RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik spilte Norge

VANT: Norge slo Aserbadjan 1-0 etter scoring av Håvard Nordtveit.
VANT: Norge slo Aserbadjan 1-0 etter scoring av Håvard Nordtveit. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk Nettavisens børs.

ASERBAJDSJAN - NORGE 0-1:

Det norske landslaget møtte søndag Aserbajdsjan til EM-kvalifiseringskamp. Det endte med 1-0-seier.

Håverd Nordtveit ble matchvinner for Norge etter at han stanget Norge i føringen etter en corner fra Stefan Johansen i den første omgangen.

Dermed står Norge med ni poeng etter fire kamper i EM-kvalifiseringen.

LES OGSÅ:Nordtveit ga Norge viktig seier

Slik spilte Norge.

Ørjan Nyland - 5
Tabbet seg ut i privatlandskampen mot Estland, men gjorde en meget god kamp mot Aserbajdsjan. Målvakten ble ikke satt på de største prøvene, men var trygg i de situasjonene han kom i.

Omar Elabdellaoui - 4
Gjorde jobben sin bra defensivt, men var savnet på løp offensivt i den første omgangen. Kom imidlertid på flere sugende løp i den andre omgangen, noe som førte til flere skumle situasjoner.

Håvard Nordtveit - 5
Var trygg og god i det norske forsvaret, og satte også inn kampens eneste mål da han stanget inn Stefan Johansens corner i mål i den første omgangen.

Vegard Forren - 4
Gjorde sakene sine godt, og sørget for defensiv trygghet i det norske forsvaret sammen med stopperkollega Nordtveit. Slo flere gode langpassninger, som var med på å gi Aserbajdsjans forsvar hodebry.

Tom Høgli - 4
FC København-spilleren gjorde sine saker bra på venstrebacken, og sørget for defensiv trygghet i det norske forsvaret. Kom også på flere sugende løp fremover, noe som ga Norge overtall på kanten. Fikk til et godt samspill med Dæhli på venstrekanten.

Mats Møller Dæhli (ut 57’) - 5
Dæhli gjorde en god figur den snaue timen han fikk på banen. Han viste frem sine kreative ferdigheter fremover på banen, og fikk sendt noen farlige stikkere gjennom til sine lagkamerater. Klarte også å holde på ballen mot et tidvis veldig aggresivt hjemmelag. Ble byttet med Jone Samuelsen et snaut kvarter ut i den andre omgangen.

- Vi byttet Dæhli fordi han ikke har spilt for Cardiff siden forrige landslagssamling. Han begynte å bli trøtt og ga bort rom defensivt. Vi ville ha innpå en mer toveisspiller, sa landslagssjef Per Mathias Høgmo til Max.

Stefan Johansen - 4
Gjorde en god kamp og slo flere nydelige cornere, én av dem endte med scoringen til Nordtveit. Var også god fremover og kombinerte fint med lagkameratene fremover.

Alexander Tettey - 4
Var solid på midten i den første omgangen, med unntak av en feilpasning på midten som ga hjemmelaget en overgang. I den andre omgangen var han nære på å sette inn Norges andre scoring da han gikk opp i duell med vertenes sisteskanse etter en corner av Stefan Johansen. Ble som resten av det norske laget passiv i den andre omgangen.

Per Ciljan Skjelbred - 5bb
Kapteinen gjorde en god figur på midten for Norge, og tok ansvar for å piske opp tempoet til de norske spillerene i den andre omgangen, som til tider var labert. Trønderen kom også på flere sugende løp gjennom hele kampen, og var med på å spille igjennom sine medspillere. Var sammen med Dæhli, Nordtveit og Johansen den som viste seg mest frem blant de norske spillerne.

Tarik Elyounoussi -(ut 91’) - 4
Var en konstant trussel for forsvaret til Aserbajdsjan. Kom seg til flere store muligheter, blant annet da han kom seg alene igjennom med vertenes keeper. En glimrende redning stoppet imidlertid forsøket til den norske angrepsspilleren. Ble byttet ut med Fredrik Guldbrandsen på overtid for å bruke tid.

Håvard Nielsen - (ut 71’) - 4
Gjorde sakene sine bra på topp og tok ansvar i duellene. Fikk til et bra samspill med Elyounoussi, og kom seg til en stor målsjanse etter en snau time, etter at vertenes sisteskanse måtte gi retur på et forsøk fra spisskollegaen.

Jone Samuelsen (inn 57’) - 3
Kom inn for Mats Møller Dæhli tidlig i den andre omgangen, men klarte ikke å komme ordentlig inn i spillet. Ble nok noe påvirket av at hele det norske laget ble passive mot slutten av kampen. Viste seg imidlertid frem mot slutten av oppgjøret da han sendte ballen til Johansen som fyrte ballen i nettveggen.

LES OGSÅ:Nordtveit ga Norge viktig seier

Alexander Søderlund (inn 71’) - Ikke vurdert*

Fredrik Guldbrandsen (inn 91’) - Ikke vurdert*

* Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Følg de andre kvalifiseringsgruppekampene i Norges gruppe LIVE.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere