RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Daniel Cousin.
Daniel Cousin. (SCANPIX/REUTERS)

Slo Arsenal for første gang

Sist oppdatert:
Hull sørget for den største overraskelsen i Premier League så langt denne sesongen.

Arsenal tapte sensasjonelt hjemme mot Hull lørdag kveld. Arsenal tok ledelsen på et selvmål, men mål av Geovanni og Cousin sørget for en skrell av dimensjoner på Emirates.

Chelsea topper tabellen etter en grei seier mot Stoke, mens Liverpool banket erkerival Everton og følger hakk i hæl. Manchester United vant 2-0 mot Bolton i en kamp der en kontroversiell straffe stjal overskriftene. Og John Carew scoret vinnermålet for Aston Villa mot Sunderland - og er nå delt toppscorer i Premier League med fire mål.

Vår fotballticker følger lørdagsfotballen i Europa bredt sammen med dere lesere. Hvis dere har synspunkter, meninger eller brennende ønsker rundt ditt eller andres favorittlag kan du sende disse inn til vår fotballmailboks.

Gode innspill blir nevnt og svart på i vår ticker.

Følg fotballen direkte i vårt Live-system!


Fotball-tickeren:

21.35: Da stenger vi fotball-tickeren for i kveld. Fremdeles gjenstår Espanyol-Barcelona i spansk fotball, både et toppmøte og et intenst derby. Anbefales på se på en skjerm i nærheten av deg. Real Betis har utlignet mot Real Madrid, som også har fått en mann utvist. Og i italiensk fotball er det fortsatt lite mål. Takk for meg!

21.11: Det endte 1-1 mellom Le Mans og Marseille. NAC Breda slo Heerenveen 4-2. Sampdoria og Juventus spilte 0-0 tidligere i kveld, og nå spiller Fiorentina og Genoa. Stillingen? 0-0 etter 40 minutter. Heinzes mål fremdeles det eneste i Sevilla.

20.35: Gabriel Heinze av alle har ført Real Madrid opp i ledelsen mot Betis.

20.27: Nå er det fire minutter på overtid. Bendtner akkurat nære på - men der er det slutt! En bombe av dimensjoner! Hull har slått Arsenal på bortebane!

20.18: Gallas header i tverrliggeren og Vela klarer ikke å sette returen i mål på streken! Utrolige sjanser for Arsenal, og nå kommer det vel en utligning på tampen.

19.59: Helgens sensasjon er i ferd med å skje på Emirates! Daniel Cousin header kontant inn en corner, og Hull leder 2-1. Det er ikke til å tro! Michel Platini danser cha-cha-cha, samba og jive på stuegulvet hjemme.

19.58: Benzema har scoret ett av målene for Lyon (leder 2-1 hjemme mot Nancy), så kanskje vi ikke får to norske toppscorere i europeisk toppfotball likevel. I hvert fall ikke i kveld.

19.55: Utrolig skudd fra Geovanni og 1-1 på Emirates! Til venstre for mål, fem meter fra 16-meterstreken, klinker Geovanni ballen i motsatt kryss med høyrefoten. En flott scoring. Michel Platini sitter sannsynligvis i Paris (?) og gnir seg i hendene.

19.45: NAC Breda leder 4-1 mot Heerenveen til pause. I England kan Adebayor øke til 2-0, men ballen treffer en Hull-forsvarer. Dette går nok bare en vei fra nå av. Michel Platini, som kritiserte Arsene Wenger for bare å bry seg om storklubbenes økonomi og ikke de mindres, har vel ingen grunn til å glede seg.

19.44: 1-0 til Arsenal. Selvmål av McShane, etter godt forarbeid av Theo Walcott. Både Adebayor og Fabregas også i nærheten av å score etter Walcotts dribleraid og pasning ut i feltet, men det ender i selvmål.

19.32: Det renner inn i Nederland. 3-1 til NAC Breda nå, men det er ikke Tarik, men Dingsdag, som har scoret for SC Heerenveen.

19.28: 2-0 til NAC Breda mot Tarik, Grindheim og Hanssen i Heerenveen. Ser at Helstad har scoret fire mål i Ligue 1 i Frankrike (samme som Carew i Premier League), og han ligger faktisk bare ett mål bak Karim Benzema, som ligger øverst på den franske måljegerlista. Skal vi få to norske toppscorere i store europeiske ligaer i kveld?

19.22: 0-0 til pause mellom Arsenal og Hull. Noen halvsjanser for Arsenal ved Walcott og van Persie, men de skyter ikke når de bør. Hørt den historien før med Arsenal? Eksperter i å spille seg fram til gode posisjoner og sjanser, men avslutningene har ikke alltid stått i stil.

19.14: Helstad har puttet for Le Mans, og det står 1-1 mot Marseille! Vi har noen spisser som viser målform i gode ligaer, men vil Helstad klare det samme på landslaget. Si din mening til vår fotballmailboks.

19.12: Dårlig start for begge de to norskelagene ute i Europa i kveld: Ben Arfa har ført Marseille opp i ledelsen borte mot Le Mans, mens NAC Breda scoret mot Heerenveen allerede etter 13 minutter. Lite som skjer i Arsenal-kampen fremdeles.

19.05: Det er nokså dødt i øyeblikket på Emirates. Helt tyst på tribunen. Hull har i alle fall vist at man kan spille fotball. Arsenal skal jo egentlig ta over tabelltoppen her, men føles relativt åpent i øyeblikket.

18.49: Adebayor har ballen i nettet for Arsenal, men dommeren annullerer, trolig for en liten dytt. Greit nok det.

18.34: Da er kampen i gang på Emirates.

18.09: Arsenal kan ta tabelltoppen tilbake, og Adebayor og van Persie kan blande seg i toppscorerstriden. Kampen mot Hull starter kl. 18.30. Her er lagene: Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Gallas, Clichy, Eboue, Fabregas, Denilson, Walcott, Adebayor, Van Persie. Hull: Myhill, McShane, Zayatte, Turner, Dawson, Marney, Boateng, Geovanni, Ashbee, Cousin, King.

18.06: Carew ble matchvinner for Villa! Kampen er over, Carew er delt toppscorer og Villa ligger på tredje plass på tabellen. Jeg har stor respekt for Martin O'Neill som manager, og det begynner jo allerede nå å virke sannsynlig at han vil kjempe om tittelen årets manager. Kanskje Zola også kan blande seg? West Ham i hvert fall et annet lag etter italienerens inntreden.

18.04: Debatten etter straffen på Old Trafford bør nok handle om dommerfeil, ikke skuespillertakter fra Ronaldo. Jeg gir meg på den. Grusom dommeravgjørelse, men Ronaldo gjorde ikke så mye galt. Eller hva mener du? Send din mening til vår fotballmailboks.

18.00: Nesten alle kampene som startet kl. 16 er ferdige. Chelsea, Manchester United, Blackburn, West Bromwich og West Ham har vunnet sine kamper. Aston Villa spiller fremdeles mot Sunderland fordi dommeren måtte byttes ut i pausen.

17.52: Slutt på Old Trafford. Manchester United vinner 2-0, mye takket være dommer Rob Styles. Slett ikke ufortjent seier, men straffen som ble tildelt Christiano Ronaldo var rett og slett ikke straffe. Kanskje vi kan trekke en parallell til Terje Hauges straffedømming her på berget? United kunne puttet mer mot slutten, mens Muamba går rett i skammekroken etter kjempemissen i første omgang!

17.46: Blackburn har brukt opp sine tre bytter uten å sende Morten Gamst Pedersen inn på banen. Sesongstarten har ikke vært noe særlig for nordmannen, fra "fus i alt" til en av de som blir sittende på benken hele kampen. Eller er det noe jeg ikke har fått med meg? Oppdater meg gjerne i så fall. Dette er vår fotballmailboks .

17.43: Og Anelka har forresten gitt Chelsea 2-0 mot Stoke. Når vi snakker om aktuelle toppscorere i Premier League.

17.39: Mikael fra Hamar tror John Carew blir toppscorer i Premier League. "Han er jevn og gjør mye bra," skriver han i en mail. Som formen til Carew er om dagen, er det nok ikke helt umulig - og det er sannelig ikke noe dårlig lag han spiller på heller! Men så var det alle skadene da. Og hvor mye tenker Carew på landslaget i slike tider?

17.36: Innbytter Wayne Rooney sender ballen i nettet og United har en trepoenger inne! Godt at ikke bare ikke-straffen som ble straffe blir helt avgjørende.

17.30: Carew vil faktisk være delt toppscorer i Premier League etter ettermiddagens kamper, sammen med lagkompis Agbonlahor og Wigans Zaki. Fire mål så langt denne sesongen i ligaen.

17.27: Fremdeles litt sjokkert over Ronaldos åpenbare filming. Hva mener dere, er dette noe han bør kunne straffes for i ettertid? Dette er jo en video som kunne vært grunnkurs på skuespillerlinjer rundt omkring. Fortjener Ronaldo en smekk? I tillegg bør kanskje dommeren få en pause i noen kamper? Hva mener dere? Send innspill til vår fotballmailboks.

17.21: Danny Murphy setter inn en redusering for Fulham på straffe. Har ikke sett akkurat den straffesituasjonen, men sikkert klarere enn straffen til Manchester United.

17.19: Dommer Rob Styles gir en svært kontroversiell straffe til Manchester United! Ronaldo takles rent, Bolton-spilleren er på ball, men dommeren blåser straffe og Ronaldo setter den i mål selv! 1-0 på Old Trafford, og dette var nettopp en litt typisk Old Trafford-straffe...

17.16: West Brom tar ledelsen over Boro ved Jonas Olsson. Nå er det bare Manchester United-Bolton som står målløst i Premier League. Og om Westy Bromwich vinner, vil faktisk United falle enda et hakk på tabellen. Nærmer seg nedrykk?

17.10: Michael Owen har utlignet for Newcastle. Tar straffe selv etter å ha blitt felt av Ryan Nelsen. 2-1 til Blackburn nå. Gamle helter ruster ikke, tydeligvis.

17.08: Christiano Ronaldo treffer stolpen for United!

16.55: Fulham har fått spissen Andy Johnson utvist, og det ser dårlig ut for poeng gitt. Andre gule til Johnson etter en horribel takling tidligere også. Ligger under 0-2 til pause mot West Ham. Johnson har vært en skuffelse etter overgangen fra Everton i sommer, en skade har vel også spilt en rolle.

16.46: Det skjer mye på balløya nå! Roque Santa Cruz sender Blackburn opp i 2-0 borte mot Newcastle. Spørs om laget fra nordøst klarer å holde seg i Premier League slik det går skeis om dagen. Og så sender Etherington West opp i 2-0 i London-oppgjøret mot Fulham.

16.44: Det skjer litt på balløya nå! Carlton Cole sender West Ham i føringen mot Fulham.

16.42: Helt utrolig stor megasjanse for Bolton! Settes utenfor fra syv meter av Fabrice Muamba, omtrent åpent mål. Der skulle United vært enda lenger ned i hengemyra! Isolert sett da, for United har skapt sjanser de også. Men nå presser Bolton litt.

16.41: Verken Chelsea eller Manchester United har klart å score så langt. Om heller ikke Chelsea klarer å bryte ned Stokes forsvarsmur, begynner det å bli imponerende av opprykkslaget. Men akkurat når jeg skriver dette, scorer backen Bosingwa for de blå fra London, som da ligger an til å ta tabelltoppen fra Liverpool! Er det ikke typisk?

16.33: John Carew putter for Villa! Herlig målsnikmål inne i femmeteren, hælspark, gode greier og lover bra før viktige landskamper! Villa har god moral i laget, det er det ingen tvil om.

16.31: Skal vi danse? Chris Samba byr opp til en svingom på St. James' Park, og Blackburn leder 1-0 mot Newcastle. Pussig situasjon i Newcastle, der Joe Kinnear har kommet inn som midlertidig manager til klubben blir solgt og Kevin Keegan kommer tilbake. Kinnear leder ikke laget i dag da, tar over på mandag.

16.28: Et lite blikk på tysk Bundesliga: Bayern Munchen fortsetter å slite, ligger under 0-1 til pause mot Hannover. Werder Bremen fortsetter målshowet etter fem mål mot nettopp Bayern forrige helg, og leder hele 4-2 mot "halvnorske" Hoffenheim til pause!

16.20: Der utlignet Villa mot Sunderland! Ashley Young - og Villa er i ferd med å komme tilbake i nok en kamp. Mon tro om Martin O'Neills menn kan utfordre firerbanden i toppen av Premier League denne sesongen. Kan i hvert ikke se at noen andre skal kunne gjøre det...

16.16: Ji-Sung Park våkent fremme på en retur, men ballen går i nettveggen! Fremdeles 0-0 på Old Trafford, og i alle andre Premier-kamper foruten Villa-Sunderland.

16.11: Sunderland tar ledelsen mot Villa! Eks-Liverpool-spiss Djibril Cisse sender Roy Keanes menn i føringen. Villa har to ganger tidligere denne sesongen kommet tilbake etter å ha ligget under...

16.09: John Carew starter på topp for Villa, og Brede Hangeland starter som vanlig for Fulham. Erik Nevland sitter på benken.

16.05: Morten Gamst Pedersen er benket for Blackburn! Finnmarkingen har forsåvidt lenge vært skuffende på landslaget, og er altså ute av klubblaget i dag. Skade eller vraket?

16.00: Da er resten av kampene, minus Arsenal-Hull, i gang i Premier League. Så spørs det hvor lenge Liverpool får beholde tabelltoppen. Er de egentlig gode nok til å vinne i år?

15.36: Der blåser dommer Mike Riley av kampen på Goodison Park! Liverpool har nok en gang slått erkerivalene på andre siden av Stanley Park, og ligger nå øverst på tabellen. Liverpool viser mulig gullform med 13 kamper på rad uten tap i Premier League. De røde har også vunnet åtte av de siste ti kampene mot de blå på Goodison, som ikke har startet sesongen bra.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere