RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik svarer Jonevret på ekspertens Viking-tirade

IKKE BEKYMRET: Kjell Jonevret tar Vikings svake høstsesong med knusende ro.
IKKE BEKYMRET: Kjell Jonevret tar Vikings svake høstsesong med knusende ro. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
- Han får komme til oss og se hva vi driver med.

DRAMMEN (Nettavisen): Viking åpnet den inneværende sesongen svært bra og det så lovende ut i Stavanger, men utover året har forventninger blitt forvandlet til middelmådighet for Kjell Jonevrets unge mannskap.

Med fem serierunder igjen ligger klubben på sjuendeplass med 32 poeng. Det betyr at både medalje- og nedrykkskamp er utenfor rekkevidde og sesongen er på mange måter allerede over. De siste fem blir en formalitet.

Lørdag ble det tap for Strømsgodset i Drammen. Det var Vikings femte strake kamp uten seier og det fjerde tapet på rad siden 2-2 mot Sandnes i august.

- Hva i all verden?
Måten Viking har framstått denne sesongen har fått Nettavisens fotballekspert og blogger, Joacim Jonsson, til å reagere kraftig.

I et innlegg fra den 14. september spør han seg: Hva i all verden skjer med Viking? Jonsson skriver han er bekymret over at laget mangler en klar spillestil og at enkeltspillere det var store forhåpninger til, ikke har blitt bedre.

Han mener det rett og slett er alarmerende.

Da Nettavisen konfronterte Kjell Jonevret med denne kritikken etter kampen på Marienlyst lørdag, åpnet han med å sende Jonsson en invitasjon.

- Han får komme ut til oss og ta en titt på hva vi driver med, så kanskje vi kan ta en prat om dette, sier Vikings hovedtrener til Nettavisen.

Videre forklarer han mangelen på stabilitet hos Viking med at klubben har skiftet ut en rekke spillere i løpet av de siste to årene.

- Vi har latt 23 spillere gå de siste to årene. Mange av dem har vært spillere på landslagsnivå, som Rune Jarstein, Patrik Ingelsten, Johan Lædre Bjørdal, Trond Olsen, ja, listen er veldig lang. Vi har fylt på med unge spillere og i 2014 har målet først og fremst vært å få orden på økonomien, sier Jonevret.

KRITISK: Nettavisen-ekspert Joacim Jonsson.

- Spillerne vi har her er unge, se for eksempel på Sverrir Ingi Ingason. Han har vært knallgod, men han er først og fremst en mann for framtiden, han skal lede oss inn i framtiden. I tillegg er det klart at vi har hatt litt problemer framover, vi har slitt med å score mål. Defensivt har det vært solid og bra, stort sett, bortsett fra noen kamper der vi har falt igjennom, sier treneren.

- Lite trykk
Jonevret påpeker også at Vikings treningshverdag ikke har vært optimal i år.

- Når man har en liten gruppe med enkeltspillere, vi har 16 utespillere, så byr det på litt utfordringer. Man spiller som man trener. Noen uker har vi bare hatt 11 spillere på trening. Vi har vært kloke og spart de spillerne som har hatt kjenning med skader og slik. Vi behøver dem i kamp, sier Jonevret.

- Min svenske venn (Jonsson) vet også godt at man trenger trykk i løpet av uken for å få det til i kamp. Det har vi ikke klart å holde oppe, sier han.

Marginer har også spilt en rolle i sesongutviklingen til Stavanger-klubben.

- Vi har hatt litt stang ut og når vi ikke klarer å avgjøre kamper, kommer det ofte en reaksjon, som gjør at vi presterer dårlig i neste kamp. Men vi jobber på bra og har en fin gjeng. Nå må dette krydres med noen nye spillere, så tror jeg det kan bli veldig bra, allerede neste sesong, sier Jonevret til Nettavisen.

Når det gjelder enkeltspillere har verken Veton Berisha eler Yann-Erik De Lanlay imponert stort denne sesongen. Dette er to unge spillere det er knyttet store forventninger til i Stavanger. Jonevret mener de trenger tid.

- Det er også to unge gutter. De har opplevd at det periodevis har gått veldig bra, spesielt Veton som kom inn som 17-18-åring og imponerte. Jeg tror ikke vi skal gi opp disse gutta enda. Yann-Erik har jo vært bra. Men det er klart, vi har også større forhåpninger til dem, sier Jonevret om den unge duoen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LITE UTVIKLING: Yann-Erik De Lanlay.


- Bortskjemt
Svensken tror vi får se mer av disse gutta i 2015-sesongen.

- Når vi nå skal evaluere denne sesongen, håper vi selvsagt å få se enda mer av Yanni og Veton neste sesong. Jeg er ikke så urolig når det gjelder dem. Vi må ha tålmodighet og jobbe videre. I 2015 har vi som målsetting å kjempe blant de fire-fem beste og kanskje få en europacupplass, sier svensken.

- I vår gikk det kanskje litt for fort med oss. Vi var nesten for bra en periode og skjemte bort oss selv. Det førte til at forventningene ble høyere internt i gruppen. Vi skjemte kanskje også bort dere skribenter, for det så virkelig lovende ut der en stund, sier Viking-treneren.

Neste utfordring for Viking i Tippeligaen er Molde (h). Deretter møter Stavanger-laget Stabæk (b), Aalesund (h), Sarpsborg (h) og Bodø/Glimt (b).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere