RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slipper straff denne sesongen

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Det engelske fotballforbundet utsetter saken til John Terry inntil en rettslig dom foreligger.

Chelseas kaptein John Terry benekter at han kom med rasistiske kommentarer overfor Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand i en seriekamp i oktober.

Terry deltok ikke selv på høringen i forhørsretten i Westminster onsdag, men hans advokat George Carter-Stephenson kunngjorde at klienten erklærer seg ikke skyldig.

Strengere straff?
Påtalemyndigheten tok ut tiltale før jul, mens disiplinærkomiteen i det engelske fotballforbundet (FA) foreløpig er avventende. Liverpool-spissen Luis Suarez fikk åtte kampers karantene for rasistiske ytringer mot Manchester Uniteds Patrice Evra og mange venter en enda strengere straff for Terry.

I John Terrys tilfelle skal det nemlig finnes videoopptak av at han roper tilsynelatende rasistiske meldinger til Ferdinand.

Chelseas stopperveteran har hele tiden bedyret sin uskyld.

Hendelsen er så alvorlig at FA avlyste den normale håndhilsingen mellom spillere før kamp da Chelsea og QPR nylig møttes i FA-cupens fjerde runde.

Englands kaptein
Saken mot John Terry vil komme opp i retten 9. juli, melder flere engelske journalister via Twitter. Og FA vil vente til rettssaken er ferdig før de tar stilling til saken.

- Dette betyr at han blir Englands kaptein under EM, konstaterer Henry Winter i Daily Telegraph.

I så tilfelle bør Englands landslagssjef Fabio Capello forberede seg på å få kritikk for dette. John Terry mistet kapteinsbindet midlertidig da det kom fram at han hadde et forhold til kona til Wayne Bridge, som var både var hans beste venn og hans faste romkamerat i forbindelse med bortekamper for både Chelsea og England.

Her finner du flere artikler om denne saken:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere