RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PRESIDENTKANDIDAT: Luis Figo vil utvide VM til 40 eller 48 lag.
PRESIDENTKANDIDAT: Luis Figo vil utvide VM til 40 eller 48 lag. Foto: Paul Gilham

Slik vil Figo forandre VM

Den tidligere storspilleren utfordrer Sepp Blatter om presidentskapet.

Luis Figo vil foreslå å øke antall lag i framtidige VM-sluttspill fra 32 til 40 eller 48 dersom han velges som ny FIFA-president.

Den portugisiske fotballegenden stiller som motkandidat til den sittende presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), Sepp Blatter, i det nært forestående presidentvalget.

Torsdag lanserte Figo et manifest der han røper hvilke kampsaker som vil stå hans hjerte nærmest dersom han går seirende ut av valget i slutten av mai.

- Jeg mener at vi bør vurdere å utvide VM-sluttspillene til 40 eller kanskje 48 lag, sa Figo.

- Begge disse alternativene er aktuelle dersom man utvider turneringen med tre eller fire dager. Og dersom man bestemmer seg for en slik utvidelse, mener jeg at de ekstra lagene skal være ikke-europeiske nasjoner, tilføyer han.

Portugiseren, som lanserte det omtalte dokumentet på Wembley i London, lover også å kjempe for at en større andel av FIFAs inntekter skal gå til utvikling på grasrotnivå.

Figo er én av tre utfordrere til Sepp Blatter i presidentvalget i Zürich 29. mai. Nederlands fotballpresident Michael van Praag og Jordans prins Ali Bin Al Hussein er de to andre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere