. Bedre offensivt enn defensivt.

Vegard Forren - 4
Har stort sett kontroll de gangene Italia slår langt mot Zaza og Immobile. Som oftest treffsikker med venstrelabben. Må ta sin del av ansvaret for at det ikke blir ryddet godt nok opp i boksen ved italienernes to mål.

Håvard Nordtveit - 3
I likhet med Forren rydder Nordtveit stort sett opp. Problemet er at det må skje hver gang. Når det glipper, så glipper så smeller det fra et effektivt Italia. Slurver mer utover i andre omgang når resignasjonen tar Ullevaal.

Per-Egil Flo - 3
Starter for Norge for første gang, men reiser neppe fra Ullevaal med en veldig god følelse. Bommer på en del enkle pasninger og virker litt nervøs i åpningen. Spiller seg brukbart opp utover i andre omgang.

Stefan Johansen - 5
Vil mye og og styrer en del når han får rom og tid med ballen. Viser fram sin følsomme venstrefot, men det blir veldig vanskelig å finne åpningene i et kompakt italiensk forsvar. Legger som vanlig ned en solid arbeidsinnsats.

Per Ciljan Skjelbred (ut 75.) - 5
Ledet det norske laget ut på Ullevaal-matta med stolthet og kapteinsbindet på armen. Setter opp en del fine kombinasjoner sammen med Dæhli og Omar på kanten, men kan med fordel vri spillet oftere når det klumper seg på høyresiden.

Ruben Yttergård Jensen (ut 70.) - 4
Gjør seg ikke bort i midtbaneduellen med mer meritterte motspillere, men sliter i likhet med lagkameratene med å finne de riktige åpningene. Byttet ut 20 minutter før slutt.

Mats Møller Dæhli (Norges beste) - 5
Veldig toneangivende og en av de som virkelig tør å gjøre noe med ballen i beina. Skaper en del trøbbel for Astori på kanten og setter opp fine kombinasjoner med Skjelbred og Elabdellaoui. Blir mer borte i andre omgang.

Håvard Nielsen (ut 50.) - 4
Får ingen enkel jobb mot et solid italiensk forsvar, men gir jernet og viser at det ikke er noe i veien med viljen. Blir imidlertid ikke så mye involvert som han nok skulle ønske. Haltet av banen fem minutter ut i andre omgang.

Joshua King - 5
Fikk tøffe arbeidsvilkår i duell med sterke Leonardo Bonucci, men vek ikke en tomme da det smalt. Litt uvenn med ballen i et par situasjoner, men stort sett positiv og skaper en del trøbbel for italienerne i første omgang. Kommer til avlutninger, men ikke noe som truer Buffon nevneverdig.

Innbyttere:

Tarik Eyounoussi (inn 50.) - 4
Var en av spillerne Italia fryktet. Høgmo overrasket med å plassere Hoffenheim-spilleren på benken. Komer inn på stillingen 0-1 og virker frustrert over de vanskelige arbeidsforholdene. Prøver seg fra distanse, men klarer ikke sette Buffon på prøve.

Alexander Tettey inn (70.) - ikke vurdert

Morten Gamst Pedersen (inn 75.) - ikke vurdert

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.