RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vil NFF forhindre kampfiksing

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
NFF har allerede iverksatt tiltak mot resultatmanipulering.

NFF er allerede i gang med å iverksette tiltak mot kampfiksing. Det skriver forbundet på sine hjemmesider tirsdag kveld.

- Resultatmanipulering er en alvorlig trussel mot fotballen. Vi vil ha et sterkt fokus på disse utfordringene fremover, uavhengig hva politiet konkluderer med i saken som nå er oppe. Vi må bedre våre rutiner for å motta og håndtere tips. Ikke minst må vi bli enda flinkere i det forebyggende arbeidet inn mot våre medlemsklubber, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Dette er tiltakene forbundet vil iverksette for å forhindre kampfiksing:
- NFF erkjenner at utfordringer knyttet til resultatmanipulering må få økt fokus fremover. Fotballen kan ikke leve med mistanke om at kamper er avgjort før de er spilt, skriver NFF.

Tiltak som vil bli gjennomført eller vurdert gjennomført fremover:

* NFF vil i løpet av denne uken sende ut informasjon til kampedelegater og klubber om hvordan vi i fellesskap skal jobbe proaktivt mot resultatmanipulering på kort sikt.

* NFF vil i løpet av sensommeren/høsten implementere UEFAs bestemmelser og virkemidler knyttet til resultatmanipulering.

* NFF vil vurdere om overvåkningssystemet også skal omfatte lavere divisjoner.

* NFF vil vurdere å innføre reguleringer i standardkontraktene for å gjøre det enklere å straffe spillere som bryter NFFs bestemmelser.

* NFF vil ha sterkere fokus på det forebyggende arbeidet inn mot våre medlemsklubber.

Versert flere rykter om kampfiksing
Det var før søndagens adeccoligarunde at bomben smalt. Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

Selv om forbundet ikke kunne fastslå at det dreier som om resultatmanipulering, mente man at opplysningene de satt på var verdt å undersøke.

De siste dagene har det versert rykter om at flere kamper kan være utsatt for kampfiksing, og oppgjøret mellom Follo og Østsiden ble også anmeldt til politet.

Tirsdag fortalte politiet at de foreløpig ikke kommer til å gå videre med kampfiksingssaken som har rystet Fotball-Norge de siste dagene.

Det er ikke funnet nok bevis til å ta ut siktelse mot enkeltpersoner, opplyser politiet.

- Vi må få litt mer informasjon før vi eventuelt kan se at det er grunnlag til at vi skal etterforske på enkeltpersoner, sier leder i finans- og miljøkrimseksjonen Gro Smogeli til Nettavisen.

- Vi kommer til å fortsette med avhør i løpet av uken, og så får vi se hva som skjer videre. Vi legger ikke vekk saken, men har for øyeblikket ikke kommet noe lenger, sier Smogeli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere