Slik vil Hegerberg unngå «brakkesyken»

Fotballjentene forbereder seg til VM. Ada Hegerberg har hatt en god sesong i Frankrike.

Fotballjentene forbereder seg til VM. Ada Hegerberg har hatt en god sesong i Frankrike. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ada Hegerberg vil ikke ha problemer med å få tiden til å gå fram mot VM-sluttspillet i Canada om snaue tre uker.

Den unge landslagsspilleren er godt forberedt både mentalt og fysisk for den lange VM-samlingen som startet i Oslo mandag. Den neste måneden handler det meste om VM i Canada.

– Det er viktig å være godt forberedt både mentalt og fysisk. Det blir en lang turnering, og nå framover gjelder det å være åpen for hva som skjer her hjemme. Og kanskje ikke tenke så mye på VM som kommer. Det gjelder å ha noe annet å tenke på slik at man slipper «brakkesyken», sier Ada Hegerberg til NTB.

– Vi har ambisjoner om å gå videre fra gruppen. Lagene til Thailand og Elfenbenskysten kjenner jeg ikke noe til. Jeg kjenner derimot godt til Tyskland, og det blir en tøff kamp, sier Hegerberg.

Hun er en av tre utenlandsproffer i den norske VM-troppen. De andre er jevngamle Caroline Graham Hansen (Wolfsburg) og Nora Holstad Berge (Bayern München). Hegerberg tjener til livets opphold i franske Lyon.

Hun har denne sesongen vunnet det meste i fransk kvinnefotball med klubben sin.

Nå står hun bokført med 33 landskamper og 15 mål.

– Hvilken standard er det på fransk kvinnefotball?

– Fransk fotball er nok på et høyere nivå en toppserien, men litt under tysk Bundesliga. Men Lyon er en utrolig profesjonell klubb, og det er et veldig bra nivå på mine lagvenninner. Det er en del franske landslagsspillere der, og av andre internasjonale spillere er det både sveitsere og japanere. Man får virkelig testet seg hver dag, og det har gjort meg til en bedre spiller, sier Hegerberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.