*Nettavisen* Sport.

Slik spilte Norge

SEIER: Norge slo Bulgarias på Ullevaal stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Sjekk Nettavisens spillerbørs.

14.10.14 01:15

NORGE - BULGARIA 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge møtte Bulgaria til EM-kvalifiseringskamp mandag kveld. Det endte med en sterk 2-1-seier.

Tarik Elyounoussi og Håvard Nielsen scoret målene for Norge, mens 15 år gamle Martin Ødegaard ble byttet inn for Norge i andre omgang.

Slik spilte Norge:

Ørjan Nyland - 5:
Blir ikke satt på de største prøvene før pause, men er våken da en ball holder på å snike seg ned under tverrliggeren. Må se en ball bak seg rett før hvilen, men burde fått mer hjelp av forsvaret her. Det virker som kommunikasjon mellom keeper og forsvar ikke er helt på topp i alle situasjoner, men dette fører ikke til noen problematiske situasjoner i denne kampen. Har god kontroll på det meste i andre omgang.

Omar Elabdellaoui - 6:
Uredd og offensiv, men også rask nok til å holde følge bakover igjen. En moderne back som bare blir bedre og bedre for Norge. Fortsatt litt upresis i avleveringene når han går i angrep, men viljen og evnen til å bli med framover er en kvalitet få norske backer har matchet Elabdellaoui på.

Vegar Forren - 6:
Forren er mannen som lager corneren Bulgaria scorer etter i første omgang. Det skal likevel nevnes at han trolig forhindret en stor mulighet her. Er god til å sette i gang spillet bakfra og ofrer seg i duellene. Begynner å ligne på den Forren vi så før han dro til Southampton nå.

Håvard Nordtveit - 5:
Nordtveit har sammen med makker Vegar Forren en god kamp bakerst. Baklengsmålet kommer på dødball, men det er ikke stopperne som glipper her. Spiller oppofrende og har stort sett brukar kontroll på de bulgarske spillerne, som har få skudd på mål.

Martin Linnes - 6:
Linnes er meget god mens Norge storspiller i første halvdel av første omgang. Er med framover og kommer også til en brukbart skudd fra skrå posisjon, som er en god sjanse. Litt mindre involvert etter pause og slipper til en del på sin kant. Kanskje litt tom for krefter? Er likevel med i det oppbyggende spillet da Norge scorer sitt andre mål ved Håvard Nielsen og får pluss for det.

Alexander Tettey - 5:
Er ryddegutt på midten og gjør den jobben bra. Spesielt i første halvdel av første omgang er Tettey god og Norwich-spilleren viser også en og annen finesse i hard kamp om ballen. Gjør imidlertid ikke jobben sin da Bulgaria utligner til 1-1. Tettey følger ikke mannen som stanger inn målet.

Stefan Johansen - 7:
Det er tidvis en fryd å se på Stefan Johansens ballbehandling. Han har en utsidepasning i første omgang som vi sjelden ser på en norsk fotballbane. Styrer midtbanen til Norge og strør om seg med gode baller. Vinner også dueller og bryter opp det bulgarske spillet. En av Celtic-spillerens aller beste kamper med flagget på brystet og han er i ferd med å bli den midtbanemannen vi har ventet på at han skal bli for Norge.

Per Ciljan Skjelbred – 7 BB:
Skjelbred noterte seg for assist mot Malta og fikk med seg to målgivende i denne kampen. Herlig framspill til Tarik Elyounoussi ved 1-0. Jobber, sliter og løper mye. Er involvert både offensivt og defensivt og det er slik vi ønsker å se Skjelbred. Spiller opp Håvard Nielsen på 2-1 med hælen.

Mats Møller Dæhli (ut 63. min) - 6:
Spiller igjen en god kamp som kantspiller for Norge. Er kvikk både føtter og hode og nesten hver gang han får ballen i god posisjon, finner han en enda bedre plassert medspiller. Blir imidlertid litt mye nesten for Dæhli i denne kampen. Jobber også brukbart med hjem. Blir byttet ut i andre omgang.

Joshua King (ut 57. min) - 5:
Fikk til mye mot Malta, men ikke like sentral i denne kampen. King har likevel musklene som Norge sårt trenger på topp mot sterke bulgarere og er slik sett en trussel. Kombinerer fint med spillerne rundt seg ved noen anledninger og kommer til noen avslutninger, men lite resultat. Pådrar seg en skade et stykke ut i andre omgang og blir byttet ut.

Tarik Elyounoussi (ut 83. min) - 6:
Scorer Norges første mål på herlig vis og skal ha pluss i margen for det. Jobber som ei bikkje på topp for Norge og stresser bulgarske forsvarere. Elyounoussi ofrer seg også defensivt og blokkerer med hodet først da Bulgaria har en farlighet på stillingen 2-1 til Norge.

Håvard Nielsen (inn 57. min) - 6:
Har ikke de samme kjempekreftene som King, men har fart og har vært i god målform på klubblaget den siste tiden. Med snaue 20 minutter igjen setter han inn Norges andre mål. Viste seg også farlig ved et par andre anledninger. Et godt innhopp av tysklandsproffen.

Martin Ødegaard (inn 63. min) - 5:
Blir tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp da han kommer inn etter pause. Viser også at han tar dette nivået ganske bra. Ødegaard har et stikkerforsøk fram til Håvard Nielsen kort tid etter at han kom inn, som viser litt av ungguttens kvaliteter.

Jone Samulesen (inn 83. min) - ikke vurdert


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.